Burun eti şişmesi tuzlu su sayesinde tedavi edilebilir. Tıpkı elma sirkesi gibi tuzlu su da burun içindeki bakterileri yok eder. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla her gün burnunuzu düzenli olarak temizleyin.
Alerji için geliştirilen özel bir ameliyat tekniği yoktur. Ancak alerjiye bağlı olarak zamanla burun dokusu ve yapısı değişebilir. Ancak böyle durumlarda cerrahi tedavi yapılabilir. Aşırı şişmiş alt konkalara radyofrekans ya da lazer tedavisi uygulanabilir.
Burun etindeki şişliklerin tedavisinde öncelikle ilaç tedavileri kullanılır. Düşük doz kortizon içeren spreyler, antihistaminik tedavileri düzenli kullanıldığında sorunu azaltabilirler. İlaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda lazer veya radyofrekans ile burun etlerinin küçültülmesi gündeme gelir.
Özellikle geceleri solunumda büyük sorunlara yol açabilen burun eti büyümesi, zaman zaman hiçbir neden yokken oluşabilmektedir. Bunun yanı sıra alerjik durumlarla da ortaya çıkabilmektedir. Burun etinin alerjik etken ile karşılaştığı zaman içine gelen kan akımının çok artacağından birkaç milimetre büyüyebilmektedir.
Konka şişmesi kendiliğinden geçer mi? Konkaların şişmesi ve tıkanması alerji ya da soğuk algınlığı kaynaklı olabilir ve buna göre verilen tedaviler sonucu çözülebilir ancak yapısal bir neden varsa tedavi alınması önerilir.
İlgili 45 soru bulundu
Burun eti şişmesi tuzlu su sayesinde tedavi edilebilir. Tıpkı elma sirkesi gibi tuzlu su da burun içindeki bakterileri yok eder. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla her gün burnunuzu düzenli olarak temizleyin.
Burun eti olarak bilinen konka, genetik veya enfeksiyon, alerji, sigara gibi nedenlerle büyüyebilir. Burun eti büyümesi olarak bilinen bu durum medikal olarak tedavi edilemezse ameliyat edilir.
Ayrıca, tedavi edilmeyen alerjik rinit, sinüzit, kulak enfeksiyonları, uyku bozuklukları ve baş ağrısı gibi komplikasyonlara neden olabilir. Ayrıca, uzun süreli burun tıkanıklığı, kronik sinüzit, horlama ve hatta uyku apnesi gibi solunum problemlerine de yol açabilir.
Alerjik Rinit, burun mukozasının (burun iç yüzünü örten zarın) enflamasyonu (ödemi - enfeksiyona bağlı olmayan iltihabı) olarak tanımlanır. Burunda kaşıntı, hapşırık, sulu burun akıntısı ve burun tıkanıklığı ile karakterizedir. Baş ağrısı, koku alma bozukluğu ve konjuktivit gibi bulgular da eşlik edebilir.
Burundaki akıntı, koku hissindeki değişiklikler, alın ve göz bölgesindeki ağrı ve şiddetli basınç hissi, hafif yüz ağrısı da burun eti büyümesinin belirtileri arasında sayılabilir.
Konka hipertrofisi diğer bir adıyla burun eti büyümesi, burun boşluğunun daralmasına ve hava akımının engellenmesine neden olur. Bunun sonucunda başta burun tıkanıklığı ve nefes alma zorluğu olmak üzere geniz akıntısı, tekrarlayan sinüzit ve uyku bozuklukları gibi semptomlar ortaya çıkabilir.
Burun etlerinin büyümesi, bireyi burun, sinüs, geniz ve boğaz enfeksiyonlarına daha yatkın hale getirebilir, tekrarlayan burun kanamalarına yol açabilir.
burun spreyleri ile tedavi yapılmalıdır. Alerji tedavisinin. geniz etini küçültmesi mümkündür.
Yıl boyu süren alerjik rinit: Şikayetler bütün yıl sürer. Alerjenler ise ev tozları (akarlar), küf mantarları, hayvan tüyleridir. Mixt tip: Her iki tip bir arada görülür. Alerjik rinit genelde mevsimsel başlar ve yıllar içinde yıl boyu süren formuna dönebilir.
Burun ameliyatları alerjinin kalıcı bir şekilde yok edilmesinde öncelikli tedavi seçeneği değildir. Belirli bir seviyede alerji rahatsızlığına sahip hastalarda bu rahatsızlığın yanında burun eğriliği ya da sinüzit gibi rahatsızlıklar da görülürse ameliyat edilmesi gerekebilir.
Polen, küf, hayvan tüyü, ev tozu, ilaçlar ve gıdalar en sık karşılaşılan alerjenlerdir. Özellikle bahar mevsiminde ortaya çıkan, burun akıntısı, burunda tıkanıklık, gözlerde yaşarma ve hapşurma belirtileri ile seyreden tablo bahar alerjisi ya da mevsimsel alerjik rinit olarak adlandırılır.
Allerjik Rinit Tedavi Edilmezse Ne Olur? Bu hastalar tedavi edilmezlerse burun tıkanıklığı, baş ağrısı, tekrarlayan sinüzitler, konsantrasyon güçlüğü, uyku bozuklukları, diş problemleri, ağız kokusu, sık farenjit ve horlama gibi yaşam kalitesini bozan şikayetlere maruz kalırlar.
Alerjik Rinit Tedavisi ve Korunma
Ek olarak yıl boyu süren alerjik rinit bitkisel tedavi yöntemleri de uygulanır. Lavanta çayı, ısırgan otu çayı, papatya çayı, nane çayı, tuzlu su, zencefil, zerdeçal, soğan ve sarımsak bitkisel tedavi yöntemleri arasındadır.
Yıl boyunca devam eden alerjik rinit: Bu sorunu yaşayan hastaların alerjenlere teması yıl boyu devam eder ve dolayısıyla da şikayetler genellikle tüm yıla yayılır. Ev tozu akarları, hamamböcekleri, evcil hayvanlar ve hamamböcekleri alerjiye neden olan etkenler arasında yer alır.
Bahar alerjisi olanlar ne yememeli? Hazır gıdalar ve işlem görmüş besinlerle birlikte şeker ve kızartılmış yiyecekler alerjiyi tetikleyebilir. Bu yüzden bu besinlerden uzak durmak gerekir.
Burun eti küçültme işlemleri günümüzde üç farklı şekilde uygulanmaktadır. Bu yöntemler; cerrahi uygulama ile burun etlerinin alınması, radyo frekans uygulaması ile burun etlerinin küçültülmesi, lazer uygulamaları ile burun etlerinin küçültülmesidir.
Geniz etinin alınması genel anestezi altında yapılır. Ağız açacağı denilen bir alet uygulanarak ağız açık hale getirilir ve küçük dil arkasına yerleşmiş olan geniz eti küret adı verilen aletler ile kazınarak alınır. Ameliyat sırasında komplikasyon görülmesi çok nadir bir durumdur. Durdurulamayan kanama olabilir.
Burun eti büyümesi 'Konka' olarak bilinen, burnun 2 cm arkasında bulunan, havayı ısıtıp, filtre edip aynı zamanda düzenleyen ve herkeste olan bir dokudur. Geniz eti ise daha çok çocuklarda olan ve burnun yaklaşık 10 cm gerisinde olan ve etin fazlalığı durumunda ise nefes almayı engelleyen bir dokudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri