Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kestane suyu çok sever mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kestane suyu çok sever mi?

Kestane ağaçlarının güneş alması gerekir. Bol güneşi seven ağaçlardır. Fazla güneş gördükleri takdirde, meyveleri çok daha güzel olacaktır. Kireçli su ve toprakları sevmeyen bir ağaçtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kestane ağacı kaç günde bir sulanır?

Kuraklığa hassastır. Özellikle sonbahar mevsimi çok kurak geçerse meyvenin dikenli kabuğunun çatlaması durur. Bu nedenle kurak ve sıcak geçen yıllarda ürünün nitelik ve verimini arttırmak için temmuz-ağustos-eylül ayında ağaçların sulanması gerekir. İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane ne kadar su ister?

Kestane Ağacı Su İster mi? Kestane ağacı yıllık yağış toplamı 600-1600 mm ve yağış rejimi düzenli olan yerlerde sulama yapılmadan yetiştirilebilir. Yıllık yağışın 1000 mm'yi geçtiği yerlerde yeterli suyu almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane nasıl sulanır?

Düzenli olarak sulayın. İlk veya ikinci ayı boyunca kestane ağacının her hafta 4 litre suya ihtiyacı olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kestane ağacı neden kurur?

Zira kestane ağaçları yeteri kadar mineral olmayan topraklarda büyüyememekte ve kurumaya başlamaktadır. Nitekim bir kestane ağacının tam manasıyla meyve verebilmesi için 5 senenin geçmesi gerekmektedir. İşte bu süre zarfı içerisinde sabırla beklemek ve topraktaki mineralleri yeterli seviyede tutmak gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 100de100gubre.com

Dr. Ahmet Maranki kestanenin şifalarını sıraladı!

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kestane hangi gübreyi sever?

Kestaneler, derin profilli, hafif asitli topraklarda ve yüksek potasyum içeriğinde uygun bir yetiştirme ortamı bulur. Ancak dengeli gübreleme için gerekli bitki besin maddelerinden olan K'nin uygulanması kaçınılmazdır. boyunca % 62 oranında artmıştır. En düşük K içeriği kumlu tınlı topraklarda kaydedilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitim.tarimorman.gov.tr

Kestane ağacı kaç yıl sonra meyve verir?

En fazla 700 sene yaşarlar. Yemiş olarak yetiştirilen kestane ağaçları ise yabani kestane ağaçlarına göre daha kısa boyludur. Genellikle 5 veya 6 metre yüksekliğindedir. Kestane ağaçları 10 veya 10 yaşında meyve verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kestane ağacı ne gübresi verilir?

Son gübreleme ise fosfor ve potasyum ağırlıklı olan gübreler tabandan ve yapraktan oluşan yeşil dokuların odunsu dokuya geçmesi için ağaca uygulanması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane nasıl bir ortamda yetişir?

Ortalama 2000 metreye kadar yüksekliklerde kestane ağacının yetişebildiği gözlemlenmektedir. Ağacın yetişmesinde ise en uygun rakım 400 metre olmaktadır. Kestane ağacının kazık köklere sahip olması nedeniyle ihtiyaç duyduğu toprak geçirgen özellikte ve gevşek yapıda olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Aşısız kestane meyve verir mi?

Fazla yağış mantar hastalığı nedeniyle yaprakların dökülmesine yol açar. Aşısızdır, aşılama yapılabilir. Meyve verimi sağlar ancak meyveler küçük ve kabuğu kolay soyulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidanistanbul.com

1 ağaç kaç kilo kestane verir?

Büyük yabani kestanelerin aşılanması halinde bir ağaçtan 150 kg meyve alınabilmektedir. Kestane yetiştiriciliğinde anaç seçimi ve toprak yapısına bağlı olarak çeşit kadar önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

1 kestane ağacı ne kadar ürün verir?

Kestane Ağacı Kaç Kilo Meyve Verir? Kestane bahçelerinden bir dekar alandan bakım koşullarına göre ortalama 300 kg meyve alınabilmektedir. 10 yaşındaki bir ağaç 10–100 kg meyve verir. 13 yaşındaki kestane ağacı ise tam verime ulaşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

1 dönüm araziye kaç kestane ağacı dikilir?

1 Dönüme Kaç Kestane Ağacı Yetiştirilir? Kestane bitkisinden kapama bahçe yapıldığında kare, dikdörtgen, üçgen dikim sistemleri kullanılır. Bitki aralıkları genel olarak 6x8 metre olacak şekilde dikim yaparsanız ortalama dönüme 25 fidan dikimini yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane ağacı kaç derece soğuğa dayanır?

Kestane Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Nemli ve ılıman iklim özelliklerini seven bu ağaç türü, kışın yapraklarını döker ve dinlenme dönemine girer. Kış dinlenme döneminde -35 °C sıcaklığa kadar dayanabilmektedir. Sıcaklığın ani düşmesi, gövde ve dallarda don çatlakları meydana getirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Türkiye'de yetişen tek kestane türü nedir?

Türkiye'de doğal olarak yetişen tek kestane türü olan "Anadolu kestanesi" 30 m boya erişebilen, geniş tepeli bir ağaçtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egeorman.org.tr

Kestane ağacı suya dayanıklı mıdır?

Kestane Ağacı

Kestane ağacı neme dayanıklı olması ve su ile temas ettiğinde dahi yapısını koruması sebebiyle mobilya üretiminde sıklıkla tercih edilir. Yapısındaki bol tanenden dolayı pratik bir şekilde boyanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nills.com

Kestane ağacı aşı ister mi?

Kestane yetiştiriciliğinde fidan ihtiyacı, orman içi ve kestaneliklerde doğal olarak yetişen çöğür veya yozların genelde yarma aşı ile aşılanması yoluyla karşılanmaktadır. Bir başka ifade ile, aşılı fidan üretimi yapılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Kestane kaç ayda yetişir?

Dikilen kestane ağaçları genellikle meyve vermeye ağacın toprağa yeterince alışması ve oturması sonrasında gerçekleşir. Bu süre ortalama olarak 3-4 seneyi bulabilmektedir. Ağaçtan tam verimli meyve almanız ise genellikle 5 seneden sonra olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Türkiye'de en iyi kestane nerede yetişir?

Kestane ılıman iklimi seven bir ağaç türüdür. Bu nedenle de en verimli topraklar Ege Bölgesi'ndedir. Türkiye'nin en çok kestane veren bölgesi Ege'dir. Ege bölgesinde ise en fazla kestanenin üreten il ise Aydın ilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kestanenin kurumaması için ne yapılmalı?

Bunun için öncelikle alüminyum folyoya kestaneleri sarmanız gerekiyor. Ardından buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzlukta tutabilirsiniz. Bu şekilde kestaneleri yaklaşık olarak 2 ay boyunca sağlıklı şekilde tutmanız mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Şeker gübresi Agaçlara atılır mı?

Bu sebeple şeker gübre üst gübre olarak kullanıldığında toprağa karıştırılması tavsiye edilir. Uygulama sırasında serpme veya mibzerle uygulanabilir. Ağaçlarda, ağaç taç izdüşümlerine toprağa gömülerek veya püskürtülerek yapraktan uygulanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Kestane ağacının ömrü ne kadardır?

Uzun ömürlü bir ağaç olan kestane 200-500 yıl yaşar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: afyonkarahisar.tarimorman.gov.tr

Kestane ağacı ne zaman dikilir?

Kestane aralık ayının ortalarından nisan ayına kadar olan dönemde çimlendirilip, dikimi gerçekleştirilir. Kestanenin dikimi için ağaçların yaprak dökme zamanının başlaması beklenir. Diğer zamanlarda yapılan dikimler tutmaz ve fidan ölür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Kestane Fidanı kaç metre ara ile dikilir?

büyümeden sonra sıra arası 70x80 cm sıra üzeri 30 cm ara ile şaşırtılır. Katlanmadan ekilen tohumların çimlenme oranını yükseltmek için 8-10 cm derinlikle harçlı toprağa ekilir ve tohumların üzeri 4-5 cm harçlı toprakla kapatılır.Harçlı toprak 1 kısım toprak 1 kısım yanmış çiftlik gübresi kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Kestane ağacı budaması ne zaman yapılır?

Kestane ağaçlarında budama, genelde kış dinlenme döneminde havaların çok soğuk olmadığı zamanlarda yapılır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri gibi kışın çok soğuk geçmediği bölgelerde sonbaharda, ağaçlar yapraklarını döktükten itibaren budamaya başlanır. Kış sonunda ağaçlar uyanıncaya kadar devam edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kestaneagaci.net
Önceki makale
Çay B12 düşürür mü?
Sonraki makale
Süt ne zaman içmeli?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT