Kaşe kumaş, pamuk, polyester, viskon gibi farklı dokuma türlerinden üretilen, sıkı ve düzgün bir yapıya sahip bir kumaş türüdür.
Kaşe kumaş, dokuma veya örme teknikleri kullanılarak üretilebilir ve genellikle yün, pamuk, sentetik elyaflar veya bunların karışımlarından oluşur. Bu kumaşın karakteristik özellikleri, onu popüler bir seçenek haline getirir.
1- Polyester: Özellikle kadın giyim ürünlerinde pamukla birlikte sıklıkla kullanılan bir kumaş türüdür. En önemli özelliği çabuk kurumasıdır. Bu nedenle yağmurluk, mont ve kaban gibi kışlık giyimlerde tercih edilir.
Kaşe kumaş kalın yapıda olan ve sıcak tutan bir kumaştır. Su tutmayan ve oldukça kolay kuruyan bir kumaştır. Bu neden ile yağışlı havalarda giyilebilir. Yüzey kısmı keçeleştirilmiş bir kumaştır.
Kumaşın kalitesi dokuması ile ilgilidir bu nedenle sık dokunan bu kumaş türü çok daha kaliteli bir yapıya sahip olur. Kolay kuruyan yapısıyla kış aylarında tercih edilir. Mont, etek, kaban ve ceket gibi birçok giyim ürününde kullanılır. Yağışlı havalarda su tutmayan yapısı ile ideal bir kullanım sunar.
İlgili 15 soru bulundu
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Kaliteli bir kaşe kaban kumaşı yumuşak olmalıdır. Bu yüzden kaşe kabanınızın pamuklu olması gerekir. İçi astarlı kaşe kaban sizi kışın soğuk günlerinde korurken, terlemenize de engel olur. Kısacası kaşe kaban alırken kumaşın yumuşak olmasına ve kabanın içerisinde astar olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Kaşe kumaş, pamuk, polyester, viskon gibi farklı dokuma türlerinden üretilen, sıkı ve düzgün bir yapıya sahip bir kumaş türüdür. Kaşe kumaş, genellikle elbise, giysi, ev tekstil ürünleri gibi çeşitli ürünlerin üretiminde kullanılır. Kaşe kumaş, çeşitli renklerde ve desenlerde üretilebilir.
Kaşe kumaş ince iplikler ile strayhgarn adı verilen iplikler ile dokunmuş bir yandan keçeleştirilerek diğer yandan hava alması sağlanmış bir dokuma çeşididir. Kaşe kumaşın en belirgin özelliği ağır ve düz bir yapısının olmasıdır. Genel kullanımda kalın olarak kullanılmaktadır.
İpek Kumaş: Isı yalıtımı iyidir; yazın serin, kışın sıcak tutar. İnce ve yumuşak yapıda bir kumaş türüdür. Keten Kumaş: Güçlü, parlak, alerjik olmayan ve yüksek su tutma kapasitesine sahip yapıdadır. Yaz mevsiminde cilt üzerinde serin bir etki bırakır.
Bazı kaşe kaban modellerinin tüylenme ihtimali vardır. Bu durumda tüylü bölgelerin temizlenmesi gerekir. Tüy temizleme rulosu kullanımı tüylenen kaşe paltolar için en pratik temizleme tekniğidir. Rulonun yapışkan özelliği sayesinde montun tüylü bölgeleri rulonun içinde toplanacaktır.
Kaşe Kumaş Yıkanınca Çeker mi? Kaşe kumaşın dokusu itibariyle suyu içerisinde tutmama özelliği bulunmaktadır. Kaşe kumaşlardan dış giyim ürünleri dikilmektedir.
Kaşkorse kumaş, terletmez özelliği ile öne çıkmaktadır. Temizliği kolay bir şekilde yapılabilir ve kir tutmaz özelliği bulunmaktadır. Çamaşır makinesinde çok yüksek sıcaklıklar kullanılmadan temizlenebilir. Dayanıklı kumaş türleri arasında gösterilmektedir.
Kaşe kumaşlar, kalın yapıda olan ve sıcak tutan bir kumaştır. Kaşe kumaşlar mont, pardösü, etek, tayyör, takım elbise, yelek, kaban, ceket ve manto, atkı gibi birçok giyim ürünlerinde kullanılmaktadır. Kaşe kumaşlar kendi özellikleri olan tok yapıda ve kalın olması ile kış ayları için oldukça uygun bir kumaştır.
Doğal yapısı gereği, alerjik reaksiyona sebebiyet vermez. . Dökümlü ve havalı bir kumaştır. SATEN: Parlak bir kumaştır. Kumaşlar kolayca diğer kumaşlardan ayırt edilir.
Kaşe türleri arasında ofis tipi otomatik kaşeler, cep kaşeleri, yuvarlak kaşeler, oval kaşeler, kare kaşeler, tarih kaşeleri, numaratör kaşeleri, büyük ebat kaşeleri, markalama kaşeleri, plastik saplı kaşeler, kalem kaşeleri ve renkli kaşeler bulunmaktadır.
Yün elyaf ile görüntü açısından oldukça benzer olan bu kumaş türü; yanan bir yapıda olup, oldukça kolay alev almaktadır. Bu kumaş türü tıpkı elyaf ve yünde olduğu gibi esneme özelliğine sahip, rahat bir yapıdadır. Sentetik bir malzeme olarak kabul edilen akriliğin nefes alma özelliği oldukça düşüktür.
Kaşe yaptırmak için gerekli belgeler;
Kaşe yaptırmak için herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur, isteyen herkes kaşe yaptırabilir. Yaptırdığınız kaşe şirket kaşesi ise bilgilerin vergi levhası ile karşılaştırılması germektedir. Kaşede yanlış ve eksik bir bilgi olması sizlere sorun yaratabilir.
Kıyafetlerinizin çoğunlu ile uyumlu olabilecek renkte bir kaşe kaban modeli seçmenizi öneririz. Bu nedenle siyah, krem, taba ve gri gibi klasik renkler kurtarıcı olacaktır. Bordo, kırmızı, fuşya ve yeşil renklerinde kaşe kabanlar çok güzel olsa da bu tarz renkleri çok fazla kombinde kullanma imkanı bulamayabilirsiniz.
Bunun sebebi ise kaşe kumaşın suya ve soğuğa karşı dayanıklılığıdır. Soğuk geçirmeme konusunda yüksek bir performans gösteren kaşe kabanlar, kış aylarında vücudu sıcak tutar.
Yün Kaban Sıcak Tutar Mı? Bu tür kabanlar sıcak tutma özelliğiyle bilinir. Yün, doğal bir elyaf olduğu için yüksek izolasyon sağlar ve vücut sıcaklığını tutarak soğuk havalarda bile ısı korunumu özelliği taşır.
Bazı kumaşlar sentetik olarak piyasaya sürülmektedir. Bu yüzden dokunarak yapısını hissetmeye ve sentetik olup olmadığını anlamaya çalışmalısınız. Kaliteli kumaşın dokusu, örgü modeli ve iplik yapısı kendini belli eder. Sık dokunmuş düzgün bir görüntü veren kumaş kalitelidir.
Astarsız Kaşe Kaban Tercihleri
Kadın modellerinde astarsız kaşa kabanlara daha sık rastlanır. Astarsız kaşe kaban kimi zaman bir hırka gibi durmaktadır. Kış ayları için sıcak tutması düşüktür. Özellikle gençlerin tercih ettiği astarsız kaşe kabanlar klasik bir kıyafet ile tercih edilmemelidir.
Kısa Boylu Kadınlar için Kaban Önerileri
Bel kısmından kuşaklı modelleri de tercih edebilirsiniz ve hafif topuklu botlarla kombinleyerek güzel bir görünüm yakalayabilirsiniz. Uzun kabanlarda kaçınmanız gereken detay ise hareketli yada pileli etek uçlarına sahip kabanlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri