Akvaryum suyunu aşağı yukarı olması gereken sıcaklığa getirebilmek için bir ısıtıcıya ve ısı ölçere ihtiyaç vardır. Sıcaklık ölçmek için kişiler akvaryum dijital derece kullanabileceği gibi termometre de kullanabilirler. Bu noktada tercih tamamen kişilerin isteklerine ve kullanım kolaylığına kalmaktadır.
Akvaryum Camını Dışına Yapıştırılarak Kullanılır.
Takmak için akvaryum camını silmeniz yeterlidir. Ardından, şerit termometrenin yapışkan etiketini soyun ve cam duvara bastırın. Çoğu insan, balıkları görmelerini engellememesi için termometreyi akvaryumun kenarına veya yanına yapıştırır. Şerit termometreler, ucuz ve kurulumu kolay oldukları için popülerdir.
Isıtıcı Kullanmanın Önemi
İdeal olan ısı ise 24 ila 26 derece arasıdır.
Akvaryumda su sıcaklığı, balık sağlığını doğrudan etkiler.Tropikal balıklar yaygın olarak 25-27 derece arasında yaşayabilir. Kimi balıklar suyun sıcak olmasına ihtiyaç duyarken, kimileri de soğuk sularda nefes almanın tadını çıkarır.
İlgili 15 soru bulundu
Japon balıkları için uygun dereceler 18-24 dereceler arasındadır. Bazı türler 10 derece kadar dayandığıda doğrudur. Ama ısıtıcı güvenlik önlemidir ve balıklarınızın rahat edebilecekleri ısıyı sabitler.
Balıkları özel ve çok narin türler değilse sıcaklıktan ölmesi pekte mümkün değil. Artı akvaryum suları geceden sabaha ısınıp hemen soğumaz bu bir zaman süreçte olur her canlı gibi akvaryum balıklarıda bu bulundukları ortama hemen ayak uydurmaya çalışır defanslarını ona göre ayarlarlar .
Bir kere hangi dereceden hangi dereceye çıktığınız önemli. 20 dereceden 27 dereceye en az 5 saat yanar. Akvaryumda canlılar yoksa suyu çaydanlıklar kaynatip canlara degdirmeden tanka dokun 4-5 kere yaptığınızda tank suyu oldukça ısınır. Tankın üstü kapalı olmalıdır buharlaşma az olduğu sürece ısı düşmez.
Japon balıklarının çoğu comet, shubunkin, suriye japonu gibi türler soğuk suda yaşayabilirler. Bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur.
Bunun için 4-5 litre su için bir çay kaşığı tuz akvaryuma ilave edilir. Su nötr'e yakın olmalıdır. Sertliği ise biraz yüksek olursa (DH 8) iyi olur. Sıcaklığın 24 oC dolaylarında olması iyidir fakat 20-30 "C su sıcaklıklarında yaşayabilirler.
Isıtıcısız bir akvaryumda tropikal balıklar sağlıklı bir şekilde yaşayamaz. Bunun sebebi ise akvaryum içerisindeki ısının değişken olmasıdır. Akvaryum ısıtıcı sayesinde hem soğuk zamanlarda akvaryum içerisindeki suyun ısınması sağlanacak hem de onu dışında her zaman stabil bir sıcaklık sağlanacaktır.
Akvaryum aydınlatma cihazı sürekli olarak çalışması gerekmez. Akvaryum aydınlatması, bitkilerin fotosentez yapabilmesi ve su içindeki canlıların doğal döngülerini takip edebilmeleri için önemlidir. Ancak, akvaryum aydınlatması ışığı 12 ila 14 saat arasında bir süreyle sınırlamak genellikle uygun bir yaklaşımdır.
İçerisinde balık olan akvaryumlar için 15.000 K ile 20.000 K arasındaki renk sıcaklıkları yeterli seviyededir.. Ayrıca seçilen ışık miktarı akvaryumda bulunan mercanlar ile ilgili bir durum olmaktadır. Canlıların ihtiyaç duydukları akvaryum aydınlatması günde 8 ila 10 saat arasında açık kalmalıdır.
aklıma katalitik soba geldi. bir dönem fırtınadan dolayı benimde aynı şekilde başıma gelmişti. Akvaryumu komple strafor ile kaplamıştım ön cam haricinde. Öndende (cama yapıştırmayarak yaklaşık 1 mt uzaktan) katalitik sobayla dereceyi yükseltmiştim. Hem kendin ısınırsın hem akvaryum.
Suyu bekleterek ve su düzenleyici ilave ederek çeşme suyu kullanabilirsiniz. Ben ya filtre su ya da içme suyundan yanayım. Aksine çeşme suyu daha yararlıdır akvaryum için . Bitkiler için bir-çok mikro element içerir, eger yumuşak su balığınız yok ise çoğu tür balık sert su sever.
Balıklarınız İçin En Doğru Çözüm: Arıtılmış Su
Evet, arıtma su kesinlikle kullanılabilir! Akvaryuma sahip herkes, mutfağındaki su arıtma cihazlarını kullanarak balıkları için ideal yaşam alanı oluşturmak konusunda çok önemli bir adım atabilir!
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Karantina akvaryumuna bol oksijenlenme yaptığınıza emin olun. Japon balıkları çok fazla atık üretir ve akvaryum suyu hızla kirlenebilir ve amonyak patlaması oluşabilir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak için akvaryumunuzun suyunu haftada bir yüzde 30 değiştirin. Su değişimini de dipten çekerek yapın.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Ancak, akvaryum ısıtıcılarının elektrik tüketimi birkaç faktöre bağlıdır. Akvaryum Boyutu: Daha büyük bir akvaryum, daha fazla suyu ısıtmak için daha fazla enerji gerektirir. Bu nedenle, akvaryumunuz ne kadar büyükse, ısıtıcı o kadar fazla elektrik harcar.
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm. Eğer dış filtreniz iyi ise 5 günden sonra yavaş yavaş canlı eklemeye başlayabilirsiniz.
Normalde yetişkin balıklar 3 gün sorunsuz kalabilir ama dönüşünüz gecikir vs. aksilikler çıkabilir diye en iyi seçenek otomatik yem makinası kullanmak..
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
1- Japon balığı
Bakımı en kolay balıklardan biridir aynı zamanda dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Çok fazla ek bakım istemez ancak iştahlı canlılardır bu nedenle yem konusu onlar için önemlidir. Sıcaklıkla alakalı çok fazla bir sorun yaşamazlar bu nedenle akvaryum balıkları içinde dayanıklı olanlardandır.
-Düzenli olarak haftada bir kez %25-30 su değişimi (akvaryum ısısına eşit ve 1 hafta dinlendirilmiş su), -Balıkların diyetine uygun yemlerle aşırıya kaçmadan besleme, -10 günde bir akvaryum içinden alacağınız su ile iç filtrenin süngerini temizleme. Dış filtre varsa 3-4 ayda bir temizleme.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri