Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Karantina akvaryumuna bol oksijenlenme yaptığınıza emin olun. Japon balıkları çok fazla atık üretir ve akvaryum suyu hızla kirlenebilir ve amonyak patlaması oluşabilir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak için akvaryumunuzun suyunu haftada bir yüzde 30 değiştirin. Su değişimini de dipten çekerek yapın.
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir. Öncelikle bunun sebeplerini bilmek önlem alma açısından faydalı olacaktır.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Japon balıklarının diyeti bitkisel ağırlıklı olmalıdır. Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar.
İlgili 28 soru bulundu
Öncelikle fanusta balık beslemeniz tavsiyem değildir.2. olarakta Japon balıkları özellikle tek başına yalnızlık çeker ve bir zaman sonra ölür.
japon balığı fazla yemden ölür. Çiklitler fazla yemden ölmezler.
Japon Balığı Bakımı
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Genelde suyun istenmeyen durumda olması düşünülerek ilk önce su değişim yoluna gidilir, anlık geçicici durum da olabilir. Siz orada olduğunuz için yem gelecek düşüncesiyle de bu hareketleri sergilemeleri mümkün. Sürekli böyleler ise sorun var demektir.
Her canlı sıcaktan ölebilir.
En çok bilinen balık türlerinden olan Japon balıkları, evde küçük bir akvaryum isteyenlerin tercih ettiği balıklardır. Sazangillerden gelen bu tür balıklar, çok popüler canlılardır. Gerek görünüşleriyle gerek karakteristik yapılarıyla ilgi çeken bu balıklar oldukça sevimlidir. Bu tür balıkların ömrü ortalama 5 yıldır.
Bir hafta bu balığa yem vermeyin, eğer fazla yemlemeden kaynaklanıyorsa düzelecektir, sonra balıklara verdiğiniz yem sayısını azaltın. Karnının şiş olması bu ihtimali güçlendiriyor. Diğer bir ihtimal ise dropsy/bloat olmuş olabilir. Yukarıdan bakınca pullarında kabarma görünüyorsa kesin bloattır.
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm. Eğer dış filtreniz iyi ise 5 günden sonra yavaş yavaş canlı eklemeye başlayabilirsiniz.
Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
ben sizin yeni japon akvaryumu kurma yöntemi isimli konunuzun 14. maddesini okudum tolga bey aynen şöyle yazıyor (Eğer akvaryumunuzda bitkiniz bulunmuyorsa,suyunuza belirli zaman dilimleri içerisinde ve belirli aralıklarla kaya tuzu eklemeniz balıklarınızın hastalık riskini azaltacaktır.)
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
Japon balıklarının akvaryumu her bir balık için 10 litre su içermelidir.
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Balıklarınız İçin En Doğru Çözüm: Arıtılmış Su
Evet, arıtma su kesinlikle kullanılabilir! Akvaryuma sahip herkes, mutfağındaki su arıtma cihazlarını kullanarak balıkları için ideal yaşam alanı oluşturmak konusunda çok önemli bir adım atabilir!
Sera ve Tetra marka yemleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Beyaz kuvars, siyah kuvars(hagen), silis, lav kırığı uygundur. Midye, mercan kırığı suyu setleştirir. İnce olması sorun olmaz kalın olursa oynayamama, ağza alamama gibi sorun oluyor.
Cevap: Japon balıklarım suyun dibine çöküyor !
İçindeki oksijen bitmiş tükenmiş olabilir, suya belki de bir ilaç katmışlardır kesin bir şey söylemek hakikaten güç ama hiç normal değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri