Bugün Alaçatı'da su sıcaklığı 22.7°C. Özellikle sıcak bir günde herhangi bir su kütlesindeki en rahat yüzme suyudur. Bu sıcaklık aralığı, uzun süreli banyo için en uygun sıcaklık aralığı olarak kabul edilmektedir.
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı olan Alaçatı'nın Ege Denizi'ne kıyısı bulunuyor. İzmir ile arasında 77,3 kilometre bulunan bu kasaba tarihi taş evleri, sıcak denizi ve kumsalları ile Türkiye'nin en çok tercih edilen tatil beldelerinin arasında yer alıyor.
Suyu çok berrak, masmavi fakat soğuk. Çeşme'nin çok popüler olmayan ama sevenlerinin vazgeçemediği plajlarından biri. Yemeğini ve içkinizi yanınıza alabilir, havlunuzu serebilirsiniz.
10.1 Alaçatı Halk Plajı
Alaçatı'nın tek halk plajı. Çevrede yeme, içme, plaj ve alışveriş adına herhangi bir tesis yok. Kumsalı taşlı, denizi berrak ve serin. Şezlong ve şemsiye hizmeti de olmadığından bu koyda her koyun kendi bacağından asılıyor.
Serin ve sakin suyu ile ünlü olan Alaçatı Plajı, derin bir denize sahip olmadığından çocuklu aileler için de uygundur. Plaj, kumludur ve denizi oldukça temizdir.
İlgili 29 soru bulundu
Çeşme'de Denizin En Sıcak Olduğu Plaj: Ilıca Plajı, Çeşme, Türkiye - Tripadvisor.
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, Ege Bölgesi'nde yer alıyor. Çeşme'ye 3 kilometre uzaklıktaki bu tatlı kasaba; İzmir şehir merkezine 79, Adnan Menderes Havalimanı'na ise 85 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Güzel İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı bir belde olan Alaçatı tarihi taş evleri ve sörf yapılan plajları ile ünlü bir tatil yöresidir. Ege Denizi'ne kıyısı olduğu için çok sayıda yerli ve yabancı turisti kendine çekmeyi başarır.
Ege Denizi'ne kıyısı vardır. Tarihî taş evleri ve yılın 360 günü rüzgâr alması sebebiyle rüzgâr sörfüne elverişli plajları ile ünlüdür. Son yıllarda taş evleri sayesinde çok fazla gelişmiştir.
Tatil ve eğlence amacıyla Alaçatı'ya gitmek isteyenlerin haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarında gitmesi uygun olacaktır. Hem Alaçatı'ya gitmek istiyor hem de denizin çok soğuk olmasını istemiyorsanız ağustos ve eylül ayları sizin için ideal olacaktır.
Altınkum Plajı
Çeşme'nin güneyinde kalan bu 3,5 kilometrelik altın sarısı plaj, buz gibi soğuk suyu ile biliniyor.
Altınkum plajı ismini altın rengi kumlarından almaktadır. Plajın denizi yavaşça derinleşir, suyu her zaman soğuktur ve sıcak, bunaltıcı günlerde insanların vazgeçilmez bir yerdir. Diğer ılıca sahillerinin aksine plajın suyu en sıcak günlerde bile soğuktur.
“Ege'de en sıcak deniz nerede?” diye soruyorsan hemen yanıtlayalım: İzmir Ilıca Plajı'nda!
Bir yıl boyunca Çeşme'de 150 gün yüzmek var. Genelde yüzme sezonu biter kasım'da. Kıyıda ortalama yıllık su sıcaklığı Çeşme'de dır-dir 19.5°C, mevsimlere göre: kışın 16.5°C, baharda 17.1°C, yazın 23.7°C, sonbaharda 20.9°C. Minimum su sıcaklığı (15.0°C) Çeşme'de olur martta, maksimum (25.3°C) temmuzda.
Konut sektöründe 22 yıldır faaliyet gösteren ve Alaçatı'da gerçekleştirdiği 'Taş Evler' İle dikkat çeken Veryeriler İnşaat, Alaçatı'yı İstanbulluların ikinci adresi yaptı. Taş evlerin sahibi olan ünlü isimler arasında Demet Akbağ, Milli basketçi Kerem Gönlüm ve Koç Holding Ceo'su Turgay Durak gibi isimler bulunuyor.
PORT ALAÇATI HAYAT VERDİ
Eğlence dünyasının starları Demet Akbağ, Tolga Çevik Pınar Aylin, Ece Erken, Emre Altuğ, Ali-Mine Taran çifti de buralı.
Alaçatı'da Gezilecek Yerler
Alaçatı çoğu zaman deniz keyfi, sörf dersleri, eğlenceli gece hayatı gibi unsurlarla özdeşleştiği için buradaki seyahatinizi 4 ila 7 gün arasına tutabilirsiniz.
İzmir'in köy ve kasabalarının meyve ve sebze üreticilerinin mallarını satmak için geldiği Alaçatı Pazar 1994'ten bu yana her Cumartesi şehir merkezinde (Şehitlik Caddesi) kuruluyor.
Yeni açılan markalar arasında şüphesizki en fazla konuşulanı Isla. Tektekçi ve Korto gibi birçok ekol olmuş markanın kurucusu Berti Palambo'nun eseri. Alaçatı'da yol kenarında bir vaha gibi adeta!
Alaçatı - Didim arası toplam 106 kilometre.
Bugün Alaçatı'nın birer birer restore edilmekte olan göz alıcı taş evlerinin çoğu, 1850-1890 yılları arasında inşa edilen bu tarihi evlerdir.
Alaçatı'nın her daim rutubetsiz ve serin havası, sokaklarda rahatça yürümenize ve baharların ve kışın eğik ışığı, renkleri tüm canlılığı ile algılamanıza izin verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri