Timokinon bileşeni sayesinde çörek otu aynı zamanda mevsimsel alerji belirtilerini hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Yapılan çalışmalarda düzenli olarak çörek otu yağı kullananlarda burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, burun akıntısı ve hapşırma gibi alerji belirtilerinde iyileşme görülmüştür.
Egzama: Yine içeriğindeki ana bileşen olan timokinon sayesinde çörek otu yağının, kuru ve kaşıntılı bir cilde sebep olan egzama hastalığının semptomlarının iyileşmesine de yardımcı olabileceği düşünülmektedir.
“Çörek otu yağı neye iyi gelir?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir: Bağışıklık sistemini destekler, enfeksiyonlarla savaşarak iltihabın azalmasına yardım eder. Harici uygulamalarda saç ve cilt sağlığını destekleyici bakımı sunar.
Çörek Otu Yağı:
Alerjik kaynaklı ürtiker durumunda çörekotu yağı tercih edilebilir.
Çörek otu yağıda içerdiği timokinin sayesinde bir çok hastalığn detavisinde fayda sağlamaktadır. Çocuklar günde 1 çay kaşığı aç-tok farketmez kullanabilirler. Yetişkinler 1 tatlı veya ihtiyaca göre günde 1 tatlı kaşığı aç karnına tüketilmesi öneriliyor.
İlgili 42 soru bulundu
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını kahvaltıdan önce doğrudan ağzınıza alarak tüketebilirsiniz.
Çörek otu yağının cilde faydaları arasında nemlendirme, anti-inflamatuar etki ve cilt tonunu dengeleme bulunur. Çörek otu yağı antimikrobiyal ve antioksidan özellikleriyle akne, egzama, sedef gibi rahatsızlıklar için tercih edilebilir.
Çörek otu yağ şeklinde kullanılacaksa; formunun korunması için soğuk sıkım şeklinde tüketilmesi gerekmektedir. Günde 1 çay kaşığı, aç karnına tüketilebilir. Çörek otunun kokusundan rahatsız olanlar geceden veya tok karna tüketebilirler.
Kurdeşene iyi gelen tedavi yönteminin başında antihistaminik ilaçlar gelir. Kurdeşene iyi gelen doğal yöntemlerin başında ise cilt kaşıntısının olduğu bölgeye soğuk kompres uygulamak, yulaf ezmesi ve karbonat banyosu da ciltteki tahrişi azaltabilir. Ayrıca aloe vera da kurdeşene iyi gelen doğal yöntemlerdendir.
Çocuklarda cilt hastalıklarının tedavisinde, küçük çocuklarda ve genç yetişkinlerde iyi bir iştah açıcı olarak da kullanılabilir. Çörek otu yağı, gastrointestinal sistem üzerinde koruyucu etkisi vardır ve peptik ülser hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır.
Çörek Otu Yağı İçilir mi? Çörek otu yağı dahili ve harici olarak kullanılabilir. Direkt değil; ancak su ile karıştırılarak içilebilir. Tüketim miktarı günde 1 tatlı kaşığını aşmamalıdır.
Çörek otu kalsiyum, demir, çinko, bakır, tiamin, niasin, fosfor ve folik asit içerir.
En sevilen bitkisel yağlar arasında yer alan bu besini aç karna tüketmek, diyet sürecinde tokluk hissini artırmaya yardımcı olarak kilo verme sürecini hızlandırıyor. Aç karnına çörek otu yağı içmenin faydaları arasında kan şekerini dengelemek de yer alıyor.
Ek olarak kuru, kaşıntılı bir cilt hastalığı olan egzama, çörek otu tüketildiğinde veya çörek otu yağının direk cilt üzerine sürülerek kullanıldığında iyileşmesine yönelik fayda sağlayabilir. Çörek otu yağı antifungal özelliği sayesinde ciltteki mantar hastalıklarının da iyileştirilmesinde görev alabilir.
Cilt Lekelerini Giderir
Cildin lekelenmesine sebep olan sebepler arasında güneş ışınları, sivilce ve akneler yer alır. Çörek otu yağı ciltteki bakterileri yok edip cildin sivilcelerden arınmasını sağlarken içeriğinden kaynaklı olarak cilt renginin tek renk olmasına da katkı sağlar.
Yapılan toksisite çalışmalarında çörek otu kullanımı için geniş bir güvenlik sınırı vurgulanmakla birlikte, literatürde akut böbrek yetmezliği ve alerjik reaksiyonlara yol açabildiğini gösteren olgular bulunmaktadır.
Kurdeşen olarak da bilinen ürtiker, ani başlangıçlı, ciltte kabarık, kaşıntılı ve genellikle kırmızı lekelerle karakterize, kimi zaman dudak, göz kapağı gibi bölgelerde şişlikler ile seyreden ve yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkileyen bir cilt hastalığıdır.
Kurdeşenden farklı olarak, derinin altına yuvalanan akarın neden olduğu uyuz hastalığında kaşıntı ve kırmızı, pembe renkli döküntüler ortaya çıkar, uyuz ısırıklarının ciltteki reaksiyonu deri kıvrımları olan parmak aralarında, bileklerde, dirseklerde ve diz üstünde ve cinsel organ çevresinde görülür.
Vücutta meydana gelen kaşıntıya, egzama gibi deri hastalıkları, böcek ısırması, polen, gıda ve ilaçlara karşı alerjik reaksiyonlar, uyuz gibi parazitler, hormonal değişiklikler, karaciğer rahatsızlığı, lenfoma gibi kan hastalıkları ve kanser türleri yanı sıra diyabet gibi rahatsızlıklar neden olur.
Çörek otu yağı cilde kaç günde bir sürülür sorusuna ise bir defa şeklinde yanıt verilebilir. Sürdükten sonra da güneşten kaçınmaya özen göstermelisiniz.
Alerjiye iyi gelen yağlar arasında limon, lavanta, çay ağacı, nane, sandal ağacı, okaliptüs ve fesleğen yağı gibi seçenekler bulabilmeniz mümkündür.
Mide rahatsızlığı: Çörek otu yağı yoğun bir konsantrasyona sahip olabilir ve bazı insanlarda mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Mide bulantısı, karın ağrısı, hazımsızlık ve ishal gibi sindirim sorunları yaşayabilirsiniz. Kan pıhtılaşması etkisi: Çörek otu yağı, kan pıhtılaşmasını etkileyebilir.
Karışımı hazırladıktan sonra masaj yaparak cildinize uygulayın. 1 saat kadar beklettikten sonra ılık suyla temizleyebilirsiniz. Çörek otu yağı bu sayede gözeneklerin açıklmasına yardımcı olarak, siyah noktaların azalmasına destek olacaktır.
Çörek otu yağı cilt ve saç sağlığını destekler
A,C ve B vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi çeşitli mineraller içerdiği için cilt için de faydalıdır. Cildi nemlendirir, düzenli kullanımı ciltteki koyu lekelerin açılmasına yardımcı olur, cilde genç bir görünüm sağlar.
Yüze sürülür yarım saat bekletilir ve yüzünüzü ılık su ile yıkanıyız. Öksürük için: Göğse ve sırta çörek otu yağı sürülür ayrıca bir çay kaşığı çörek otu yağı içilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri