Güncel olarak Ziraat Bankası tarafından uygulanan EFT limiti, bireysel hesaplar için 200.000 TL'dir. Bu limit banka tüzel hesaplar için ise 1.500.000 TL olarak belirlenmiştir.
Ziraat Bankası yolu ile internet veya mobil şube üzerinden yapılan EFT işlemlerinde Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde ise 2.29 TL ücret alınmaktadır.
Paranızı dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerden gönderin! Saat 09:30-13:30 arasında 600 Bin TL, Saat 13:31-16:30 arasında 250 Bin TL, Saat 16:31 sonrası ileri tarihli verilecek olan eft çıkışları için tutar ertesi gün 13:30'a kadar tekrar 600 Bin TL'dir.
Şube aracılığı ile EFT/Havale'de limit yok. Mesela Garanti BBVA'da şu an Havale/EFT üst limiti 2.500.000 TL, bunun üzerinde işlemi ancak şube aracılığı ile yapabilirsiniz.
EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
İlgili 37 soru bulundu
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
50 BİN LİRAYA KADAR EFT MOBİLDEN 2 LİRA
İşlem tutarı bin TL ile 50 bin TL arasında olan işlemlerde ise bu sınırlar sırasıyla 2 TL, 5 TL ve 10 TL olarak belirlendi.
Bizzat şubeye giderseniz bankanız daha yüksek miktarlar göndermenize izin verebilir. Yani banka şubesinden yüklü miktar göndermek genellikle daha hızlı ve kolaydır. Tüm transfer bilgilerinin bulunduğu PDF belgesini indirerek işleri kolaylaştırabilirsiniz.
FAST ile para transferi günlük limiti 50.000 TL'ye yükseltildi.
EFT işlemi hafta içi yapılabilir ve ancak her bankanın EFT saatleri ile ücreti değişiklik gösterir. Hafta sonu ve resmi tatillerde EFT işlemi yapılmaz.
Güvenlik ayarlarınızdan işlem limiti, işlem kısıtı, erişim zamanı ve erişim tanımlama (ip, isp, yurtiçi, yurtdışı) bazlı sınırlama ve kısıtlama yapabilirsiniz. Erişim engelini kaldırmak istediğinizde yeniden 0850 220 00 00 Müşteri Hizmetlerimizi aramanız yeterlidir.
Güncel olarak Ziraat Bankası tarafından uygulanan EFT limiti, bireysel hesaplar için 200.000 TL'dir. Bu limit banka tüzel hesaplar için ise 1.500.000 TL olarak belirlenmiştir.
EFT işlemlerinde para transferi için bir üst sınır yoktur. FAST işlemlerinde tek seferde 20.000 TL'ye kadar olan miktarlar için para transferi yapılabilir. EFT işlemleri internet ve mobil şubelerden, banka şubelerinden, telefon bankacılığı üzerinden ve ATM'lerden gerçekleştirilir.
Her bankanın EFT için günlük işlem limiti mevcuttur. Bu limitin oranı, bankadan bankaya farklılık gösterir. Genellikle bankacılık sektöründe limit koyma prensibi, banka kullanıcılarının güvenliği açısından uygulanmıştır. EFT limiti ile kullanıcıların bilgisi dışında para gönderimini engellemek amaçlanır.
2 farklı banka arası para gönderme protokolüne EFT diyoruz ve hafta içi; ilgili bankaların ortak çalışma saatleri arasında en fazla 5, miktarın büyüklüğüne göre 15 dakika içerisinde geçmesi gerekir. Aynı bankanın hesapları arasında para gönderim protokolüne ise Havale diyoruz ve anında geçmesi gerekir.
Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır. Bu yüzden EFT işleminde paranın alıcı hesaba ulaşması daha uzun sürer ve işlem ücreti havaleye göre daha yüksektir.
Hafta içi bankalara göre farklılık gösteren EFT transferleri, genellikle saat 17.00'den sonra banka şubelerinden gerçekleştirilemez. Ayrıca banka şubeleri aracılığı ile hafta sonu ve resmi tatillerde de EFT işlemi yapılmamaktadır.
Ziraat Mobil ya da İnternet Şubesi'ne giriş yaptıktan sonra FAST menüsü seçilmesine gerek bulunmamaktadır. Para Transferleri > Başka Hesaba Havale/EFT adımları izlenerek FAST işlemi gerçekleştirilebilir, eğer işlem kriterleri FAST'a uygunsa, işlem FAST olarak gerçekleştirilir.
Bankalar arası para transferi işlemi için bankalar genellikle gönderilmek istenen tutara bağlı olarak değişen belirli bir ücret talep eder. Söz konusu bu ücret bankadan bankaya değişiklik gösterir. Belirlenen rakam, EFT yapıldığı anda müşterinin hesabından otomatik olarak kesilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri