Akrilik boyayı kesinlikle telefon kılıfında kullanabilirsiniz, ancak kalıcı olması için uygun şekilde astarlanması ve mühürlenmesi gerekir.
Akrilik boyalar ve akrilik boya mediumları yüksek yapışkanlık oranları sebebiyle her türlü malzemeyle kullanılmak için çok elverişlidirler. Akrilik boyanın yapışkanlık derecesini engellememek için kullanılacak olan malzemeler yağ içermeyen ve gözeneksiz yapıya sahip tutkallarla yapıştırılmalıdır.
Soyulmayı Önlemek İçin Yapabilecekleriniz:
Yüzeyi önceden zımparalamak duvarınızı sertleştirecek ve boyaya daha iyi bir yapıştırma kabiliyeti kazandıracaktır. Boyanın yapıştığından emin olmak için küçük bir alanı test edin.
Akrilik boya üzerine vernik uygulaması yapılabilir. Dilediğiniz yüzeyi akrilik boya ile boyadıktan sonra boyanın tamamen kuruması içi 1-2 gün bekleyin. Bekleme süresi dolduktan ve boyanın kuruduğundan emin olduktan sonra dilediğiniz Cadence Vernik ürününü kullanabilirsiniz.
Akrilik boya sulu boyadan farklı olarak daha kalıcı bir boyadır. Yüzeyde daha fazla doku elde etmek ve iyi sonuçlar elde etmek için yıkama tekniğini ve kuru fırça tekniğini karıştırmayı deneyebilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Vücuda bulaşan akrilik boya kurumadan yıkanınca kolaylıkla çıkar. Bu özelliği sayesinde özellikle çocukların bu boyayla daha kolay ve güvenli bir şekilde oynamalarına olanak sağlar.
Akrilik boya çoğunlukla iç mekanlarda kullanılır ve dış mekanlarda kullanım için daha az uygundur. Yaklaşık 4 yıl dayanır.
Boyama işlemi sırasında çok fazla kat uygulanmaması, Yüzey bir kat daha boyanacaksa öncelikle uygulanan boyanın tamamen kurumasıdır. Koyu renkli yüzeyler, daha açık bir renge boyanacaksa kat kat uygulama yapmak yerine astar kullanılması gerekmektedir. Bu sayede fırça izinin kalması engellenmiş olacaktır.
Cadence akrilik boyaların üzerine uygulandığında boyayı çeşitli darbelere ve lekelenmelere karşı korur. Cadence Akrilik Vernik: Mat, yarı mat ve parlak seçenekleriyle sunulan su bazlı vernik çatlatma teknikleri dışında tüm yüzeylerde uygulanabilir.
Polimer boyanın dayanıklılığını arttırmaktadır. Akrilik boyanın tercih edilmesinin pek çok nedeni bulunmaktadır. Boya yapısı gereği sudan etkilenmez. Boya yapılan yüzey kuru olduğu takdirde, su ve sabun ile hafif bir şekilde temizlenebilir.
Kestirme yerleri kurumadan geniş yerleri rulo ile boyarsanız, boyanın iz bırakmasını engellersiniz. Boyanın iz bırakmasını istemiyorsanız ruloyu dikey olarak ve düz hatlar çizerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Boyanın iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu ise, boyayı tek seferde ve boya kurumadan yapmanız.
Akrilik boya belki de en çok renk tonunun elde edildiği boya türlerinden biridir. Su bazlı olan akrilik boya, ıslandığında suda çözülür. Boyanın kalitesi, uygulandığı alan ve ne tür değişkenler kullanıldığına bağlı olarak ne kadar inceltilebileceği belirlenir.
SEBEBİ: Dik ve eğimli yüzeylere bir defada çok kalın boya uygulanması, uygun olmayan tiner kullanılması, boyanın tatbikat viskozitesinin çok düşük olması, tabancanın yüzeye dik açı yerine çeşitli açılarda ve şekillerde tutularak boya veya verniğin bir noktada yığılması.
Plastik yüzey astarı, akrilik boyaların yüzeye tutunmasını sağlamaktadır. Ayrıca boyanızın yüzeyde daha uzun süreler sağlam bir şekilde kalmasına da yardımcı olmaktadır.
Naylon ve Yünlü kumaşlarda kaynama esnasında bir kaşık sirke koyunuz. Boya, bir kaşık tuz ve sirkeyi 2.deterjan bölümüne koyunuz. Sabitleştirici(fikse) yumuşatıcı bölümüne koyulacak. A programında 95 derecede çalıştırılacak ve sıkmadan asılacak.
Akrilik boyalar kağıt, tuval, ahşap, cam, duvar, metal ve benzeri her türlü yüzeyde kullanılabilir. Akrilik boyalar, krem kıvamında ve sıvı olmak üzere 2 ayrı şekilde kullanılır. Akrilik boya, yağlı boya kıvamında, sulu boya parlaklığında su bazlı bir boya türüdür.
Akrilik boya pek çok uygulamada kullanılan su bazlı, çabuk kuruyan ve toksik olmayan bir boyadır.
Akrilik esaslı renk, parlaklık ve ultraviyole ışınlarına karşı dirençli, darbelere karşı aşınmayan, yüksek yapışma gücüne sahip, bazı kimyasal maddelerle ve sertleştiricilerle birleştirilip kürlenen parlak, canlı ve şeffaf bir akrilik verniktir.
Ahşap, cam, kumaş, plastik, metal, tuval ve kağıt gibi tüm farklı yüzeylerde yüksek kapatıcılık sağlar. İç ve dış mekanlar da kullanılabilir. Astar ve zımparalama gerektirmez. Süper akışkan ve dayanıklı boyadır.
Akrilik Boya İçin Hangi Rulo Fırça Kullanılır? Akrilik boyalar için ipek uçlu fırçalar, kadife rulo veya sünger rulolar kullanılabilir.
Boya yapmadan önce ruloyu ya da fırçayı süreceğiniz yeri öncesinden silmeniz gerekir. Örneğin süpürgeliklerin üstü genellikle tozlu olur. Eğer bu bölgeleri silmezseniz kir doğrudan ruloya yapışır. Bu da ruloda sabit izler ve dolayısıyla da duvarda pütürler meydana getirebilir.
Akrilik boyalar kuruduktan sonra deri kabuğu gibi soyulur.
Akrilik Boyanın Özellikleri
Sudan etkilenmez. Kuru bir boya yüzeyi, sabun ve su ile hafifçe yıkanarak temizlenebilir. Sıcak havada yumuşak olur; soğuk havalarda esnekliği azalır.
Hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabilen akrilik boyalar, kolay uygulanır. Sünger ya da fırça yardımıyla tek bir darbede uygulanabilen akrilik boyalar dayanıklı bir yapıya sahiptir.
Yapısındaki esnek pigmentler sayesinde dış etkenlere yağlı boyadan daha dayanıklıdır. Tuval üzerinde çatlama yapmadığı için ressamlar tarafından tercih edilmektedir. Kokusuz ve çabuk kuruyan bir yapıya sahiptir. Renk alternatifleri ve tonlamalar elde etmek için beyaz renk tercih edilebilir veya suyla da inceltilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri