Gece kapatmanızda hiçbir sakınca yok yani. Genel olarak yararı olur.
24 saat ışık olursa balıklar uyuyamaz strese girip hastalanabilirler , balıkların uyuyabilmesi için bir günde en az 6-7 saat karanlık ortam sağlamalısınız.
Ama maalesef ki bu sorunlarınızı anlıyor da olsak hava motorunu ara sıra kapatabilirsiniz gibi bir yanıt veremeyeceğiz. Aksine 7/24 çalışması gereken önemli bir ekipmandır.
Bir de akvaryumunuzun ışığı, tercihinize göre 8-12 saat arası açık kalmalıdır, asla 24 saat ışığı açık bırakmayınız. Unutmayın biz doğayı taklit etmeye çalışıyoruz. Akşamları ses yapıyor diye filtrelerin fişini çekmek de bakterilerin ölümüne neden olur ve sabah kalktığınızda balıklarınızı ölü bulabilirsiniz.
Işık,bitki olmadığı sürece zevktir.Balıkların ve bakterilerin sağlıklı gelişebilmesi için gün ışığı yeterlidir. Bunun en önemli nedenide d vitaminin öncül maddesi ancak güneş ışınları ile birlikte d vitaminine dönüşür.
İlgili 44 soru bulundu
Gece zaten karanlıkta kalmalıdır.Stres değil aksine rahatlar... Gündüzde karanlık bir odada değillerse yani azda olsa bir ışık varsa akvaryumda herhangi bir sıkıntı olmaz.Hatta arkadaşlarında dediği gibi gece zaten kapalı olmalı ki balıklar uyuyabilsin,stres olmasınlar...
Çünkü japon balıkları diğer balık türleri gibi gece uyumaya ihtiyaç duyar. Bu yüzden ortamın karanlık olması gerekir. Akvaryum aydınlatması ya da oda ışığı açık bırakılmamalıdır. Açık bırakılan ya da aniden açılan ışık yüzünden balıklar rahatsız olur.
Akvaryumunuz için gerekli düzeyde aydınlatma kullanmak istiyorsanız bu süre günde 10 ila 12 saatlik olmalıdır.
Akvaryum ampul aydınlatma sistemleri yapılırken genel olarak aydınlatma ledleri kullanılır. Her ürünün vazgeçilmezi olan bu canlılar uyumlu yapıları ve küçük yerlerde bile yaşayabilme özellikleri ile dikkat çeker.
Daha az ışık isteyen balıklar için 5500 K - 6500 K değerleri arasında renk sıcaklığı olan bir akvaryum aydınlatma yeterli olacaktır. 8000 K ve üzeri akvaryum mavi LED aydınlatma, tuzlu su akvaryum ve tankları için uygundur.
Ancak, akvaryum ısıtıcılarının elektrik tüketimi birkaç faktöre bağlıdır. Akvaryum Boyutu: Daha büyük bir akvaryum, daha fazla suyu ısıtmak için daha fazla enerji gerektirir. Bu nedenle, akvaryumunuz ne kadar büyükse, ısıtıcı o kadar fazla elektrik harcar.
Orhan bey kardeşim merhaba, Saydığınız nedenlerden ötürü akvaryumun üstünün hava akımının giriş çıkışının sağlanabileceği kadar bir açıklığa ihtiyaç vardır. Yani camla tamamen kapatmanız yanlış olur fakat tanktan hava kaçışı sağlayabileceğiniz bir aralık olması iyi olur.
Hava motorunun sürekli çalıştırılması gerekir çünkü içeride bulunan canlılar hava motoru sayesinde oksijen ile buluşur.
Balıkları en iyi gözlemleyeceğiniz aydınlatma ise beyaz ışıktır. Renk kadar önemli olan faktörler ise aydınlatma şiddeti ve aydınlatma süresidir. Aşırı güçlü ışık balıkları strese sokar.
Işık akvaryumun en temel gereksinimlerinden biridir. İster bitkili olsun ister malavi veya tanganyika biyotopu balıklarınızın sağlığı ve düzenli yaşamı için gereklidir.
Durmadan etrafta yüzüp, zaman zaman birbirini kovalarlar. Bu durum size sanki hiç uyumadan yüzdüklerini düşündürebilir. Ancak onların da bizler gibi uyuyup dinlenmeye ihtiyacı vardır. Çoğu balık gece ışıklar kapandığında uyurken, bazı balıklar tıpkı hamsterlar gibi gündüzleri uyumayı tercih eder.
Akvaryuma müdahale etmeden ellerin yıkanmaması ve akvaryuma el soktuktan sonra ellerin yıkanmaması. Tankın içerisine elimizi sokmadan bol su ile kesinlik ile sabun kullanmadan ellerimizin yıkanması gerekmektedir aksi taktirde ellerimizdeki mikroplar bizleri hasta ede bileceği gibi balıklarımızıda hasta edecektir.
Kesinlikle soğuk beyaz çok doğru bir seçim olacaktır. Gün ışığı hiç balıkların rengini göstermediği gibi, suyuda sarımtrak gösteriyor.
Bitkili akvaryumlarda, bitkilerin sağlıklı bir şekilde gelişimi için 6500K-7500K renk sıcaklığında ışık kaynaklarının kullanılması önerilmektedir. Bitkilerin aksine balıkların biyolojik olarak bir ışığa ihtiyacı yoktur. Yalnızca balık olan akvaryumlarda, 5500K-6500K renk sıcaklığında ışık kaynakları kullanılabilir.
Bir kere hangi dereceden hangi dereceye çıktığınız önemli. 20 dereceden 27 dereceye en az 5 saat yanar. Akvaryumda canlılar yoksa suyu çaydanlıklar kaynatip canlara degdirmeden tanka dokun 4-5 kere yaptığınızda tank suyu oldukça ısınır. Tankın üstü kapalı olmalıdır buharlaşma az olduğu sürece ısı düşmez.
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm. Eğer dış filtreniz iyi ise 5 günden sonra yavaş yavaş canlı eklemeye başlayabilirsiniz.
Uzun lafın kısası hava motorunuz 24 saat çalışmalı... Ses problemi varsa o zaman sessiz bir motor bulmalısınız ve her ihtimale karşı motorun altına bir havlu gibi yumuşak bir şeyin üzerine koyunki daha sessiz olmasını bu şekilde sağlayabilirsiniz.
Günde 8-10 saat uykuya ihtiyaçları vardır japon balıklarının. Bunun için karanlık ve sessiz bir ortama ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden gece akvaryum aydınlatması kapalı tutulmalıdır. Ayrıca oda aydınlatması da kapatılmalı ve aniden açılmamalıdır.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır.
Balıklarda canlı olduğu için onlarında dinlenme ve uyumaya ihtiyaçları vardır. Balıklar gözlerini kapatamadıkları için oldukları yerde durarak dinlenirler. Gün ışığının olmadığı yerlerde dibe çökerek ya da dayanacak bir yer bularak balıklarda uyumaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri