Duvarlarda alçıpan levhalar arkasında ses yalıtım malzemesi olarak kullanımı ile televizyon ve konuşma seslerini kesmek mümkün değildir.
Alçıpanın gözenekli bir yapısı olduğundan dolayı ses ve ısı iletimini düşürme özelliğine sahiptir. Bu sayede yapılarda ısı ve ses yalıtımı sağlar.
Ses geçirgenliğinden kurtulmanın yolu ses yalıtımıdır. Ses yalıtımının birçok farklı alanı ve malzemesi vardır. Ses geçiren duvarın hayatımızda yarattığı rahatsız edici gürültülerden ses yalıtımı uygulaması ile kurtulabiliriz.
Alçıpan bölme duvarların ses yalıtımı için kullanılan en yaygın Ses yalıtım malzemeleri bariyerli bondex sünger, taşyünü, süngerpan izolasyonudur. Bu malzemeler, duvarın içindeki ses titreşimlerini emerek ve soğurarak duvarın ses geçirgenliğini azaltır.
İlgili 35 soru bulundu
CANLI SIVA SES YALITIMLIDIR
Canlı sıvanın özel dokusu sayesinde ses akustiği ile birlikte takribi % 35 ses yalıtımı sağlar.
Çelik profil ile yaklaşık 5 cm kadar hava boşluğu oluşturulduktan sonra yüzey alçıpan ile kapatılır. Daha sonra ses bariyeri alçıpanın üzerine uygulanır ve daha sonra tekrar üzeri alçıpan ile kapatılır. Böyle bir uygulama ile yüksek oranda ses yalıtımı sağlamak mümkündür.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Alçıpan Bölme Duvar Uygulaması Nasıl Yapılır? Öncelikle duvarın boyutuna göre uygun karkas tipine karar verilir ve taşıyıcı sistem kurulur. Taşıyıcı profil üzerine kendinden yapışkanlı ses bandı yapıştırılır. Karkasın iki tarafı alçıpanla kapatılmadan önce içi ses yalıtım malzemesi ile doldurulur ve üzeri kapatılır.
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Duvar ses yalıtımı için bondex sünger ürünleri, yanmaz sünger ürünleri, akustik sünger ürünleri, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu ses yalıtım malzemelerinin yanmaz özelliğe sahip olmaları kullanıcılar için güvenli ve sağlıklı kullanım imkanı sağlarlar.
Strafor Özellikleri
Çok hafiftir, uygulandığı yüzeye fazla yük bindirmez. Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı sağlar.
Ses yalıtımında kullanılan malzemeler arasında akustik süngerler, basotect basotect süngerler kullanılır. Bariyerli çeşitleriyle oldukça etkili olan ses yalıtım malzemeleri dışında bariyerli süngerler, bondex süngerpan ve ahşap yünü heraklite gibi malzemelerde kullanılarak ses yalıtımı en üst seviyede sağlanmış olur.
Profillerin arasına düşük yoğunluklu izobozz ısı ve ses yalıtım keçeleri yerleştirilir. Diğer alçıpan plakalar vidalanır. Uygulanan alçıpanel üzerine 1 m eninde uygun kalınlıkta izobozz ısı ve ses yalıtım keçeleri alçı panel üzerine saten alçı taraklı mala yardımı ile çekilerek yapıştırılır. Boşluk bırakmamak esastır.
Bunlar taş yünü, ahşap yünü, akustik süngerler, paneller, bariyerli süngerler, bondex süngerler vb. Kullanılacak olan malzemeler ortamın ses şiddetine göre değişiklik göstermektedir. Bu ortamlardan başka ortamlarda da (stüdyo, spor salonu, okul, hastane, tekne motor bölümleri vb.) ses yalıtımı uygulanır.
Taş Yünü Kullanım Alanları
Başta ısı ve ses yalıtımı olmak üzere; yangın yalıtımı, rutubet ve nem yalıtımı gibi inşaat, tesisat ve gemi sanayinin ihtiyaç duyduğu pek çok alanda kullanılmaktadır. Dış cephe ısı, ses ve yangın yalıtımı uygulamalarında kullanılır.
Bu sorunu ortadan kaldırmak için gürültü önleyici cam filmleri kullanabilirsiniz. Lamine camlar, dışarıdan gelen sesin yaşam alanlarınıza ulaşmasını önler. Ses geçirmez akustik levhalar ise ihtiyaçlarınızı fazlası ile karşılar. Bu ürünler sayesinde dışarıdaki gürültüler size rahatsızlık vermez.
Duvardan duvara bir kitaplık ya da büyük bir mobilya yerleştirmek, yandaki daireden gelen gürültüyü ve sizden giden gürültüyü azaltacak en iyi çözüm yoludur. Amaç duvar boyunca bir kalın tabaka oluşturarak ses geçişini engellemektir. Büyük mobilyalar ses titreşimine direnir ve böylece ses iletimini azaltır.
Bir apartmanda yada çalışma alanlarında yürüme sesleri yada hava oluşumlu gürültülerin alt kata gitmesine engel olabilmek için ses yalıtım uygulaması yapılmaktadır. Zeminlerde parke yada şap altı ses yalıtımı uygulamaları yapılabilir. Titreşim kaynaklı sesler yada darbe nedeniyle oluşan gürültüler engellenir.
Gürültünün ve rahatsız edici seslerin engellenmesi olarak tanımlanabilir. Ses yalıtım malzemeleri oldukça çeşitli ve işlevlerine göre de değişiyor. Öncelikle şu ayrımı iyi yapmak gerektiğini belirtelim: Ses yalıtımı dışarıdan gelen sesleri engelleyebilir.
Adepan ses yalıtımı ürününün kullanım alanları
Bu ürün 3 farklı çeşitte olup 1 cm 2.5 cm ve 5 cm kalınlıktadır. Uygulama kolaylığı açısından genişlik ölçüleri ise 50 × 100 cm olarak belirlenmiştir. İsteğe göre ölçüler maksimum olarak 100 cm genişlik ve 200 cm uzunlukta da hazırlanabilmektedir.
Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, mat görünümlü, ses yalıtımı sağlayan, yüksek performanslı iç cephe boyasıdır. yüzeylerinde güvenle kullanabileceğiniz, ideal bir boyadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri