Yani geçmişte bazı koşullar altında fiyat hangi yöne gittiyse indikatörler sayesinde “bu tür koşullar altında fiyatlar şu yöne gitti” tahminleri yapabiliriz. Bu tahminler ise bizlere bu tür durumlarda alış yapmak kârlı olduysa “AL” satış yapmak kârlı olduysa “SAT” sinyali verir.
Borsada "al sinyali," bir hisse senedinin veya diğer finansal araçların alınması gerektiğini veya alım yapma zamanının geldiğini gösteren bir işaret veya gösterge olarak kullanılır. Al sinyali, yatırımcılara belirli bir finansal aracın değer kazanabileceği veya fiyatının artabileceği konusunda bir işaret verir.
Günlük Al/Sat aynı hissenin, aynı işlem gününde önce alınıp sonra satılması işlemidir. Günlük Al/Sat sayısı ise, son 5 işlem gününde gerçekleştirdiğin (aynı gün içinde yaptığın önce alıp sonra satma işlemi) Al/Sat işlem adedinin toplamıdır.
Hisse Sinyal, yapay zeka teknolojisi ile algoritmik analizler üretmesinin yanı sıra, her hissenin grafiğini ve yapay zekanın yaptığı grafik yorumlarını kullanıcılarına sunan bir uygulamadır. Yapay zeka, belirli indikatörler ile hisseleri analiz ederek, kullanıcılara sonuçlar oluşturmaktadır.
Hissenin yükseliş veya düşüşünün hız oranını gösterir Osilatör de ortada sıfır çizgisinin etrafında dalgalanacaktır. Orta çizgilerin yukarı kesilmesi al sinyali, aşağı kesilmesi ise sat sinyali verir. Osilatör çizgisi çok aşağı ya da yukarı giderse piyasanın aşırı alım ya da satış yapmış olduğu anlaşılır.
İlgili 39 soru bulundu
CCI indikatörü al-sat sinyallerini yatırımcılara gösteren bir göstergedir. +100 ve -100'de yer aldığı referans değerleri tanımlanır. Bunun anlamı ise aşırı alım ve aşırı satımdır. Bu bölgelerde dolaşan CCI değerleri trendin yakın zamanda sonlanabileceğini gösterir.
RSI indikatörü 0 ila 100 arasında değer alır. Gösterge çizgisinin aşırı alım-satım bölgelerine yaklaşması işlem sinyali olarak kabul edilir.Satış işlemine başlamak için uygun seviye 75, alış gerçekleştirmek içinse 25'tir.
MACD (Moving Average Convergence Divergence), borsada en çok kullanılan indikatörler listesinde başı çekmektedir. Gerald Appel tarafından geliştirilen bu indikatör, hareketli ortalamaların kesişimlerinden elde edilen sinyalleri kullanarak fiyatların trendlerini belirlemede yardımcı olur.
MACD göstergesi trend takipçisi olan ve fiyatların iki farklı hareketli ortalaması arasındaki ilişkiyi gösteren bir momentum indikatörüdür. Temel olarak 26 günlük üssel hareketli ortalamanın 12 günlük üssel hareketli ortalamadan çıkartılması ile elde edilmektedir.
Önce en basit yorumlanma şekliyle başlayalım. RSI bilindiği üzere 0 ile 100 arasında salınım yapmaktadır ve 30 değerini aşağıdan yukarı kesen bir RSI fiyatların yükselişe geçebileceği; 70 değerini yukarıdan aşağı kesen bir RSI ise fiyatların düşmeye başlayabileceği şeklinde yorumlanır.
İslam fıkhı açısından açığa satış işlemleri; sahip olunmayan hisselerin satışını konu edinmesi, hisselerin borç işlemlerine konu olabilecek mislî bir mal olmaması veya borç olarak alınan hisseler karşılığında talep edilecek fazlalığın faiz yasağını ihlal etmesi sebebiyle caiz değildir.
Hafta içi her gün 09:40 - 09:55 saatleri arasında emir toplama işlemleri gerçekleştirilmektedir. Saat 09:55 itibarıyla ise fiyat belirleme ve işlemler gerçekleştirilmektedir. Sürekli işlem yöntemi ile seans 10:00 - 18:00 arasında devam etmektedir.
Online döviz al sat işlemleri; yatırım yönetimi şirketleri, özel döviz büroları ve bankalar aracılığı ile gerçekleştirilebilir.
MACD çizgisi, sinyal hattının altından üstüne gittiğinde gösterge yükseliş gösterir. Sıfırın altına indikçe sinyal güçlenir. “MACD al verdi ne demek?” diye merak edenler için yaklaşım oldukça basittir. Gösterge sıfırın üzerine çıktığında alış yapabilirsiniz demektir.
MACD(6,35,6), MACD(12,26,9)'dan daha hassastır ve haftalık grafikler için daha iyi bir MACD ayarı olabilir. Yatırımcılar gün içi ticaretinde M5 , M15 veya M30 çizelge zaman dilimlerini kullandıklarında, gün içi işlemler için en iyi değerler standart MACD ayarları kullanılarak elde edilir (12,26,9).
MACD indikatörü kısa vadeli grafiklerden ziyade uzun vadeli grafiklerde daha doğru sonuçlar vermektedir. Bu nedenle en az 1 saatlik grafiklerde kullanılması uygun olacaktır. Ayrıca bu indikatörün öncü bir gösterge değil onaylayıcı bir gösterge olduğu unutulmamalıdır.
MACD genellikle RSI ile birlikte kullanılır çünkü ikisi de momentumu ölçer fakat farklı faktörleri kullanır.
– CCI genellikle +100 ve -100 değerleri arasında hareket eder. +100 değerinin üzerine çıkması aşırı alım durumunu, -100 seviyesinin altına inmesi ise aşırı satım durumunu gösterir. Bu durumlarda piyasanın düzelme yapması beklenebilir.
%K (Hızlı Stokastik) çizgisi değerinin temel amacı seçilmiş bir zaman döneminde fiyat aralığının en son kapanış fiyatı ile ilişkisini belirlemektir. Genellikle seçilmiş gün sayısı 5 günlük dönem periyodunu kullanır ve toplam fiyat aralığı içinde son günün kapanışının nerede gerçekleştiğini ölçmektedir.
Genel olarak kabul gören RSI değeri, 30 ile 70 arasıdır. RSI değerinin 30'un altına düşmesi hali aşırı satım (oversold) bölgesi olarak ifade edilir ve trendin yukarı doğru hareketlenebileceği şeklinde yorumlanır (al sinyali).
RSI, 70 ve üstüne çıkarsa bu sefer de "aşırı alım" söz konusudur. Yatırımcılar genellikle, aşırı satışın gerçekleştiği 30 ve altı RSI değerlerini gördüklerinde varlığı satın alırlar. Aşırı alım değerini, yani 70 ve üstü RSI oranını gördüklerinde ise ellerindeki hisseleri satarlar.
Aşırı alım ve aşırı satım bölgeleri, mevcut trendin sona erip varlık fiyatının tersi yönde bir hareket sergileme ihtimalinin kuvvetlendiği alanlardır. Bununla birlikte, fiyatı bu aşırı uçlara iten nedenler geçerliliğini hala güçlü bir biçimde koruyor olabilir.
Toptan al-sat, piyasada satış fiyatından daha uyguna bulunabilen bir ürünü almak ve mümkün olan en yüksek fiyatla müşterilere satma işidir. Toptan al-sat yapmak için yapmanız gereken ilk şey talebi fazla olan, satılabilecek bir ürün belirlemek ve onu üreticisinden toptan almak ve satmak.
AROON indikatörü fiyatları analiz ederek bir trendin var olup olmadığını bulmayı amaçlayan bir indikatördür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri