Araştırmaya göre, uykunuzu olumsuz yönde etkileyebileceğinden, kafeini öğleden sonra saat 2'den itibaren veya yatmadan en az 7 saat önce tüketmekten kaçınmalısınız.
Şöyle ki; uzmanlar kahve içmek için en iyi zaman diliminin saat sabah dokuz olduğunu söylüyor. Ayrıca bazı bilim insanlarına göre, kortizol günün farklı saatlerinde yeniden zirveye çıkabiliyor. Kısacası hangi saatlerde kahve içilmez diye soracak olursanız bu saatler; 12.00-13.00 ve 17.30-18.30 arası.
Vücudumuzun bizi uyandırması için geliştirdiği mekanizmada günün belli saatlerinde kortizol hormunun seviyesi artar. Kortizol ( stres hormunu ) üretiminin en üst seviyeye çıktığı zamanlarda, kahvaltıdan sonra ve ( 08.00-09.00, (12.00-13.00) ve (17.30-18.30) dışındaki saatlerde kahve tüketilmelidir.
Bu nedenle yatmadan 2-3 saat önce kahve tüketilmemelidir. Özellikle şekerli ya da sütlü olarak hazırlanan kahve, kilo artışına neden olabilir. Bu tür kahvelerin daha erken saatlerde içilmesi önerilir. Aksi halde vücuttaki yağ oranını artırabilir.
Uyandıktan bir saat sonra içilen kahve yağ yakımını destekliyor. Saat 09.00 ile 12.00 aralığında ve öğleden sonra 14.00 ile 17.00 aralığında içtiğimiz kahve kilo verme süreçlerinde çok güzel etkisi olduğu gözlemlenmiştir" dedi.
İlgili 17 soru bulundu
Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı, kalp atışlarını hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımını sağlar ve kilo aldırmak yerine kilo vermeye yardımcıdır. Ancak kilo verdirir diye sürekli kahve içmek yanlıştır.
Kahve direkt olarak yağ yakımı sağlamıyor.
Sadece yağ yakıcı egzersizler yapmadan önce kahve içerseniz, yağ yakımınızı olduğundan daha hızlı bir seviyeye getiriyor. Bu etkilerden yararlanmak için kafein oranı yüksek ve kalorisiz kahveler tüketmek gerekiyor.
Şekersiz içilen Türk kahvesi ya da filtre kahve kesinlikle kilo aldırmaz. Eğer kahveyi sütlü içmeyi seviyorsanız kilo almamak için az yağlı ya da yağsız süt tercih edebilirsiniz.
Uzman Diyetisyen Çetintaş, kahveyi yemeklerin hemen üzerine içmemeye özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü kahvenin içerisinde bulunan tanenler vücudumuzdaki demir emilimini de engeller. Şurada Paylaş! Bu durumun önüne geçmek için de yemeklerden 1,5-2 saat sonra içmek en doğru seçenek olacaktır" dedi.
Sabah aç karna kahve içmek metabolizmayı hızlandırmasından ötürü kilo vermeye destekçi olmaktadır. Ek olarak metabolizmayı hızlandırmak bağırsak hareketlerini de hızlandıracak ve bu nedenle de hazımsızlığa ve kabızlığa da iyi gelecektir. Ama zayıflamak için bilinçsiz bir biçimde kahve tüketimi yanlıştır.
Akşam içilmesi önerilen kahveler
Kafein, uyku hormonunu azaltabilir ve uykuya dalmayı zorlaştırır. Bu yüzden akşam saatlerinde küçük porsiyonlu kahveler tercih edilmelidir. Ayrıca sert kahveler yerine sütlü hafif kahvelerin içilmesi önerilir. Ancak sütlü kahve sevmiyorsanız, küçük bir fincan Türk kahvesi içebilirsiniz.
Saat 14:00'de kafeini kesin: Öğleden sonra geç saatlerde içilen kahvenin uykunuzu bozabildiğini unutmayın. Sabah saatlerinde kahve içebilirsiniz. Ama saat 14:00 ü geçirmeyin.
Sade Kahvenin Faydaları
Metabolizmayı hızlandırır. Gerekli gıda maddelerini almanıza yardım eder. Diyabet riskini ortadan kaldırır. Depresyona karşı etkilidir.
Araştırmaya göre, uykunuzu olumsuz yönde etkileyebileceğinden, kafeini öğleden sonra saat 2'den itibaren veya yatmadan en az 7 saat önce tüketmekten kaçınmalısınız.
En Sağlıklısı Sade Kahve
Granül kahveler, daha ziyade kalitesi düşük Robusta türü kahve çekirdeklerinden yapılırken, Türk kahvesi ve Espresso denilen Arabika cinsi ise oldukça kaliteli kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.
Filtre kahve, içerisine şeker veya süt eklenmediği sürece zayıflatıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle yemeklerden sonra içilmesi yağ oluşumunu engeller. Ayrıca spor, yürüyüşten yarım saat önce içilen kahve, yağ yakımını da hızlandırabilir.
Filtre kahve makinesi için de su haznesine soğuk su ekleyip kahve bölmesine -makinenin işlevine göre kağıt filtre de yerleştirerek- kahvenizi hazırlayabilirsiniz. Genelde sade içilen filtre kahvenizi yumuşatmak için dilerseniz sıcak – ılık süt ekleyebilir ya da tercihen şeker kullanabilirsiniz.
Uzmanlar, günde 2 fincan kahve içilmesinin ideal olduğunu söylüyor, 2 fincandan daha fazla tüketildiğinde ise zararlı etkileri ortaya çıkmaya başlıyor. Aşırı tüketilen kahve kalp ritmini bozarak kalp sağlığını tehlikeye atıyor.
Yemeklerde hemen sonra içilen çay da besinden alınan demirin emilimini azaltır. Çay, kahve ve kakao içerisinde bulunan bazı maddeler, demir emilimini yarı yarıya azaltır. Bu nedenle yemeklerin hemen üzerine içilen çay ve kahveden vazgeçmemiz gerekir.
Diyette yasak olan kahvelere gelecek olursak yüksek kalorili, şurup içeren , kremalı ve şekerli kahveler diyette yasaktır. Diyet yaparken kalorisi yok denecek kadar az olan sütsüz veya şekersiz sade kahve içilmelidir.
Kahvenin yararlı olduğunu düşünerek günde çok sayıda içmenin en büyük hatalardan biri olduğunu kaydeden Ceylan, “Çünkü kahvede bulunan kafein fazla miktarda tüketildiği takdirde vücutta ödem tutmaya başlatır.
Kahve oldukça düşük kalorili bir içecek olduğu için kilo aldırması mümkün değildir. Ek ilaveleri bulunmayan bir kahvenin kalorisi yok denecek kadar azdır.
Dolayısıyla uyumadan önce içilen kahve, metabolizmanın çalışmasını hızlandıracak, böylece daha fazla yağ yakmaya yardımcı olacaktır. Dolayısıyla geceleri kalori alınmadığı zaman, metabolizma hızlanabilir. Bunun yanı sıra kahvenin tok tutucu özelliği de vardır.
Yağ yakıcı kahvenizi içmek için en ideal saat akşamüstü 4 veya 5 saatleridir; çünkü bu saatlerde enerji düşer ve kişi akşam yemeğinde aşırı miktarda yemek ister. İşte, hem bunu önlemek hem de yağ yakımına katkı için saat 4 veya 5 gibi kahvenizi için.
Kahveyi özellikle egzersizden önce içerseniz vücut ve göbek yağlarınız daha kolay erir. Günde 2 fincan kahve içebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri