Alıcı tarafından reddedildi Şunları içeren hatalar: Posta kutusu kullanılamıyor, İletilemiyor, Bağlantı zaman aşımına uğradı ve benzer mesajlar. Bazı durumlarda mesajı göndermeye çalıştığınız kişi e-posta alamıyor veya gelen kutusu ya da alınanlar klasörü dolu olabilir.
Geri dönen e-posta'lar, ”Teslim Edilemez” kategorisindeyse, bu, alıcı e-posta sunucusunun geçici olarak kullanılamadığı, aşırı yüklenmiş olduğu veya bulunamadığı anlamına gelir. Bulunamayan bir sunucu çökmüş veya bakım altında olabilir, bu yüzden e-posta'nın adrese tekrar gönderilmesini beklemeniz gerekebilir.
Genellikle ''Alıcı sunucusu tarafından kabul edilmedi'' gibi bir bildirimle karşınıza çıkan durum, mailin sunucu tarafından reddedilmesi anlamına geliyor. Mail, alıcının e-posta sunucusuna bağlanma sorunu yaşıyor olabilir ya da alıcının, mail sunucusunun spam altında olduğunu düşünüp içeriği reddederek, olası bir kötü ...
Dosya menüsünde Posta > Seçenekler'iseçin. İzleme altında, iletinin alıcının e-posta sunucusuna teslim edildiğini onaylayan Teslim alındı bilgisi'ni veya alıcının iletiyi görüntülediğini onaylayan Okundu bilgisi onay kutusunu seçin.
Bu adrese ait e-posta sunucu ya da sunucuları sizin adresinizi herhangi bir sebepten dolayı kara listeye almış olabilir. Hata mesajı almamanızın sebebi bu yüzdendir. Yani gönderdiğiniz e-posta bahsi geçen sunuculara ulaşıyor ve ardından bu sunucuların filtrelerinden geçemeyerek alıcıya iletilmiyor.
İlgili 25 soru bulundu
Alıcı önce geri çağırma iletisini açarsa, orijinal ileti silinir ve alıcıya, gönderen olarak sizin iletiyi kendisinin posta kutusundan sildiğiniz bildirilir. Alıcı önce orijinal iletiyi açarsa, geri çağırma başarısız olur ve eski ve yeni iletilerin her ikisi de kullanılabilir.
Gmail üzerine gönderdiğiniz e-postalar çok fazla adete ulaştığında gmail tarafından yeni gönderilecek mailleriniz spam klasörüne otomatik olarak gönderilebilir. Bu doğrultuda aynı mail listesine aynı hafta içerisinde 2'den fazla mail atmamanızı öneririz.
Okundu bilgisi almanız her zaman alıcının iletinizi okuduğu anlamına gelmez. Okundu bilgisinin işleyişi alıcının kullandığı e-posta sistemine bağlıdır. Örneğin, IMAP tabanlı e-posta istemcisi kullanan bir kişi iletinizi okundu olarak işaretler ancak iletiyi açmazsa okundu bilgisi alabilirsiniz.
Gmail'i açın ve bir e-posta yazın. Sağ alt köşede, Diğer seçenekler'i (üç noktalı simge) tıklayın ve Okundu bilgisi iste'yi seçin.
İletinin teslim edilemediğine ilişkin bir hata alırsanız, bunun nedeni gönderen sunucunun iletiyi teslim etmeye çalışması olabilir, ancak iletinin süresi dolmadan önce eylem tamamlanmamış olabilir. Bu hata genellikle alıcı sunucudaki bir sorunu gösterir.
Gönderilen bir mesaj teslim edilemediğinde bir hata mesajıyla (buna geri dönme hatası da denir) geri döner; bu hata mesajında mesajın neden teslim edilemediği açıklanır.
Gönder'e tıkladığınızda da iletiler Giden Kutusu'nda takılır, ancak bağlı olmazsınız. GÖNDER/AL'a tıklayın ve Çevrimdışı Çalış düğmesine bakın. Maviyse bağlantınız kesilir. Bağlanmak için tıklayın (düğmenin rengi beyaza döner) ve Tümünü Gönder'e tıklayın.
Gönderdiğiniz bir e-postayı geri almaya karar verirseniz e-postanın gönderimini iptal etmek için kısa bir süreniz vardır. Göndermenizin hemen ardından iletinizi geri alabilirsiniz: Sol altta, "İleti gönderildi" mesajı ve "Geri al" ile "İletiyi göster" seçenekleri gösterilir. Geri al'ı tıklayın.
Genel olarak gönderilen emailler birkaç saniye içerisinde alıcıya ulaşır. Fakat bazen bu süre beklenenden daha uzun sürer. Bu gecikmeleri azaltmak ya da ortadan kaldırmak için bu aracın çalışma sistemini bilmeniz gerekir. Gönderdiğiniz emailler bilgisayarınızdan direkt olarak alıcının bilgisayarına ulaşmaz.
Eğer bir kişi sizi Instagram'da engellediyse, bu kişiyle artık doğrudan mesajlaşamazsınız. Mesajlarınıza erişim sağlayamaz ve yeni mesajlar gönderemezsiniz. Ayrıca, engelleyen kişinin size gönderdiği mesajları da göremezsiniz.
İnsanlar istedikleri takdirde mesajların okunup okunmadığı bilgisini veren mavi tik özelliğini kapatabiliyor. Okundu bilgisi kapalı olan birine mesaj gönderdiğinizde gri tik maviye dönmüyor ve kişinin mesajınızı görüp görmediğini anlayamıyorsunuz.
İletilen mesajlar “İletildi” etiketiyle gösterilir. Bu etiket sayesinde arkadaşlarınızdan veya aile üyelerinizden gelen bir mesajın bu kişinin kendisi tarafından mı yazıldığını yoksa orijinal mesajın başkasına mı ait olduğunu görebilirsiniz.
Artık birinden gelen iletileri görmek istemediğinizde, göndereni engelleyebilirsiniz. Engellemek istediğiniz gönderenden bir iletiye sağ tıklayın ve ardından Gereksiz > Göndereni Engelle'ye tıklayın.
Teslim edildi: Mesajınız alıcının telefonuna veya bağlı cihazlarına teslim edilmiş ancak henüz alıcı tarafından görülmemiştir. Okundu veya Görüldü: Alıcı mesajınızı okumuş veya gönderdiğiniz resmi, ses dosyasını ya da videoyu görmüştür.
Buna göre teyit mektubu, telefonla, telgrafla, herhangi bir iletişim veya bilişim aracıyla veya diğer bir teknik araçla ya da sözlü olarak kurulan sözleşmelerle yapılan açıklamaların içeriğini doğrulamak maksadıyla taraflardan birinin diğe- rine gönderdiği, varması gerekli irade beyanını ihtiva eden yazılı bir belgedir ...
Söz konusu nedenlerin başında mailde kullanılan yasaklı kelime ve görseller gelir. Eğer mail, arama motoru tarafından yasaklı kelime, ilaç, yanıcı madde ismi, pornografik görsel gibi içerikler içeriyorsa mailin spama düşme ihtimali yüksektir. Söz konusu spam içeriği gmail spam kutusu içinde görebilirsiniz.
Bu metinler kimlik hırsızlığına yol açabilir ve telefonunuza yanlışlıkla kötü amaçlı yazılım yükleme riskini artırabilir. Kablosuz operatörünüz metin mesajı aldığınız için size ücret yansıtıyorsa telefon faturanızda istenmeyen artışlar da söz konusu olabilir.
Bir kullanıcıya spam atılması için öncelikli olarak o hesabın şikayet edilmesi gerekmektedir. Hesabın spamlanması durumunda ise kullanıcının o hesaba erişiminin kısıtlanmasının söz konusu olduğunu söylemek mümkündür. Spam, Instagram yönetimine şikayet etmek ve bildirmek anlamına da gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri