Alexandrite lazer epilasyon sonrasında kılların dökülme süreci kişiden kişiye farklılık gösterebilecektir. Genelde epilasyon tedavi sonrası kılların dökülme süreci 1 ila 3 hafta arasında gerçekleşir.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir. Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
Sıcak su veya cildi tahriş edecek kese ve peeling uygulamaları için epilasyondan sonra en az 1 hafta beklemelisiniz.
Genelde diode lazer epilasyon sonrası tüylerin dökülmesi 1-3 hafta sürer. Ancak bu durum elbette kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir.
Lazer epilasyonun ilk seansında kıllar hemen dökülür mü? Lazer epilasyonun ilk seansından itibaren kıllar dökülmeye başlamaktadır. Her seans sonrasında kıllar azalmaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir. Kıl dökülmesini hızlandırmak için ölü derilerin temizlenmesi gerekmektedir.
Sizin durumunuzda bu iki neden de olmadığı için kılların dökülmemesinin tek nedeni, uygulamada kullanılan sistemdir. FDA onayı olmayan, hiçbir güvenlik kaydı olmayan sistemlerle yapılan lazer epilasyondan sonuç alınamamaktadır. Bir çoğu lazer bile olmayan merdiven altı tabir edilen bu cihazlardan uzak durmak gerekir.
Uygulama sırasında tüyleri döken alexandrite lazer cihazı hemen sonra çıkan tüyleri de 3 hafta içinde dökmektedir. Bu 3 hafta içerisinde çıkan tüyler jilet ile alınması gerektiği unutulmamalıdır.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir. Bu doğrultuda ister buz lazer ister Alexandrite lazer olsun, işlem sonrası jilet yapılmasında bir sakınca yoktur.
Bu iki cihaz, piyasadaki diğer cihazlara göre çok daha etkilidir ve bu etki bilimsel olarak kanıtlanmıştır. '' 2001 yılında üzerine yapılan bir araştırma, Alexandrite lazer uygulamasının tüylerin %85'ini, Diod lazer uygulamasının ise tüylerin %84'ünü ortadan kaldırdığını ortaya koymuştur. ''
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Lazer epilasyon seansları arasında çıkan kıllar ağda ve cımbız gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerden ziyade jilet veya tüy dökücü kremlerle alınmalıdır. Cımbızla kıl alındığında köküyle birlikte alınacağından, bir sonraki seansta lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve kıl kökünü tahrip edemez.
15 günde bir lazer yapılır mı konusunda ilk seans sonrasındaki 15 gün genel kontrol yapılır. Ortalama iki ay seanslar arasında olabilir. Bu süre içinde lazer epilasyon işlemi yapılan alanda tüyler dökülmeye başlayacaktır. Tüylerin tekrar çıkmaya başladığı ikinci seans sonrasında ise kıl kökleri zayıflamaya başlar.
Geleneksel lazer epilasyon yöntemlerinde kullanılan ekstra bir uygulamadır. Kontrol seanslarının gerçekleşme aralıkları kişinin seans düzenine bağlıdır. ortalama olarak normal seanslardan 15-20 gün sonra gerçekleşmektedir.
Kılların özel yapısından ve lazerin etki mekanizmasından dolayı bir seansta kılları tamamen yok etmek mümkün değildir. Kalıcı epilasyon sağlamak için altı seans lazer uygulamak gerekir.
Merhabalar, seans aralarında jilet yada herhangi bir yöntem ile uygulama yapılan kıllara müdehale edilmesi önerilmemektedir. Sadece istisnai bir durum varsa ve uzayan kıllar çok rahatsız ediyorsa 1 defaya mahsus jilet kullanımının zararı yoktur.
Uzayan kıllardan rahatsız olduğunuzu belirtip, kontrol seansı talep edebilirsiniz. Cımbız, ağda gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Jilet uygulanmasında sakınca yoktur.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Genel olarak, en iyi sonuçları almak için yaklaşık 4 ila 6 seansa ihtiyacınız olacaktır.
Lazer epilasyon uygulamalarının %100 kalıcı ve etkili olduğunu söylemek hem doğru değil, hem de gerçekçi değildir. Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır.
Lazer Epilasyon Sonrası Kese. Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise, duştayken lazer epilasyon sonrası kese, ovma veya sert lif kullanmamanızdır. Lazer epilasyondan sonra bir hafta kese veya sert liflenme yerine sonra nazikçe elle ovma şeklinde yıkanma tercih edilir, ancak hemen sonra değil 24-48 saat sonra.
Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir. Kıl dökülmesini hızlandırmak için ölü derilerin temizlenmesi gerekmektedir.
Buz Lazer epilasyondan sonra diğer lazer epilasyon yöntemlerinde olduğu gibi tüyler 3-4 gün sonra cilt yüzeyine çıkmaya başlar. Bu kıllar ortalama 15-20 gün içerisinde kendiliğinden dökülür. Dökülme süreci tamamlandıktan sonra o bölgede 4-6 hafta süreyle yeni tüy/kıl çıkmaz.
Yüze lazer epilasyonda seans aralıkları 4-6 haftada, tüm vücut lazer epilasyon seans araları 6-8 haftada bir en iyi sonuç için verir. Eğer lazer epilasyon seans araları uzar ise etkili sonuç alınamaz ve seans sayısı artar. Lazer epilasyon yaptıranlar kullandıkları ilaçları doktorlarına iletmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri