Akrilik reçine ise, fonksiyonel grup içeren (amid, karboksil, hidroksil, epoksi grupları v.b) veya içermeyen akrilik ve metakrilik asit esterlerinin sahip oldukları etilen çift bağı üzerinden serbest radikaller yardımı ile polimerleşen reçinelerdir.
Akrilik Reçineler
Oto tamir, mobilya ve endüstriyel boyalar olmak üzere 2K uygulamalarında, beton kürlerinde, yol çizgi ve metal kaplama boyalarında kullanılmaktadır.
Polivinil asetat veya akrilik reçineler gibi sentetik bağlayıcılar ile yapılan ve su ile inceltilen boyalardır. Yağlı boyaların tersine, akrilik esaslı boyalar çabuk kurur,düzgün akar ve su ile kolaylıkla temizlenebilir. Yüksek performanslı akrilik esaslı boyalar %100 akrilik reçine içerirler.
Akrilat reçineler olarak da bilinirler. Akrilik Asit : CH2=CHCOOH formülü ile gösterilen organik bir asit olup propenoik asit de denir. Sanayide, asetilen ve karbon monoksitle suyun nikel katalizör eşliğinde tepkimesi veya akrilonitril bileşiklerinin hidrolizi ile elde edilir.
İlgili 18 soru bulundu
Reçine, çoğunlukla çam ve kozalak ağaçlarında bulunur. Ağaçların, dış etkenlerden kendilerini koruması ve yaralarını iyileştirmesi için salgıladıkları doğal sıvılardır. Yapışkan bir formdadırlar ve çam sakızı diye de bilinirler.
Epoksi; dayanıklı, uzun ömürlü ve kullanıldığı yüzeye mükemmel yapışarak canlı ve parlak bir görüntü oluşturduğu için çok tercih edilen bir üründür. Biraz daha açıklama gerekirse epoksi, epoksi reçinesi ve bir kürlenme ajanının bir araya gelerek çapraz bağlanma sonucunda meydana getirdiği termoset bir malzemedir.
Epoksi reçine, yüksek yapıştırma gücü ve başarılı kimyasal direnci ile bilinmiş plastik bir malzemedir.
Akrilik, doğal minerallerden ve %100 akrilik reçine barındıran, masif, homojen, pratik ve dayanıklı bir yüzey malzemesidir. Dayanıklı olmasının yanı sıra, hijyenik ortamlar yaratması sebebiyle özellikle mutfak ve banyolarda, sağlık sektöründe kullanılır.
Epoksi yerine ne kullanılabilir diye bakıldığında polyester kullanılabilir.
Akrilik kumaşlar sentetik polimerler olan akrilik liflerinden yapılır. Akrilik ipliklerle dokunmuş kumaşlar, çocuklarda teri iyi çekmediği için vücudun ısı dengesini bozar ve gribal enfeksiyonlara sebep olabilir. Daha da ötesi, polimerler plastiğin ana maddesidir ve kanserojendir.
Akrilik şeffaf kase çok amaçlı kullanıma uygundur. Kaliteli akrilik malzemesi, şık görünümü ve çok amaçlı kullanımı ile mutfaklar için en iyi seçenek. Akrilik malzeme doğal minerallerden üretilir. Bu nedenle sağlığa hiçbir zararı yoktur.
Mükemmel optik netlik ve şeffaflık sağlayan akrilik sıcaklık değişimlerine karşı son derece dayanıklıdır. Sıradan camların darbe direncinin 17 katına kadar dayanabilen bu madde, cam ağırlığının yarısı kadar bir kütleye sahiptir ve hassas işleme için ideal bir malzemedir.
ISO (Uluslararası Standartlar Organizasyonu ) ve BISFA ( Uluslararası Sentetik Elyaf Standardizasyon Bürosu ) tanımlarına göre kimyasal yapısında en az % 85 oranında akrilonitril içeren elyaflar Akrilik elyaf olarak adlandırılırlar. Akrilik elyaf akrilonitril ve bir komonomerin oluşturduğu polimerden elde edilir.
Akrilik, doğal minerallerden oluşan ve %100 akrilik reçine barındıran, masif, homojen, pratik ve dayanıklı bir yüzey malzemesidir. Bu özelliğiyle özellikle mutfak ve banyolar ile sağlık sektöründe kullanılır.
ÜRÜN PLASTİKTİR. CAM DEĞİLDİR. SİPARİŞİNİZDE 6 ADET GELMEKTEDİR.
Yünün doğal özelliklerini bir muadil şeklinde en iyi ortaya koyan halılar çoğu zaman akriliktir. Başka türden bir ipliğin kullanılmadığı, tek tür malzeme ile oluşturulan halılar %100 akrilik olarak tanımlanır, bu tür ibarelere mutlaka denk gelmişsinizdir.
- Akrilik kumaş uzun zamanlıdır ve yüne göre çok daha ekonomik yapıdadır. - Şeklini koruyan bu kumaş, kolay bir şeklinde yıkanır. - Kimyasallara, güveye ya da yağa dayanıklıdır. - Akrilik kumaş, güneş ışığında karşı oldukça dayanıklıdır.
Akrilik, şu anlamlara gelebilir: Orlon, görünüşü ipeğe benzeyen ısıyı çok iyi yalıtan sentetik elyaf. Pleksi, renkli ve renksiz çeşidi bulunan plastik cam.
Epoksi reçine sıvı, renksiz bir tür yapışkandır. Evde yapılan kendin yap (diy) çalışmalarında kullanılabilir.
Su Bazli Epoksi Reçine/Solventsiz Epoksi Reçine
Kullanılan sertleştirici ve inceltici maddelerin de kanserojen içermediği bilinmektedir.
Epoksiler oldukça uzun ömürlüdür. Renk solması yapmayacağı gibi kolay kolay da zarar görmezler. Mekanik bir darbe görmeyen epoksiler zarar görmeden uzun süre kullanılabileceklerdir. Kullanım ömrü olarak bakıldığında profesyonel bir şekilde döşenen epoksiler 5 ile 20 yıla kadar aşınmalara karşı dayanabileceklerdir.
Donar donmaz kullanılacak epoksi hammaddeli ürün kemikleşme yaşamadığından hızlı şekilde deforme olacaktır. Çok soğuk hava şartları da epoksiler için tercih edilmemektedir. Çok soğuk havalarda epoksinin atomları kristalleşme yaşayacaktır ve bu kristalleşmeler epoksiyi kullanılamaz hale getirecektir.
Ynt: Epoksi neye yapışmaz.
Plastik muadili parçalara yapışmadığı gibi (pleksi, kestamid, derlin yada yoğurt kapakları gibi), demir yüzeye, mermer ve fayans yüzeye de yapışmaz. MDF kaplama yüzeyine ve yağlı kağıda da yapışmaz.
Özellikle hobi amaçlı yararlanılan epoksi malzemeleri ve reçineler, takı sanatçılarının vazgeçilmezidir. Epoksi; ışığa, ısıya, suya ve asitlere dayanıklı bir reçinedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri