Alaçatı, İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı bir mahalle. Ege Denizi'ne kıyısı vardır. Tarihî taş evleri ve yılın 360 günü rüzgâr alması sebebiyle rüzgâr sörfüne elverişli plajları ile ünlüdür. Son yıllarda taş evleri sayesinde çok fazla gelişmiştir.
Alaçatı yel değirmenleri
Çeşme'nin en popüler merkezlerinden biri olan Alaçatı, ilçenin simgesi oldu. Türkiye'nin en iyi tatil noktalarından biri olan Alaçatı, renkli sokakları ile olduğu kadar aynı zamanda yel değirmenleriyle de meşhur.
İzmir'in en gözde tatil yeri olan Alaçatı, dar sokakları, taş evleri, eğlence mekanları ve muhteşem kumsallarıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Antik dönemlerden beri yerleşim yeri olan Alaçatı ismini bir zamanlar bölgede yaşamış “Alacaat Aşireti”nden almıştır.
İlgili 28 soru bulundu
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, Ege Bölgesi'nde yer alıyor. Çeşme'ye 3 kilometre uzaklıktaki bu tatlı kasaba; İzmir şehir merkezine 79, Adnan Menderes Havalimanı'na ise 85 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Alaçatı'ya gitmek için İzmir kalkışlı otobüsler tercih edilebilir.
Meşhur sokakları, huzurlu koyları ve canlılığıyla tüm gözleri üzerine toplayan Alaçatı 1 günde gezilir mi sorusu merak edilmiştir. Sevdikleriyle güzel vakit geçirmek ve her anın tadını çıkarmak isteyenler burayı 4 günde gezebilir. Alaçatı'yı ziyaret edecek kişiler, aynı zamanda buraya doğru zamanda gelmelidirler.
Tatil ve eğlence amacıyla Alaçatı'ya gitmek isteyenlerin haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarında gitmesi uygun olacaktır. Hem Alaçatı'ya gitmek istiyor hem de denizin çok soğuk olmasını istemiyorsanız ağustos ve eylül ayları sizin için ideal olacaktır.
Alaçatı Pazarı: Türkiye'de Ege turizmi için önemli sayılan Alaçatı'da, yaşayan yerli halkın tamamen kendi mahsulü olan organik ürünler, diğer tüm tekstil ürünleri, ev eşyaları ve giyim gibi ihtiyaçlarınıza ulaşabileceğiniz Alaçatı Köy Pazarı Alaçatı'nın hemen girişinde her hafta Cumartesi günleri kurulmaktadır.
Unutulmaz bir yaz tatili deneyimi yaşayabileceğiniz Alaçatı, pek çok beach ve plaj seçeneği sunuyor. Berrak denizi ve kumlu sahilleriyle konforlu bir tatil geçirebileceğiniz sahiller çeşitli imkanlar sağlıyor. Şezlong, vitamin bar, duş ve loca gibi pek çok imkanı çeşitli plaj ve beachlerde bulabilirsiniz.
Alaçatı'da Gezilecek Yerler
Alaçatı çoğu zaman deniz keyfi, sörf dersleri, eğlenceli gece hayatı gibi unsurlarla özdeşleştiği için buradaki seyahatinizi 4 ila 7 gün arasına tutabilirsiniz.
Serdar Hotiç, Ender Mermerci, Derin Mermerci, eski ünlü futbolculardan Mustafa Kaplakaslan, Okan Buruk, Sabri Sarıoğlu, Raşi Çetiner, Ufuk Ceylan, Malik Gençalp, Egemen Gençalp , Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Mesut Özil ve Caner Erkin, basketbolcu Nadir Vekiloğlu Hidayet Türkoğlu da bir çırpıda ...
Alaçatı Evleri kaç yıllık? Alaçatı tarihi: Alaçatı'nın geçmişi Erythrai Antik Kenti'ne kadar dayanıyor. Şu anki mimarinin ise 1800'lü yıllarda ortaya çıktığını söylemek mümkün.
İzmir ve Alaçatı'nın arasının ne kadar olduğu ise yukarıda bahsedilen özelliklerin ışığında yaklaşık 70 km'dir.
ALAÇATI PAZARI
Urla, Tire, İzmir, Milas'tan köylülerin getirdiği sebze ve meyvelerin yanı sıra tekstil ürünleri, kumaş, perdelikler, ayakkabı, plaj gereçleri, aksesuarlar da bulunuyor. Burası ucuz bir pazar değil.
Bodrum - Alaçatı arası toplam 205 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat sürüyor.
Denizli - Alaçatı arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Denizli - Alaçatı arası toplam 235 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat 30 dakika sürüyor.
2023 Güncel Fiyatlar ; Çeşme – Alaçatı Kişi Başı ortalama 89 TL'dir.
Sadece meyve, sebze değil tekstil ürünleri, ayakkabılar, kumaş, perdelikler, keten yatak örtüleri, aksesuar ve plaj gereçleri de var Alaçatı pazarında. İlgileniyorsanız Alaçatı Antika dükkanlarını da mutlaka gezmelisiniz. Eskiden Pazaryeri Camii etrafında kurulan bir antika pazarı vardı ama buralar hep kafe oldu.
Çeşme'nin güneyinde, merkeze 13 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Birkaç yıl öncesine kadar çevrede yaşayanlar haricinde kimsenin bilmediği Delikli Koy sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil arayanların son keşif yeri olarak bilinmektedir. Delikli Koyu özel kılan deniz içerisindeki doğal kayalıklardır.
Delikli Koya gitmek için birkaç t tepeyi aşmak gerekiyor. Henüz Delikli Koya ulaşan toplu taşıma aracı yok. Eğer özel aracınız yoksa Alaçatı Port'a kadar ulaşıp porttan sonraki bölümü yürüyerek veya otostop yaparak aşmanız gerekiyor. Alaçatı Port ile Delikli Koy arasındaki mesafe 3,6 km.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri