Özellikle yaz tatili için ideal bir turizm merkezi olan Alaçatı'da 4 ila 5 günlük bir tatil yapabilirsiniz; ancak beldenin sokaklarını, butiklerini, kafe ve restoranlarını keşfetmeniz için 2 gün yetecektir.
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, Ege Bölgesi'nde yer alıyor. Çeşme'ye 3 kilometre uzaklıktaki bu tatlı kasaba; İzmir şehir merkezine 79, Adnan Menderes Havalimanı'na ise 85 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Alaçatı'ya gitmek için İzmir kalkışlı otobüsler tercih edilebilir.
Çeşme'nin bu güzel beldesi begonvillerle süslenmiş dar sokakları, otantik mekanları, yel değirmenleri ve meşhur cumbalı taş evleri ile turistlerin çok sevdikleri bir tatil yöresi olmayı başarır. Damla sakızlı dondurması ve muhallebisi tadılması gereken ünlü lezzetlerin başında gelir.
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Neredeyse yılın tamamında rüzgarlı olan bölgeye sörf yapmak veya öğrenmek istiyorsanız her mevsimde gidebilirsiniz ancak eğlence amaçlı seyahatlerinizi mümkünse Alaçatı'nın en yoğun olduğu yaz sezonunda gerçekleştirmelisiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Özellikle yaz tatili için ideal bir turizm merkezi olan Alaçatı'da 4 ila 5 günlük bir tatil yapabilirsiniz; ancak beldenin sokaklarını, butiklerini, kafe ve restoranlarını keşfetmeniz için 2 gün yetecektir.
2023 Güncel Fiyatlar ; Çeşme – Alaçatı Kişi Başı ortalama 89 TL'dir.
Bodrum - Alaçatı arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Bodrum - Alaçatı arası toplam 205 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat sürüyor.
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı olan Alaçatı'nın Ege Denizi'ne kıyısı bulunuyor. İzmir ile arasında 77,3 kilometre bulunan bu kasaba tarihi taş evleri, sıcak denizi ve kumsalları ile Türkiye'nin en çok tercih edilen tatil beldelerinin arasında yer alıyor.
Tatil ve eğlence amacıyla Alaçatı'ya gitmek isteyenlerin haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarında gitmesi uygun olacaktır. Hem Alaçatı'ya gitmek istiyor hem de denizin çok soğuk olmasını istemiyorsanız ağustos ve eylül ayları sizin için ideal olacaktır.
Kumru, boyoz, midye, bazlama, söğüş, katmer, lokma gibi Çeşme'ye has gurme lezzetler ile bu tatilinizi olağanüstü hazlar yaşayarak da değerlendirebilirsiniz.
Denizli - Alaçatı arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Denizli - Alaçatı arası toplam 235 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat 30 dakika sürüyor.
Alaçatı Pazarı: Türkiye'de Ege turizmi için önemli sayılan Alaçatı'da, yaşayan yerli halkın tamamen kendi mahsulü olan organik ürünler, diğer tüm tekstil ürünleri, ev eşyaları ve giyim gibi ihtiyaçlarınıza ulaşabileceğiniz Alaçatı Köy Pazarı Alaçatı'nın hemen girişinde her hafta Cumartesi günleri kurulmaktadır.
2000 yılı rakamlarına göre nüfusu 8.401 kişidir. 704 kilometrekarelik alanında birçok eğlence mekânı ve oteli barındıran Alaçatı, Ege Bölgesi'nin önemli tatil beldelerinden biridir.
ALAÇATI PAZARI
Urla, Tire, İzmir, Milas'tan köylülerin getirdiği sebze ve meyvelerin yanı sıra tekstil ürünleri, kumaş, perdelikler, ayakkabı, plaj gereçleri, aksesuarlar da bulunuyor. Burası ucuz bir pazar değil.
Sadece meyve, sebze değil tekstil ürünleri, ayakkabılar, kumaş, perdelikler, keten yatak örtüleri, aksesuar ve plaj gereçleri de var Alaçatı pazarında. İlgileniyorsanız Alaçatı Antika dükkanlarını da mutlaka gezmelisiniz. Eskiden Pazaryeri Camii etrafında kurulan bir antika pazarı vardı ama buralar hep kafe oldu.
Alaçatı'da Denizin Yapısı
2- Sörf denildiğinde akla ilk gelen adres Alaçatı dır. 3- Alaçatı aynı zamanda eşsiz koyları ile de deniz keyfi sürdürülebilen bir adrestir. 4- Alaçatı'da yılın bütün zamanında elverişli bir rüzgar esmesi söz konusudur. 5- Alaçatı'da deniz suyu hem daha serin hem de daha az tuzludur.
İzmir ve Alaçatı'nın arasının ne kadar olduğu ise yukarıda bahsedilen özelliklerin ışığında yaklaşık 70 km'dir.
Çeşme; İzmir kumrusu, taze ve nefis balıkları, deniz mahsulleri, lezzetli Ege otları, döneri, pidesi, serpme kahvaltısı, damla sakızlı dondurması, kabak çiçeği dolması ve çok daha fazlasının yer aldığı mutfağı ile damaklara da hitap etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri