Aynı zamanda akvaryumun temizlik görevlileri olarak bilinen
Dip süpürgesi kullanarak akvaryumun dibine çöken artıkları temizlemek suyun boşalmasını da sağlar. Eksilen suyun yerine iki gün dinlendirilmiş su kullanılır. Sıcaklığı akvaryum suyundan çok farklı olmamalıdır. Balıklar günde ancak 2-3 santigrat derece sıcaklık değişimine tahammül edebilir.
Bu noktada bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek gerek. Çöpçü balıkları dibe çökenleri yiyerek akvaryumu temizlemez. Dipteki yemleri yiyerek suda kalan yemlerin bozulmasını önlemiş olur. Ama bu balıklar da her akvaryum canlısı gibi suyun kirlenmesine katkıda bulunur.
1- Japon balığı
Bakımı en kolay balıklardan biridir aynı zamanda dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Çok fazla ek bakım istemez ancak iştahlı canlılardır bu nedenle yem konusu onlar için önemlidir. Sıcaklıkla alakalı çok fazla bir sorun yaşamazlar bu nedenle akvaryum balıkları içinde dayanıklı olanlardandır.
Zamanla, su içerisinde bulunan kir ve pislikler sünger kısmına yapışır ve filtre kirlenerek işlevini yerine getirememeye başlar. Bu sebeple filtre süngerinin 2 günde bir, düzenli olarak çıkarılıp temizlenmesi gerekir. Ayrıca filtrenin de 15 günde bir akvaryum içinden tamamen çıkarılarak suyla temizlenmesi gerekir.
İlgili 31 soru bulundu
Temizlenmiş, yıkanmış balıkları naylon torba içinde saklıyorsunuz. Halbuki bu durum balığın hava almasını engelleyecektir. Bunun yerine streç filme sarılı olarak buz içinde yatırarak saklamak daha doğru olacaktır.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Listenin başında beyaz veya Platinyum Arowana yer alıyor. Bu balık ortalama 400.000 dolar değere sahiptir.
Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (ITQI) tarafından bu yıl 13. kez yapılan ve toplamda Michelin yıldızlı dünyaca ünlü 130 şef ile sömeliyenin jüri üyeliği yaptığı yarışmada iki Türk firması'nın ürettiği Levrek ve Çipura (Çupra), dünyanın en kaliteli balıkları seçildi.
Fanusta beslenebilecek en uygun balık türü beta balığıdır. Japon balığının da fanusta beslendiği görülür, ancak yetişkinliğe erişen japon balıkları fanusa sığamayacak kadar büyük olacağından büyüdüklerinde akvaryuma ihtiyaç duyarlar.
Çöpçü balığı öncelikle dipteki pislikleri değil, dibe çöken yemleri yiyerek beslenir. Bu özelliği ile dipteki yemlerin bozulmasını önler ve su şartlarına olumlu katkıda bulunur. Ancak sürü balığı olduğundan bir tankta en az 3 veya 6'lı gruplar halinde barındırılmalıdır.
Saygılar. Havasız ortam diye bir şey yoktur. Suyun içinde her daim çözünmüş oksijen bulunur. Bu balıkların tüketimine ve hava koşullarına bağlı olarak değişir.Yalnız Nitrat gibi içeriğinde Oksijen bulunan bileşikler suda var olduğu sürece Oksijenin çözünme oranı düşer.Bu yüzden sık sık dip çekimi yapmanız gerekir.
Kaya tuzu sudaki nitrat ve zararlı bakterileri bastırır. Akvaryumlarımızda koruyucu görev yapar. Balıklarda sürtünme ve solungaçlarda kırmızılık olursa kullandığımız tuz miktarı o dönem için arttırılmalıdır.
Balık metilen banyosuna daldırılır ve en fazla 10 saniye bekletilir. Daha sonra akvaryumuna geri koyulur. Metilen mavisinin bazı istemeyeceğiniz etkileri olacaktır akvaryumunuzda. Bunlardan birisi akvaryum silikonunun kalıcı olarak mavi renge bürünmesidir.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
En pahalı balıksa kalkan balığı. Kilosu 270 lira.
HANGİ BALIKLAR DAHA FAYDALIDIR? Her balık türü insan sağlığına olumlu etkiler bırakmaz. Bu yüzden yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar; somon, uskumru, ton balığı, alabalık, hamsi ve morina gibi türlerin daha sağlıklı olduğunu vurguluyor. Bu balıklar diğerlerine oranla omega-3 yağ asidi bakımından daha zengindir.
Japonya'nın başkenti Tokyo'daki balık pazarı Tsukiji'de düzenlenen açık artırmada 222 kilo ağırlığındaki mavi kanat orkinos (ton balığı) 155,4 milyon yene (1,77 milyon dolar) satıldı.
Balıklar, deniz ve tatlı sularda yaşadığı için böcek lavraları ve küçük balıkları yiyerek yaşama tutunurlar. Ancak yeşil bitkiler, yosun ve salyangozlar da balıkların yediği besinler arasındadır. Balıklar için üretilen yemler de bu canlıların kurutulmasıyla elde edilir.
Süs balığı genellikle 5-7 yıl arasında yaşamaktadır. Tabi iyi bir bakım ile süs balıklarının daha uzun süre yaşamaları mümkündür.
İceman,sarı prenses,demasoni gibi balıkları besleyebilirsiniz.
Japon balıklarının akvaryumu her bir balık için 10 litre su içermelidir.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
Karantina akvaryumuna bol oksijenlenme yaptığınıza emin olun. Japon balıkları çok fazla atık üretir ve akvaryum suyu hızla kirlenebilir ve amonyak patlaması oluşabilir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak için akvaryumunuzun suyunu haftada bir yüzde 30 değiştirin. Su değişimini de dipten çekerek yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri