Cildi gençleştirir.6-Günde iki kez buz kalıpları ile cilde masaj yapmak cilde tazelik ve canlılık kazandırır.7-Buz, doğal tonik olarak kullanılabilir. Büyük gözenekler, siyah nokta veya sivilce gibi cilt problemlerinin çözümünde etkilidir. Bunun için makyaj yapmadan önce buz küpleri ile cilde masaj yapmak yeterlidir.
Özellikle göz altında oluşan şişkinlerin giderilmesini sağlar. Uzun vadede yaşlanma karşıtı bir etki gösterir. Kırışıklıkların oluşumunu geciktirirken var olan kırışıklıkların da görünümünü hafifletir. Sivilce sorunu yaşayanlara yardımcı olur, sivilcelerin ve izlerin görünümü azaltmaya yardımcı olur.
Yüze buz uygulamak akne, genetik göz altı torbaları, kırışıklıklar veya diğer sorunlar gibi cilt sorunları tamamen ortadan kaldırmasa da çözümüne fayda sağlar. Peki yüze buz ne sıklıkla sürülür mi? Uzmanlar günde bir defa yüze buz sürmenin yeterli olduğunu söylüyor.
Bu bakım aynı zamanda kan dolaşımını tetikleyerek, cildin sağlıklı ve genç görünümü sağlar. Eğer buz yöntemi ile gözeneklerinizi sıkılaştırmak istiyorsanız bir kaç tane buzu temiz beze sarın. Ardından 15-30 saniye aralıklarla yüzünüze sürün. Bu uygulamayı günde birkaç kez yapabilirsiniz.
CİLDE BUZ NASIL UYGULANIR? Cilt temizliğinizi tamamladıktan sonra buz küplerini yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın. 10 dakika boyunca buzları yüzünüze uygulayın ve 2 dakika ara verin. Bu uygulamayı 3 kez tekrarlayın.
İlgili 36 soru bulundu
Günde kaç defa yüze buz sürülür sorusunu günde bir ya da iki kez olarak yanıtlayabiliriz.
Buz terapisini yapmak için öncelikle buzu ince bir beze sarın. Daha sonra zayıflamasını istediğiniz bölgeye beşer dakika ara vererek 30 boyunca dakika uygulayın. Buz terapisini 12 gün boyunca günde bir kez uygulayabilirsiniz. Yurt dışında yapılan araştırmalar, soğuğun yağ yakmayı hızlandırdığını ortaya koymuştur.
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
Kan Dolaşımını Arttırarak Cilde Renk Verir
Sabah kalktığımızda buzu yüzünüze uygulayın, soğukluk kan dolaşımını artıracak ve cildinize kanla renk getirecektir. Makyajınızı uygulamadan hemen önce uyguladığınız taktirde doğal aydınlatıcı etkisi görecektir.
Cildinizi ısıtmak için:
– Buz yanığı sonrası cilt direk sıcak su ile temas ettirmemelidir. Sıcaklık derecesi 30-35 derece olan suya sokulabilir. – Her bir ıslatma arasında 20 dakika ara vererek, gerekirse ıslatma işlemini tekrarlamaya devam edin. – Soğukla temasın kesilmesi sağlanmalıdır.
Buz uygulamasında gerekli süre travmanın ve yaralanmanın şiddetine göre değişebilir. Ortalama 15-20 dk soğuk uygulaması sonrası 1 veya 2 saat ara verilmelidir. Cilt üzerine ince bir tülbent veya havlu konularak, buzun cilde direk temas etmesi engellenmelidir.
Dudaklarımız kış soğuğunda da yaz sıcağında da bir şekilde zarar görüyor ve çatlıyor. Çatlayan dudaklarınıza buz küpü uygulayın. Ardından doğal bir dudak nemlendiricisi sürün. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız birkaç gün içinde dudaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.
Ayrıca yüzünüzdeki tüyleri alıyor iseniz düzenli buz uygulaması kıl köklerini yakar ve uzun vadede kıllarda azalma olur.
Yapılan olan tedavi ile beraber kişiler, çene bölgesi üzerine iki gün boyunca bu tedaviyi uygulayabilmektedir. Buz tedavisinin uygulanma şekli de yine bu tedavi için önemli bir unsurdur.
Pirinçli buz küpünü günün herhangi bir saatinde kullanabilirsiniz. Etkilerini daha iyi hissetmek istiyorsanız her sabah uygulamanızda fayda var. Sabah kalktığınızda yüzünüzdeki şişliğin inmesi için 1 adet pirinçli buz küpünü alıp yüzünüzde gezdirebilir, özellikle göz çevresindeki şişlik ve morlukları giderebilirsiniz.
5. Buz Uygulamak. Cilt gözeneklerini sıkılaştırmanın bir diğer yöntemi de cilde belirli sürelerle buz uygulamaktır. Gözenekler üzerinde şok etkisi yaratan buz, genişleyen gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar.
Maden suyunun etkisini ciltte görmek için buz kalıbında donduranları da görüyoruz. Maden suyunu gece yatmadan önce buzluğa dök ve her sabah bir buz küpünü cildinde yuvarlak hareketlerle masaj yaparak uygula. Mineralli su, soğuğun etkisiyle cildinde daha yoğun sıkılaşma ve lifting etkisi gösterebilir.
Yoğurt, ölü deri hücrelerini çözen bir alfa-hidroksi asit olan laktik asit içerir. Yoğurdun soyucu etkisi, sadece cildinize doğal bir ışıltı katmaya değil aynı zamanda sivilce parlamalarının önlenmesine de yardımcı olur. Hepsinin de yanında, lekelerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya çalışır.
Banyo yaptıktan sonra tüm vücudu 2-4 dakika boyunca soğuk suyla yıkamak cildinizin gençleşmesini sağlar. Ciltteki gözenekleri açtıktan sonra daha soğuk suyla yıkamak, bir nevi doğal mühür etkisi yaratıyor.
Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir. Kırışık görünümlü alanları soğuğun etkisiyle gererek cildine daha gergin, canlı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
Uygulanan en eski güzellik yöntemlerinden biri olan olan buz ciltte kan akışını hızlandırarak derinin daha gergin ve sıkı görünmesini sağlar. Eğer pratik ve etkili bir yöntem istiyorsanız Hem göz altı şişliklerini engellemek hem de göz kapaklarını toparlamak için ihtiyacınız olan tek şey bir parça buz küpü!
Yüze buz uygulaması, mevsimlerden bağımsız olarak yıl boyunca yapılabilen bir cilt bakımı. Yüze buz uygulamak kan dolaşımını artırmadan gözenekleri küçültmeye dek birçok fayda sağlıyor.
Cildinize düzenli olarak buz küpleri sürmek, yaşlanma belirtilerini azaltmak ve önlemek için harika bir yol. Çünkü cildi sıkılaştırmaya önemli ölçüde yardımcı oluyor.
Yüzünüze düzenli olarak buz sürdüğünüzde genişlemiş damarlar küçülmeye başlar ve göz altı morluklarını küçültür.
Evde cildiniz için buzlu su hazırlamak çok basit. Buz küplerini büyük su dolu bir kabın içerisine alın. Yüzünüzü 30 saniye o suya batırın. Yüzünüzü çıkardıktan sonra bir havluyla hafifçe kurulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri