8. Akrilik Vernik: Yüzeylere sürüldüğünde hızla kuruyan ve şeffaf bir kaplama oluşturan bir tür verniktir. Genellikle resimlerin ve el sanatlarının korunması ve parlaklık kazandırılması için kullanılır.
Akrilik vernik spreyler de aynı akrilik boyalar gibi her türlü yüzeye uygulanabilir. Ahşap, kağıt, seramik, plastik, taş beton, cam, metal ve porselen yüzeylerde kolaylıkla uygulanmaktadır. Zor hava koşullarına karşı oldukça dirençlidir.
Akrilik Boyaya Vernik Atılır Mı? Akrilik boya üzerine vernik uygulaması yapılabilir. Dilediğiniz yüzeyi akrilik boya ile boyadıktan sonra boyanın tamamen kuruması içi 1-2 gün bekleyin. Bekleme süresi dolduktan ve boyanın kuruduğundan emin olduktan sonra dilediğiniz Cadence Vernik ürününü kullanabilirsiniz.
Su geçirmez özelliğe sahiptir. Koruma yapılan yüzeyler ıslak bez ile kolaylıkla temizlenir.
3. Akrilik Vernikler: Suya dayanıklı olan bu vernikler, genellikle iç mekan mobilyalarında ve dekoratif ahşap projelerinde kullanılır. Kolay uygulanabilir ve çabuk kurur.
İlgili 29 soru bulundu
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
Ahşabın doğal görünümünü ve verdiği hissi daha iyi korumak istiyorsanız su bazlı vernik en uygunudur. Kuruduktan sonra tamamen su geçirmez hale gelir ve çizilmelere karşı korur. Su bazlı vernik temiz, doğal bir görünüm sağlar.
Ayrıca yenileme ve dekoratif çalışmalarda üstün performansı ile dikkat çeker. Akrilik boya ile çeşitli renk alternatifleri ve tonlamalar elde etmek için boyayı su ile seyreltebilirsiniz. Uygulama öncesinde yüzey, mutlaka temiz ve tozsuz olmalıdır.
İNCELTME / KARIŞIM ORANI :
İnceltmek gerektiğinde % 10-15 Akrilik Tiner kullanmalıdır. Uygulama için hazırlanan karışım 5-7 saat içine kullanılıp bitirilmelidir.
Taş vernik ısıya dayanıklıdır.
Vernik uygulaması öncesinde, yüzeyin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Eğer yüzeyde eski bir vernik veya boya tabakası varsa bu tabakanın zımpara yardımıyla çıkarılması önemlidir. Zımpara işlemi sonrasında, yüzeyin tozdan arındırılması için bir bez ile silinmesi tavsiye edilir.
Mobilya, kapı, pencere çerçeveleri gibi iç mekan ahşap yüzeylerde sıklıkla kullanılır. Hangi ürünü tercih etmeniz gerektiği, projenizin gereksinimlerine bağlıdır. Ahşap mobilya veya dış mekan uygulamaları için tik yağı tercih edilebilirken, iç mekan yüzeyler için vernik daha uygun olabilir.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Yat Vernik: Solvent bazlı tek komponentli koruyucu verniktir. Deniz taşıtlarının ahşap bölümlerinde, binaların iç ve dış ahşap kısımlarında, mobilyalarda, pergola, kapı ve pencere doğramalarında kullanılır. Zaman içerisinde sararma ve kararma yapmaz. Suya ve neme dayanıklıdır.
Fayans Boyamada Hangi Vernik Kullanılır? ⦁Mutfak fayansı vernikleme, banyo fayansı vernikleme, balkon fayansı vernikleme gibi işlemlerde mutlaka ısıya ve suya dayanıklı bir verniğin kullanılması önemlidir. ⦁Bu nedenle fayans vernikleme için size önerebileceğimiz en uygun vernik Cadence Yüksek Dayanıklı Taş Vernik'tir.
Su Bazlı Akrilik Vernik Yüksek kalitede koruma ve film tabakası oluşturan su bazlı verniktir. Mat, yarımat ve parlak alternatifleri vardır. Çatlatma teknikleri haricinde tüm tekniklerde koruma amaçlı olarak iki kat kullanılır. Su geçirmez özelliğe sahiptir.
Su bazlı vernikler genellikle iki kat olarak uygulanır. İhtiyaç hissedildiği taktirde 3 kat olarak da uygulanabilir. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2 saat beklenmelidir. Ev mobilya boyamalarında katlar arasında 1-2 gün beklenmesi tavsiye edilmektedir.
Bir tür binder (bağlayıcı) olan akrilik "Bindex'i” , bu tekniği kullananın olmazsa olmazıdır. Boyaya ilave edilen bu katkı akriliğin canlı ve parlak görünmesini sağlar. Akrilik hızlı çalışma gerektiren bir tekniktir.
"Vernik nasıl hızlı kurur?” cevabı ise vernik uygulanan yüzeyin sıcak havadan uzak, soğukta bekletilerek kuruması olduğu vurgulanmaktadır. Su bazlı verniklerin daha hızlı kuruduğu ve hangi vernik çeşidi olursa olsun sürülürken güneş altında çalışılmaması ile çok kalın sürülmemesi de önerilmektedir.
Kuruma Zamanı: 3(23 °C'de ve % 50 bağıl nemde) Dokunma kurumasını: 1-2 saatte Üzerine kat uygulamak için gerekli zaman: En az 24 saat Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi : 7 gündür.
Üstüne boyama
Akrilik boya, iyice zımparalandıktan sonra alkid boyanın üstüne uygulanabilir.
Akrilik boyanın içinde bulunan sertleştirici madde boyanın tüm yüzeylerde tutunabilmesini sağlar dolayısı ile kumaş yüzeyler de boyanabilir. Boyandıktan sonra boya kuruyunca kumaş ters çevrilip ütü ile boya yüzeye sabitlenebilir.
Günümüzde ahşap boyama için akrilik boyalar daha sık kullanılmaktadır. Boyanın üzerine vernik kullanılması da önerildiği için boyadan sonra kullanmak üzere bir de vernik alınmalıdır.
Dolaplarımızı sağlamlaştırmak için kullandığımız vernikler akrilik, su bazlı ve sağlığa zararlı maddeler içermeyen vernikler olmalıdır. Bunun sebebi gerek mutfak dolapları olsun, gerek kıyafet dolapları olsun sağlamlaştırmak istediğimiz tüm dolap çeşitlerinin evlerimizin içinde bulunmasından kaynaklanmaktadır.
Ahşap hangi boya ile boyanır? Su bazlı olmayan tüm boyalar ile vernikli ve verniksiz olarak ahşap boyaması yapabilirsin. Bunun için öncelikli olarak su bazlı olmayan duvar boyası seçtiğinden emin olmalısın. Su bazlı boya seçiminde ısrar edersen de akrilik su bazlı boya seçebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri