Evde daha sağlıklı şekilde yapmak daha doğru tercih olur. Akşamlar geç saatlere kadar uyumuyorsanız; gece ara öğünü olarak kefir çok sağlıklı bir alternatif olabilir.
Tüketilme şekli ve eklenen diğer besinler sayesinde kilo üzerindeki kontrolü netleşir. Peki, kefir kilo aldırır mı? Kefir tüketerek kilo alacağınız zamanlar da olacak elbette. Genellikle diyet programlarında dikkat çeken kefir, düşük kalorili beslenme listelerinde metabolizmayı hızlandırmak için tercih edilir.
Doç. Dr. Oğuz Gürsoy veriyor: 'Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun çalışmalarına göre gramında en az bir milyon yararlı bakteri olan kefirden en az 100 mililitre tüketilmeli. Yani bir gün içerisinde 100 ml de 300 mililitre de kefir tüketilebilir.
Kabızlık bağırsak sisteminin düzenli çalışmamasından kaynaklanan bir rahatsızlık olduğu için içerisinde yararlı bakteriler barındıran kefir bu sorunu çözebilir. Kabızlık sorunu yaşayanlar sabah aç karnına ya da gece yatmadan önce bir bardak kefir içerek sindirim sistemini düzenleyebilir.
KEFİR AÇ KARNINA MI TOK KARNINA MI İÇİLİR? Kefir günün her saati, aç yahut tok bir şekilde rahatça tüketilebilir. Ayrıca gün içerisinde ara öğün olarak da kefir içebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Triptofan aminoasidi ve B vitamini içeriğiyle sinirleri yatıştırıcı ve depresyonu azaltıcı etkisi olan kefir, gevşeme ve uyku verici özelliğiyle de gece rahat uyumaya yardımcı oluyor.
Kefirin bilinen bir zararı veya yan etkisi yoktur.
Hekiminiz veya diyetisyeniniz yasaklamadığı sürece kefiri güvenle tüketebilirsiniz.
Günün her saati bir bardak kefir içilebilir. Ancak her faydalı içecekte olduğu gibi kefirin tüketimi de abartılmamalıdır. Kefir günde maksimum 2 bardak içilmelidir. Ancak yetişme çağındaki çocuklarda kefirin yatmadan önce tüketilmesi tavsiye edilir.
Sık sık tüketilmesi tavsiye edilen kefirin faydaları saymakla bitmiyor; Sindirim sistemini düzenler. Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önler. Sinir sistemini güçlendirir.
Her gün bir kase probiyotik yoğurt yiyin
Bağırsaklarda sindirime yardımcı olan zararlı bakterilerin yanı sıra yararlı bakteriler de bulunmaktadır. Probiyotik yoğurt veya kefir bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır.
Diyetimizde kalsiyum tüketimi yağ yakımının hızlanması bakımından önemlidir. Kalsiyum sayesinde yağ yakımı hızlanır ve kilo verme süreci desteklenir. Kefir, hem tok tutması hem kalsiyum bakımından zengin olmasıyla yağ yakımına yardımcı olur.
3. İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder
Kefir, içinde bulunan probiyotiklerle idrar yolu problemlerinde olumlu etki yaratır, iyileşme sürecine katkıda bulunur. Eğer sık sık idrar yollarınızla ilgili problem yaşıyorsanız, bol bol su tüketmeye ve kefir gibi probiyotik içeriğe sahip içecekler tüketmeye özen gösterin.
Ayran içmek istemediğ1inizde krema kıvamında, hafif ekşimsi tadı olan fermante bir süt içeceği olan kefiri denemelisiniz. Kefir ayrandan farklı olarak daha güçlü bağışıklık sistemine sahip olmanızı sağlar. Kefir diğer süt ürünlerine göre kanser oluşumunu engelleyecek etki yaratır.
Kefir probiyotik bir süt ürünüdür ve bağışıklığı güçlendirerek metabolizmayı hızlandırır.
Diyetisyenlerinde verdikleri beslenme programlarından yer alan kefiri diyet yaptığınız esnada tüketmek kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre kefiri sade olarak düzenli bir şekilde tüketirseniz 2 haftada en az 5 kilo verebilirsiniz.
Kefir tüketimi genel olarak bağırsak florasının iyileşmesini sağlar. Kefirin sağlığa bilinen bir zararı yoktur.
Bir adet portakal, bir adet limon ve üç adet kayısıyı doğrayıcıdan geçirin. Bu karışımın içine 100 mililitre de kefir ekleyin. Her sabah bu karışımdan tüketin.
Kefir maskesinin cilde faydaları
Hücre yenileyici özelliği sayesinde yaşlanma karşıtıdır, kırışıklıklara çözüm olur. Yüze canlılık verir, cildin pürüzsüz ve parlak bir hal almasını sağlar. Ciltteki kuruluğu alarak matlaşma ve gerginliği azaltır. Cildi nemlendirir, direncini artırır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kefir, hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Kefirdeki laktik fermentler doğal savunmayı güçlendirir ve bakterilerle savaşmak için vücuda daha fazla güç sağlar. Elbette kefir tüm hastalıklara karşı koruma sağlamaz. Ancak bağırsak enfeksiyonlarına karşı özellikle etkilidir.
Bu yüzden kefir kabızlığa iyi gelebilmektedir. Kefir ürününün kaynağında bağırsak florasını olumlu yönde etkileyen probiyotik yer almaktadır. Bu yüzden kabızlık sorununun geçmesi için kefir besini düzenli olarak tüketilmelidir. Kefir ürünü bir içecek türüdür.
Meyveli kefirde kalori oranı sade kefire göre yüksektir. Buda kilo vereyim derken almaya neden olabilir. Özellikle meyveli kefirin sahip olduğu tadı beğenen kişiler daha çok bu üründen tüketmektedirler. Bunun için meyveli kefir yerine sade kefiri tercih etmek daha mantıklıdır.
Kefir, su içeriği yüksek olan bir içecek olması nedeniyle kabızlık olarak bilinen konstipasyon şikayetine neden olmaz. Önerilen düzeylerden fazla kefir içmek ise konstipasyona sebep olabilir. Bu nedenle aşırı kefir tüketiminden kaçınılması gerekir.
Kefir; Balkanlar, Doğu Avrupa ve Kafkasya orijinli, özel bir mezofilik simbiyotik kültür türü olan kefir tanelerinden yapılan ince yoğurt veya ayran benzeri fermente bir süt içeceği. Kefir, Kuzey Kafkasya'dan dünyaya yayılmıştır.
Kefirin zararları yani yan etkileri olarak kabızlık ile birlikte, bağırsak ve mide kramplarından da bahsetmek mümkündür. Buna benzer belirtiler çok sık görülmez. Kişide bu tür yan etkiler, kefir ilk içilmeye başlanıldığında daha sık görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri