Bunlarda görevi alan şefi olan haftada 10 saat atölye ve laboratuar şefi olan haftada 6 saat ek ders almaktadırlar. 23 Kasım-27 Kasım haftasında şeflik görevini yerine getiren öğretmenlerimize ek ders yazılmamıştır.
Anayasa Mahkemesinin kararından"Ek Ders Ücretleri" konusunda ortaya çıkan açık ve nettir.Müsteşarından, Milli Eğitim Müdürüne ve yardımcısına kadar, Şube Müdüründen Şefine kadar daha önce yönetim görevinden dolayı ek ders ücreti alan eğitim çalışanlarının tümüne ek ders ücreti ödenecektir.
MADDE 9- (1) Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefliklerine 8 inci maddedeki şartları taşıyan öğretmenler arasından, okul/kurum müdürünün inhası ve il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile dört yıl süreyle görevlendirme yapılır.
Şeflere sınıf öğretmenliği ve kulüp verilemez.
ders vermekle görevlendirilenlere, fiilen derse girmeleri kaydıyla haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir. Bu faaliyetler için alınacak onayda ek ders görevi verilen personelin adı, unvanı, girecekleri dersler ile saat sayısı gibi hususlar belirtilir.
İlgili 39 soru bulundu
Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar ışığında öğretmenler; 15 saati aylık karşılığı, 9 saati zorunlu ek ders, 6 saati de isteğe bağlı ek ders karşılığı olmak üzere 30 saat ve hafta sonu da 10 saat olmak üzere normal dersler ile Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında 40 saat görev alabilecektir.
Bu duruma göre okullarda boş geçen derslere; müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları gireceklerdir.
Dolayısıyla norm fazlası olan, Alan/Bölüm, atölye ve laboratuvar şefi olarak görevlendirilemez.
"r) Alan/bölüm şefi, alan/bölümle ilgili zümre öğretmenleri kuruluna başkanlık eder. Öğretmen, uzman ve usta öğreticiler ve teknisyenler ile zümre toplantıları yapar. Alınan kararları müdürün onayına sunar." "v) Alan/bölümü ile ilgili öğretim programlarının uygulanmasında ortaya çıkan sorunları belirler.
Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 20 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
Bu hükümlere göre; Okul yöneticileri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenlere sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmenlik ve sınıf veya şube sorumluluğu verilememektedir.
Atölyelerde verilen teknik hizmetlerin farklı dokümanlarda belirtildiği şekilde uygulanmasını sağlamak, burada bulunan çalışanların verdikleri hizmeti değerlendirmek, aynı zamanda teknisyenlerin performans değerlendirmelerini yapmak da atölye şefi görev tanımı içerisinde belirtilir.
Atölye Şefi Ne Demek? Atölye şefi; atölyede verilen hizmetlerin firma tarafından belirlenen yönetim sistemine uygun bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan kişidir. Atölye şefi nedir sorusu şöyle yanıtlanabilir; atölyenin genel düzenindeki işleyişi takip edip raporlayan kişidir.
Torba yasanın yürürlüğe girmesi beklenirken kamu şeflerine 3600 ek göstergenin torba yasa kapsamında olup olmadığı ise merak konusu oldu. İşte detaylar… 3600 ek gösterge ocak ayında Meclis'ten geçerek yasallaştı. Polis, sağlık çalışanı, öğretmenler ve din görevlilerini kapsayan yasada kamu şefleri kapsam dışı kaldı.
"Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve %20 artırımlı ödenir." şeklinde düzenlenmiştir.
Düzenlenen kanun metinlerinde Yönetim Hizmetleri grubunda yer alan unvanların tamamı 3600 Ek Göstergeden yararlandırılırken Şeflerin kapsam dışında bırakılması Anayasanın eşitlik ilkesine, Devlet Memurları Yasasına egemen eşitlik ve liyakat, yetki ve sorumluluk ilkesine açıkça aykırıdır.
Ahmet Dede, Michelin yıldızı alan dünyaca ünlü ilk Türk şef olarak akıllara kazındı.
MADDE 18- (1) Örgün ve yaygın eğitim kuramlarında, genel bilgi ve meslek dersleri toplam ders yükü; a) 6-31 saate kadar 1, b) 31-42 saate kadar 2, c) 42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir.
a) 6-31 saate kadar 1, b) 31-42 saate kadar 2, c) 42'den fazla olması hâlinde her 21 saat için 1, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir.
c) 81-121 saate kadar 3, d) 121-161 saate kadar 4, e) 161-201 saate kadar 5, f) Ders yükünün 200'den fazla olması halinde her 40 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.
(7)Nöbetçi öğretmen, o gün gelmeyen öğretmenleri tespit ederek ilgili müdür yardımcısına bildirir, boş geçen derslere girerek defteri "Nöbetçi Öğretmen" yazarak imzalar; öğretmenlerin durumlarını ve boş derslerin nasıl doldurulduğunu nöbet defterine geçirir.
Okul müdürleri eskiden zorunlu olarak 6 saat derse giriyorlardı. Daha sonra bu durum 2 saat zorunlu olmak üzere 6 saate kadar derse girer şeklinde değiştirildi. Yani bir okul müdürünün zorunlu olarak girmesi gereken 2 ders saati. Geriye kalan saatlere girmeyebilir.
Örneğin haftada 2 saat olan bir dersin toplam bir dönemde 28 saat olduğunu söyleyebiliriz. Bir üniversite öğrencisi bu 28 saatin % 30' u olan 8,4 saat derse katılmadığında dersten kalacaktır. 8 saat devamsızlık yapabilir ancak 9. Saat devamsızlığında dersten kalacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri