Dövme Sildirme İşlemi Sonrası İz Kalır mı? Lazer dövme sildirme sonrası izler kalabilir. Ancak bunun derecesi ve süresi kişinin cilt tipi, dövmenin boyutu, rengi, derinliği ya da kullanılan teknoloji ve işlem sonrası bakım gibi faktörlere bağlıdır.
Ne tür bir dövme olursa olsun silindikten sonra eski yerinde az da olsa bir iz kalmaktadır. Bu iz daha çok beyaz bir renkte hafif kabarıklık olarak görülmektedir. Zaman içerisinde görünüm olarak azalan bu alana isterseniz sonrasında yeniden başka bir dövme yaptırabilirsiniz.
Silmenin ardından deri yüzeyinde oluşan kabuklanma 3-4 gün içerisinde düzelir ama deri altında tetiklenmiş olan boyanın vücuttan uzaklaştırma işlemi devam eder.
Dövme silme işlemi % 100 garanti edilmez. Bazı dövmeler tamamen silinirken, bazı dövmeler belirsiz bir iz bırakabilir. Başarıyı belirleyen en önemli faktörlerden biri, dövmelerde kullanılan renktir. En iyi sonuç siyah ve gri dövmelerde bulunabilir.
Genellikle kırmızı ve siyah mürekkeple yapılan küçük dövmeler 1 seansta kolayca silinebilir. Aşırı renk içeren büyük dövmelerde 8-10 seanslara kadar uzayabilmektedir. El ve ayak parmak uçlarında bulunan dövmelerin silinebilmesi için de seansı uzatabilmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Kozmetik dermatologlar lazer ile dövme silme işlemi uygulayabilir. Dövme silme işlemi sonucu oluşabilen iz oluşumu, cilt dokusundaki değişimler, yanık veya diğer yaralar gibi yan etkilere kozmetik dermatologlar tarafından yapılan işlemler sonrasında daha az rastlanır.
Bazı durumlarda kabuklanma ve kaşıntı hissi görülebilir.Lazer ile Dövme Sildirme Uygulamasından sonra dövme de koyulaşma, kabarma görülür, günler içerisinde dövmenin renginde açılma ve solma görülür. Uygulamadan 4 hafta sonra dövmenin son hali görülür.
Lazer tekniği ile en kolay silinen renk siyahtır. Koyu renklerin yanı sıra yeşil, sarı, pembe, mavi gibi açık renkler de silinebiliyor. Açık renkleri silmesi daha zor olsa da silme işlemi yapılıyor. Dövmenin rengine uygun dalga boyu belirlenerek uygulanır.
Kullanılan jel, limon ya da herhangi bir ürün dövme boyasının olduğu cildimizin orta tabakasına ulaşamaz bu yüzden dövmeyi silemez. Bilimsel ve güvenilir olmayan tekniklerden biri de tuz ile dövmenin silmedir. Bu yöntem cildinizi yakabilir, kalıcı hasar verebilir. Kesinlikle kaçınınız.
Dövme yaptırma işlemi kozmetik ve estetiğe dayalı bir uygulama olmasından dolayı devlet hastanelerinde bu işlem yapılmamaktadır.
Dövmenin PÖH, PAEM, PMYO, POMEM için engel oluşturmasının sebebi ilgili dövmenin eşkal belirleyici niteliğidir. Dövmenin tam anlamı ile vücuttan silinmesi durumunda bunun yaşanmayacağından dolayı PÖH, PAEM, PMYO, POMEM için engel olması hali ortadan kalkacaktır.
Normalde iyileşme 7 – 10 günde tamamlanır. Ancak dövmenin silinmesi işlemi 4 hafta yani 1 aya kadar sürebilmektedir.
Tedavi süreci, birkaç seansı kapsadığı için zahmetli ve dövmenin büyüklüğüne göre uzun zaman alabilir; fakat lazer silme işleminde dayanılmaz acılarla karşı karşıya kalınmaz. Dövmenin yapılırken verdiği acıdan çok daha fazlası ya da belirgin olanı değil de gayet tolere edilebilir bir acıyla muhatap olursunuz.
Dövme silme işleminin yapıldığı bölge güneşten korunduğu sürece lazer tedavisi her mevsim uygulanabilmektedir. Dövme silme işleminde seans sayısı dövmenin yaşı, kullanılan boya ve miktarına göre değişmektedir.
Ancak bu dövmeleri üzerine yeni figürler oluşturarak değiştirmek de mümkündür. Yukarıda da belirtildiği gibi, dövme kapatma yöntemleri derideki mürekkebi yok etmez. Bu metotlar, gizleme ve değişim amacıyla yapılır. Dövmelerinizden tamamen kurtulmak için lazer sildirme yöntemini tercih etmeniz gerekir.
2021 yılında lazerle dövme sildirmenin ortalama fiyatı 990 TL'ydi. 2022 yılında lazerle dövme sildirmenin ortalama fiyatı 1,850 TL'ydi. 2023 yılında lazerle dövme sildirmenin ortalama fiyatı 2,400 TL oldu. 2024 yılında lazerle dövme sildirmenin ortalama fiyatı 3,500 TL olacak.
Lazer ışınlarıyla dövme sildirme, bugünün şartlarında en etkili çözümdür. Lazer ışınları hapsedilen dövme boyalarını parçalar ve kontrollü bir hasar oluşturur. Dövmeleri ısı enerjisiyle yakar ve dokunun iyileşmesiyle dövme rengi silinip deri rengine eşitlenir.
Lazerle dövme silme uygulaması 6 - 8 hafta aralıklarla uygulanmalıdır. Seans sayısı genellikle 3 - 10 seans arasındadır. Renkli ve amatör kişiler tarafından uygulanan dövmelerin silinmesi, siyah ve profesyonel kişilerin yaptığına kıyasla daha uzun seanslara ihtiyaç duymaktadır.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
Tuzlu gazlı bez ile dövme derisi üzerine hızlı hareketler ile masajlar uygulanır. Bu masaj ile dövme üzerindeki deride kızarma-eritem gelişmekte. Tuzlu gaz bez bir süre sona değiştirilerek tekrar hazırlanır masaja kırmızılık koyulaşana kadar devam edilir. Noktasal kanamalar olduğunda uygulamaya son verilir.
Dövmenin silinmesinde, dövme yaşı, bölgesi, dövmenin kalitesi ve renkleri oldukça önemli değişkenlerdir. Öncelikle silinmek istenen dövme en az bir yıllık olmalıdır. Dövme silme tedavisi 6-8 hafta aralıklarla yapılır. Amatör dövmelerde ortalama 4-6 seans, profesyonel dövmede 6 seans üzerinde tedavi gerekebilir.
Buna göre histiyosit adı verilen bağışıklık sistemi hücreleri mürekkebi yiyor ve mürekkep bir süre sonra ölü hücrelerden yeni hücrelere aktarılıyor. Yani kalıcı dövme için kullanılan mürekkep birçok kişinin sandığının aksine hücreleri boyamıyor.
DÖVMELER TAMAMEN SİLİNİYOR MU? Hayır dövmeyi yüzde 100 oranında gidermek şu an için pek mümkün değil fakat başarı oranı ortalama yüzde 90 düzeyindedir. Dövme silme işleminin ne kadar başarılı olacağını belirleyen birçok faktör vardır. Dövme iki seansta silinebileceği gibi on seans sonrasında tamamen kaybolmayabilir.
“DÖVME YAPTIRANA ALLAH RAHMET ETMEZ”
Diyanet, Hz. Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirdiğini ifade ederek, İslamiyet'in her konuda doğallığı tavsiye ettiğini, dövmeyi de hoş karşılamadığını kaydetti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri