Akşam Sefası Çiçeği Nasıl Ekilir? Akşam sefası çiçeği çiçeklerin olgunlaşmasıyla oluşan yaprakların içerisindeki tohumlar alınarak ekilir. Hazırlanan toprak üzerine ekilen tohumlar üzerine hafif şekilde toprak örtülmesiyle ekilmektedir. Ekim işlemi bittikten sonra sulanmalıdır.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 10-14 günde çimlenir.
Ekim zamanı ilkbahar aylarıdır.
Akşam sefası, tek yıllık otsu bir bitkidir. Aşırı soğuğa çok dayanıklı olmasa da, düşük sıcaklıklara dayanıklıdır.
Bakımı kolay olduğu için kendi kendine zahmetsiz büyüyen bir çiçektir. Havalar aşırı soğumadığı sürece soğuklara karşı dayanıklı bir bitkidir.
İlgili 28 soru bulundu
Akşam sefası bitkisinin çoğaltılması yapılmasa dahi bitki toprağa dökülen tohumları ile kendiliğinden çoğalabilmektedir. Bitkinin çoğaltılması için hem tohumları ekilebilmekte hem de fide olarak çoğaltılarak birçok alana dikilerek çoğaltılabilmektedir.
Akşamsefası (Mirabilis jalapa), akşamsefasıgiller (Nyctaginaceae) familyasından çok yıllık bir süs bitkisi türü. L. Amerika'nın tropik bölgelerinden dünyanın birçok yerine dağılmış olan akşamsefası çabuk gelişen ve 1 m'ye kadar boylanabilen bir bitkidir.
Akşam sefasını 2 günde bir sulayabilirsiniz. Saksıda yetişen çiçekler için özellikle yaz aylarında bu sulama miktarı artırılabilir. Kış aylarında akşam sefasının sulama suyu oda sıcaklığında olmalıdır.
Gecesefası ya da akşamsefası olarak adlandırılan bir bitkidir. Böyle bir ad ile anılmasının sebebi akşamüzeri çiçek açması ve sabah da bu açmış olan çiçeklerin solmasından kaynaklanmaktadır.
Akşam sefası çiçeğinin en önemli özelliklerinden biri, güneş battıktan sonra açmasıdır. Bu nedenle, bitkiye yeterli miktarda güneş ışığı sağlamak önemlidir. Akşam Sefası, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Bu nedenle, bitkiyi gölgede veya yarı gölgede bulunan bir alanda tutmak daha uygundur.
Akşam Sefası Çiçeği Tohumu 25 adet Fiyatı 30,06 TL.
Budama: Çiçeklenme dönemi boyunca solan çiçekleri ve kuruyan yaprakları düzenli olarak temizleyin. Bu işlem, bitkinin enerjisini yeni çiçekler ve sürgünler oluşturmaya yönlendirmeye yardımcı olur. Kış Bakımı: Akşam sefası, kış aylarında soğuk hava ve dona karşı hassastır.
Çiçek ve ağaç budama işleminin zamanı bitkinin çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Şayet ağaçlardan kaliteli meyveler alınmasını, düzgün gelişmesini, çiçeklerin bol renkli bir dönem yaşamasını arzu ediyorsanız mevsimine uygun olacak şekilde budama işleminin yerine getirilmesi büyük bir öneme sahiptir.
Tohumdan Gündüz Sefası Yetiştirme
Sağlıklı gündüz sefası çiçeği fideleri için gündüz sefası tohumlarının mart ayında ekilmesi uygundur. Ekim yapılmadan önce tohumların 24 saat boyunca suda bekletilmesi gerekmektedir. Ardından ayrı ayrı saksılar içerine ekilerek dikim uygulaması yapılmalıdır.
Kahkaha çiçeği, gündüzsefası, tarla sarmaşığı veya sabah sefası güncel taksonomisi ve değişen sistematiği Convolvulaceae ailesindeki 1000'den fazla çiçekli bitki türünün ortak adıdır.
Akşam Sefası ifadesinin anlamı, çiçeğin özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Bitkinin çiçekleri, gündüz kapalıyken, geceleyin açar. Akşam Sefası çiçeğinin Latince adı "Mirabilis jalapa"dır.
Gündüz sefası çiçeği, aynı zamanda tıbbi amaçlar için de kullanılır. Bitkinin kökleri ve yaprakları, özellikle bağırsak problemleri, romatizma, astım ve çeşitli cilt hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir.
Gündüz sefası çiçeğini, ikliminin uyduğu bir yerde bahçeye ekerek yetiştiriyorsanız her ilkbahar aylarında tekrardan büyürler. Ama bahçede değil de saksıda ya da balkonda yetiştiriyorsanız tohumlarını stoklayarak bir dahaki ilkbahar aylarında tekrardan ekmelisiniz. Gündüz sefası çiçeği çok kısa sürede yetişir.
Bir dalın meyve ve yeni sürgün verebilmesi için o ağacın kolunun ortalama üçte birinin kesilmesi gerekir. Yanlış yapılan budama işlemi, ağacın yeni sürgünler ve meyve vermesine engel olabilir. Bir ağaç üzerinde çok fazla budama işlemi yaptığınızda bitkinin meyvesi az olur.
· Mayıs-Haziran aylarında da taç içerisinde sık olan bölgeler var ise sürgünler yeni oluşmuşken seyreltme yapmak faydalı olacaktır. Ancak sürgün boyları 8-10 cm'e geldiğinde budama işlemi yapılmalıdır. Bu ön budamadır asıl budama Ağustos ayının 15'inden sonra yapılmalıdır.
Budama veya herhangi bir kesim işlemi sonrasında etkili olan ağaç aşı macunu sayesinde bitki ve ağaçları koruyabilirsiniz. Bunun için tercih edebileceğiniz başlıca ürünler arasında koruma aşı macunu yer alır. Bu kapsamda budama yaptığınız bitkilerinizde uzun süre kullanmak için aşı macunu 1 kg tercih edebilirsiniz.
Akşam sefasını 2 günde bir sulayabilirsiniz. Saksıda yetişen çiçekler için özellikle yaz aylarında bu sulama miktarı artırılabilir. Kış aylarında akşam sefasının sulama suyu oda sıcaklığında olmalıdır.
Gecesefası ya da akşamsefası olarak adlandırılan bir bitkidir. Böyle bir ad ile anılmasının sebebi akşamüzeri çiçek açması ve sabah da bu açmış olan çiçeklerin solmasından kaynaklanmaktadır.
Akşam sefası çiçeği, özellikle tropikal iklimlerde doğal olarak yetişen bir bitkidir. Ve, saksıda yetiştirilebilir ve birçok kişi tarafından tercih edilir. Saksıda yetiştirilen akşam sefası çiçeği, güzel kokusu ve çekici renkleri nedeniyle birçok bahçıvan ve bitki sever tarafından alınır ve büyütülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri