Bunlarda görevi alan şefi olan haftada 10 saat atölye ve laboratuar şefi olan haftada 6 saat ek ders almaktadırlar.
hocam maksimum 46 saat alırsın 47 veren okullar yanlış yapıyor. 46 meselesini arkadaş eksik biliyor. Mevzuata göre 30 saat fiili derse giren 47 alır.
Anayasa Mahkemesinin kararından"Ek Ders Ücretleri" konusunda ortaya çıkan açık ve nettir.Müsteşarından, Milli Eğitim Müdürüne ve yardımcısına kadar, Şube Müdüründen Şefine kadar daha önce yönetim görevinden dolayı ek ders ücreti alan eğitim çalışanlarının tümüne ek ders ücreti ödenecektir.
MADDE 9- (1) Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefliklerine 8 inci maddedeki şartları taşıyan öğretmenler arasından, okul/kurum müdürünün inhası ve il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile dört yıl süreyle görevlendirme yapılır.
Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu. KADROLU ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU EYLÜL 2023? Kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Güncel rakam ise 70.15 TL oldu.
İlgili 31 soru bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ek ders ücretlerinde yapılan değişiklik ile; Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 TL'ye yükselirken, Haftada 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 TL'ye çıktı.
Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
Bu hesaba göre doğrusu, 30 saat bir fiil derse girmeyen atölye/bölüm şefleri maksimum 46 saat ek ders alır,47 alamaz! Ayrıca 30 saat bir fiil derse giren atölye/bölüm şefleri kulüp ücreti alamadığından 49 değil maksimum 47 saat ek ders alabilir.
"r) Alan/bölüm şefi, alan/bölümle ilgili zümre öğretmenleri kuruluna başkanlık eder. Öğretmen, uzman ve usta öğreticiler ve teknisyenler ile zümre toplantıları yapar. Alınan kararları müdürün onayına sunar." "v) Alan/bölümü ile ilgili öğretim programlarının uygulanmasında ortaya çıkan sorunları belirler.
Dolayısıyla norm fazlası olan, Alan/Bölüm, atölye ve laboratuvar şefi olarak görevlendirilemez.
Torba yasanın yürürlüğe girmesi beklenirken kamu şeflerine 3600 ek göstergenin torba yasa kapsamında olup olmadığı ise merak konusu oldu. İşte detaylar… 3600 ek gösterge ocak ayında Meclis'ten geçerek yasallaştı. Polis, sağlık çalışanı, öğretmenler ve din görevlilerini kapsayan yasada kamu şefleri kapsam dışı kaldı.
Şeflere sınıf öğretmenliği ve kulüp verilemez.
Bu hükümlere göre; Okul yöneticileri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenlere sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmenlik ve sınıf veya şube sorumluluğu verilememektedir.
şeflik görevide benzer şekilde. yüz yüze ders olmayan bu görevler maaş karşılığına sayılmıyor.
Atölye Şefi Ne Demek? Atölye şefi; atölyede verilen hizmetlerin firma tarafından belirlenen yönetim sistemine uygun bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan kişidir. Atölye şefi nedir sorusu şöyle yanıtlanabilir; atölyenin genel düzenindeki işleyişi takip edip raporlayan kişidir.
ders vermekle görevlendirilenlere, fiilen derse girmeleri kaydıyla haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir. Bu faaliyetler için alınacak onayda ek ders görevi verilen personelin adı, unvanı, girecekleri dersler ile saat sayısı gibi hususlar belirtilir.
Güvenli anket yolu ile yapılan oylamalarda her yılın en iyi 100 şefi seçilirken 2020'nin en iyileri de bu oylamalarla seçildi. Binlerce kişinin yer aldığı oylama ile listede Türkiye'den yalnızca Türk Şef Fatih Tutak yer aldı.
(2) Alan/bölüm şefi; a) Her öğretim yılı başında alan/bölüm, atölye ve laboratuvarda görevli personel arasında işbölümü yapar ve onay için okul müdürlüğüne sunar. Alanıyla/bölümüyle ilgili çalışmalarda diğer alanlarla/bölümlerle işbirliği yapar.
Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da değişikliğe gidildi. Değişiklikle resmi eğitim kurumlarında, ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmen ve usta öğreticilere her 5 ders saati için 1 ders saati ilave ücret ödenecek.
Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar ışığında öğretmenler; 15 saati aylık karşılığı, 9 saati zorunlu ek ders, 6 saati de isteğe bağlı ek ders karşılığı olmak üzere 30 saat ve hafta sonu da 10 saat olmak üzere normal dersler ile Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında 40 saat görev alabilecektir.
Büyükşehir Belediyelerinin il sınırları il mülki sınırları olduğundan il sınırları içerisindeki tüm ilçelerdeki İşletmelerde Mesleki Eğitim kapsamında verilecek olan Koordinatörlük görevi; Mesleki Eğitim Merkezlerinde haftada 24 saat, Meslek Liselerinde haftada 20 saat olarak verilecek.
OKULLARDA DERS SAATLERİ KAÇ DAKİKA? Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren okullarda dersler 40 dakika olarak işleniyor.
3) Bu Kararın 10 ve 14 üncü maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez." hükmüne yer verilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri