Yukarıda saydığımız cam boyaları ile uygulama yapıp fırınladığınız taktirde bulaşık makinesinin üst rafında yıkayabilirsiniz ve boyadığınız renk sabitlendiği için akmaz. Ancak Cadence Multisurface Hybrid Akrilik Boya ile boyanan cam objeleri eliniz ile yıkamanızı öneririz.
Vücuda bulaşan akrilik boya kurumadan yıkanınca kolaylıkla çıkar. Bu özelliği sayesinde özellikle çocukların bu boyayla daha kolay ve güvenli bir şekilde oynamalarına olanak sağlar.
Bazı yüksek kaliteli akrilik boya çeşitleri, 90 °C'ye kadar dayanabilir. Akrilik boya, su bazlı olduğundan donmaya eğilimlidir. Bu nedenle saklama ve uygulama için 10 °C'nin altındaki sıcaklıklar uygun değildir. Birçok akrilik boya üreticisi, uygulama için 15 °C ile 25 °C arasında bir sıcaklık önerir.
Kurumuş akrilik boya lekesini çıkarmak için alkol veya ince tiner kullanabilirsiniz. Pamuklu bir bez veya pamuklu tülbent üzerine az miktarda alkol veya tiner damlatın. Lekenin üzerini nazikçe silin, yüzeyi çizmemeye dikkat edin.
Akrilik boya deri üzerine bulaşmışsa, kişiler tuz ve sirke yardımıyla akrilik boyayı deriden çıkarabilir. İnsan vücudunda bulaşan akrilik boya için, amonyak ve tuz oldukça etkilidir. Kişiler giysilere de özel deterjanlar uygulayarak akrilik boyayı çıkarabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Su bazlı olan akrilik boya, ıslandığında suda çözülür. Boyanın kalitesi, uygulandığı alan ve ne tür değişkenler kullanıldığına bağlı olarak ne kadar inceltilebileceği belirlenir. Genelde öneriler, akrilik boyanın %50'sinden fazla suyla karıştırtılmaması yönündedir.
Polimer boyanın dayanıklılığını arttırmaktadır. Akrilik boyanın tercih edilmesinin pek çok nedeni bulunmaktadır. Boya yapısı gereği sudan etkilenmez. Boya yapılan yüzey kuru olduğu takdirde, su ve sabun ile hafif bir şekilde temizlenebilir.
Akrilik boyayı kesinlikle telefon kılıfında kullanabilirsiniz, ancak kalıcı olması için uygun şekilde astarlanması ve mühürlenmesi gerekir.
Medıum ile karışan boyanın renk yoğunluğu korunduğu gibi parlaklığıda istenilen oranda sabitlenir.
Akrilik olan bu boya çeşidi tüm kumaş yüzeylere uygulanabilmektedir. Boyanın içinde bulunan sertleştirici boyanın tüm yüzeylerde tutunabilmesini sağlamaktadır. Kumaş yüzeyi Multisurface boya ile boyamak istiyorsanız 3 ölçü boyaya 1 ölçü su eklemelisiniz. Böylece kumaş yüzeyleri boyamak çok daha kolay olacaktır.
Vernikli ahşabı Cadence akrilik boya ile boyayabilirsiniz. Cadence akrilik boya, vernikli ahşap dahil tüm yüzeylere zımpara gerektirmeden uygulanabilir. Yüzeyleri iyi derecede tutar. Vernikli dolap, vernikli ayakkabılık, vernikli sehpa gibi bir mobilyayı kolayca akrilik boya ile boyayabilirsiniz.
Artan boyalar boyanın cinsine göre; kabın içindeki boyanın havayla temasını tamamen kesecek şekilde, su bazlı ise su, solvent bazlı ise solvent eklenerek saklanmalıdır. Ancak bu şekilde açılmış boyaların birkaç ay içerisinde kullanılması uygun olacaktır. Su veya tiner katılmamış bir boyanın raf ömrü ise 3 yıldır.
Akrilik boyanın hızlıca kuruduğunu ve uygulanmasının pratik olduğunu söylemiştik. Genel olarak, resim, ahşap, kağıt, tekstil,kumaş, seramik, cam, metal ve iç dekorasyon malzemesi olarak ev, ofis ve mağaza duvarlarında da kullanılabilmektedir.
Sadece bir kumaş parçası üzerine boyamak yapmak istiyorsanız akrilik boyayı sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak örneğin bir tişört boyamak istiyorsanız akrilik boya iyi bir seçim olmayacaktır.
Akrilik boya lekesi nasıl çıkar dendiğinde ise akla çamaşır leke çıkarıcılar gelebilir. Su bazlı bir ürün olan akrilik boyadan kaynaklı lekeye, yıkama işleminden önce uygun leke çıkarıcı ya da bulaşık deterjanı uygulanabilir.
Akrilik boya, dış etkenlere karşı dayanıklı ve ısıya dayanıklıdır.
Soyulmayı Önlemek İçin Yapabilecekleriniz:
Yüzeyi önceden zımparalamak duvarınızı sertleştirecek ve boyaya daha iyi bir yapıştırma kabiliyeti kazandıracaktır. Boyanın yapıştığından emin olmak için küçük bir alanı test edin.
Akrilik boyalar yapıldıkları yüzeye iyi yapışma özelliğine sahiptir. Kuruduktan sonra ışıkta yansıma -parlama yapmaz. Akrilik boyalarla modle ve hacimlendirme çalışmalarında boyanın geç kurumasını sağlamak için, içine mutlaka geciktirici medyum veya saf gliserin katılmalıdır (Pekmezci, 2010).
Kürleşmenin tam olarak tamamlanmadığı, mastiğin yapısındaki suyun buharlaşmasının devam ettiği boyamanın erken yapıldığı durumlarda, yapıdaki suyun buharlaşması sonucu oluşacak büzülmeler ile mastik ile beraber hareket edemeyen esnek olmayan boya tabakasında çatlamalara görülebilir.
Sudan etkilenmez • Ele bulaştığında su ve sabunla rahatlıkla çıkar • Zarar vermez Akrilik boyaların ilk üretimi 1940 yılına dayanmaktadır. Akrilik boyalar el sanatları başta olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır.
Akrilik boya ile evinizdeki tüm mobilyaları olduğu gibi mutfak dolaplarınızı da kolayca boyayabilirsiniz.
Kumaş boyası ile tişört boyama oldukça yaygın olan uygulamalar arasında yer almaktadır. Kıyafetlerin belirli bir bölümünü boyanması için veya tamamının boyanması için kumaş boya seti kullanılabilmektedir. Toz kumaş boyası çeşitlerinden farklı olarak sprey kumaş boyası çeşitleri de bulunmaktadır.
Akrilik boya genellikle yağlı boya türlerinden biri olarak zannediliyor. Ancak bilinenin aksine akrilik boya yağlı boya türlerinden farklıdır. Akrilik boyanın içerisinde esnek pigmentler bulunur. Akrilik boya plastik yağlı boyadan farklı olarak içerisinde plastik akrilik reçine parçaları bulundurur.
En iyi akrilik resim boyası çeşitleri hiç şüphesiz ki Cadence Boya markasına aittir. Kaliteli acrylic boya türüdür. Cadence akrilik boya çeşidi ile ister tuval üzerine boyama, ister kağıt üzerine akrilik boyama, isterseniz de kumaş üzerine akrilik boya yapabilirsiniz.
Mobilya yenileme projelerinde, mutfak yenilemede, fayans zeminlerde rahatlıkla tutunabilen akrilik boya ahşap, cam, seramik, porselen, kumaş, polyester, deri, plastik, metal, duvar gibi yüzeylerde de çok yüksek kapatıcılık sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri