Testi, periyodunuzun gecikmesinden en az bir hafta sonra yapın. Daha erken yaparsanız yeterli hCG seviyesine ulaşılamadığı için gebe olsanız bile sonuç negatif çıkabilir. Testi yaptığınız saat da önemlidir. çok büyük bir fark yaratmasa da sabah saatlerindeki yani uyanınca ilk idrar, her zaman çok daha iyi sonuç verir.
İdrar testi istenilen saatte yapılabilir ancak idrar yoğunluğunun yüksek olduğu sabah saatlerinde yapılırsa daha güvenli sonuç alınır. Gebelik testi kiti üzerinde yer alan tek çizgi sonucun negatif olduğunu hamileliğin olmadığını gösterir. Eğer çift çizgi var ise pozitif sonucu yani hamileliğin olduğunu gösterir.
Sabah kişilerin uyanır uyanmaz gebelik testi yapması gece boyunca idrar içinde hCG hormonu biriktiği için daha doğru bir sonuç verir. Bu nedenle akşam yerine gebelik testinin sabah yapılması uzmanlar tarafından da önerilir.
Gece idrarda biriken hCG hormonu, idrar testlerinden en etkili sonucu almanızı sağlar. Bu testi uygularken sabahın erken saatlerini tercih edebilirsiniz. Adet düzensizliği yaşıyorsanız son cinsel ilişkinizden 21 gün sonra hamilelik testi yapabilirsiniz.
İdrarda gebelik testi günün her saatinde yapılabilir, ancak sabah ilk idrarda hCG miktarı daha yoğun olduğundan daha hızlı ve belirgin sonuç alınır.
İlgili 35 soru bulundu
Gebelik Testine Fazla İdrar Damlatmak Sonucu Etkiler mi? Evet, gebelik testine fazla idrar damlatmak sonucu etkileyebilir. Test çubuğu, belirtilen miktardan daha fazla idrarla temas ettiğinde, sonuçları yanıltıcı olabilir.
Testin aç veya tok karnına yapılması farketmez. Günün her saatinde yapılmalıdır. Testin yapılması için adet gecikmesi olmasını beklemek gerekir, daha önce gebeliği göstermeme olasılığı yüksektir. Adet gecikmesi olmadan gebelik testi yapılmamalıdır.
Gebelik testi markası First Response, Bluetooth yardımı ile hamile olup olmadığınızı öğrenebileceğiniz bir uygulama yayınladı. Hürriyet'in haberine göre, fiziksel hamilelik çubuğunu kullandıktan sonra, telefonunuzdaki uygulama size test sonuçlarını anlamanızda yardımcı oluyor.
Beklenen adet tarihinin gecikmesi en önemli belirti olsa da, erken dönemlerde görülen bazı semptomlar da gebeliği düşündürebilir. Adet tarihinin gecikmesinden önce görülen en basit hamilelik belirtileri arasında; mide bulantısı, kusma, memelerde şişkinlik-ağrı ve yemek kokularına karşı hassasiyet yer alabilir.
“Gebelik testi ne zaman yapılır” sorusunun yanıtı şöyle olabilir: Regl periyodunun gecikmesinden en az beş gün ile bir hafta sonra yapılmalıdır. Gebelik testi sonucu ile ilgili yanlış değerlendirmeler yani negatif sonuç almak testi daha erken yaptırmak sebebiyle olabilir.
Kit, idrardaki insan koryonik gonadotropini (hCG) hormonunu izleyerek hamileliğinizi saptar. Ev testi, hCG seviyelerini okuyamıyorsa bazen yanlış negatif sonuç gösterir. Yanlış Negatif Gebelik Testleri Ne Kadar Yaygındır ? Yanlış negatif sonuç, yanlış pozitif sonuçtan daha yaygındır.
İdrarda gebelik teşhisi ilişkiden hemen sonra sonuç vermemektedir. Testin doğru sonuç verebilmesi için kişinin adet gecikmesi yaşaması gerekmektedir. Bir diğer deyişle hamilelik şüphesi olan kişi hamilelik testi yapmak için ilişkiye girdikten sonra 14 gün yani 2 hafta beklemelidir.
Evde İdrar Testi
Farklı marka testlerin sonuç süreleri değişiklik gösterse de, sonuç genellikle 5 dakikada hazırdır. Anne adayı idrarını bir kapta toplayıp gebelik testinin çubuğunu içine daldırabilir veya idrar örneğini test çubuğuna damlatmak için bir damlalık kullanabilir.
Hamilelik testini uyguladıktan sonra talimatta yazan süreye uymadan sonucu kontrol ettiğin zaman yanlış sonuca ulaşabilirsin. Uzun süre bekletilen testler yalancı pozitif sonucuna neden olabilir.
Evet, hamilelik 2. haftada belli olabilir. İdrar testi veya kan tahlili ile sonucu öğrenebilirsiniz. Hamileliğin ilk 2 haftası, bilinen hamilelik sürecine pek benzemez. Bunun nedeni ise kadın doğum hekimlerinin, hamileliğin başlangıcını hesaplarken son adetin ilk gününü referans almalarıdır.
Düzenli bir adet döngüsüne sahip olan ve asla gecikme yaşamayan kadınlarda ortalama 7 ila 10 günlük gecikme, hamilelik şüphesini akla getirebilir.
Kabartma tozu ve soda kullanılarak gebelik testi
Plastik kabın içine kabartma tozu eklenir. İdrar kabartma tozunun bulunduğu kabın üzerine eklenir. (Birkaç dakika )2 yemek kaşığı olacak şekilde sodayı da ekledikten sonrabu karışımın reaksiyonu sonucu karbonat köpürürse pozitiftir, karbonat köpürmezse sonuç negatiftir.
Özellikle gebeliğin ilk haftasından itibaren idrar rengi değişimi de başlayacaktır. Hamilelik sürecinde idrar koyu bir renktedir. Bu değişim oldukça olağan olarak bilinir. Anne adayı genellikle 1 haftalık hamile olduğunda idrar rengi daha soluk ve ya koyu sarı renkte olabilir.
Sabun ile gebelik testi
Bir parça sabun üzerine idrar yapılır.Sabun kabarcıklar oluşturursa sonuç pozitiftir.Sabun üzerinde kabarcık oluşmadıysa sonuç negatiftir.
Elle yapılan hamilelik testinde ebe ya da hekim anne adayı olduğu düşünülen kadının rahmini eliyle kontrol etmektedir. Ebe ya da hekim el yordamıyla kadının rahmini kontrol eder ve rahimde sertlik varsa bu durum kadının hamile olmadığını ve regl olacağını göstermektedir.
M.Ö. 1350 yılında, kadınların birkaç gün boyunca buğday ve arpa tohumları üzerine idrar yapmaları tavsiye edilir; eğer buğday filizlenirse, bir kız çocuğunuz, arpa filizlenirse bir erkek çocuğunuz olacaktır. Eğer arpa ve buğdaydan hiçbiri filizlenmediyse, hamile değilsiniz demektir.
İki tane çizgi varsa gebelik süreci tescillenmiş olur. Ancak bir çizgi netken bir çizgi silik oluyorsa anne adayları biraz strese girebilir. Çünkü bu durumda hamile olup olmadığınız düşüncesi kafanızda yer edinir. Gebelik testinde silik çizgi prosedürün yanlış yapıldığını gösterebilir.
Uygulama için test kitinin emici ucu yaklaşık 5 saniye boyunca akan idrar altında bekletilir. İdrarın doğru şekilde emilmesi testin doğru sonucu vermesi için son derece önemlidir.
Silik çizgi genellikle çok erken dönemde yaptıysanız gebelik testini yani beta hcg hormonu daha çok az seviyelerdeyse yeterince o koyu çizginin oluşmasını sağlamayacak kadar azsa, muhtemelen adetiniz gecikmeden bu testi yaptıysanız silik çizgi çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri