Merhabalar,Buz lazer epilasyon tedavisinde hedef kıl kökü olduğu için işlem öncesinde uygulanılacak bölgedeki kıllar yüzeyde kalmayacak şekilde sıfırlanacağından anında dökülmeyi görmek mümkün değil. Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir.
Lazer epilasyon 1. seans sonrası dökülme yaşansa da çoğu kişide dökülen kılların büyük kısmı yeniden çıkacaktır.
Lazer epilasyon seansları arasında çıkan kıllar ağda ve cımbız gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerden ziyade jilet veya tüy dökücü kremlerle alınmalıdır. Cımbızla kıl alındığında köküyle birlikte alınacağından, bir sonraki seansta lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve kıl kökünü tahrip edemez.
Lazer epilasyonun ilk seansından itibaren dökülmeler beklenmektedir. Dökülme süresi kılların bulunduğu bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de lazer epilasyon sonrası uzayan kıllar ortalama 2-3 hafta içerisinde kendiliğinden dökülmektedir.
Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir. Kıl dökülmesini hızlandırmak için ölü derilerin temizlenmesi gerekmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyonun ilk seansından itibaren kıllar dökülmeye başlamaktadır. Her seans sonrasında kıllar azalmaktadır. İlk seansta, gözle görülür oranda kıllar azalma olmaktadır.
Merhaba, lazer epilasyon seansları arasında jilet kullanmamanız gerekir. Jilet sadece Buz Lazer epilasyondan bir gün önce bölgeyi tüylerden temizlemek amacıyla kullanılmalıdır. Özel bir gün, davet gibi durumlarda seans aralarında 1 kereye mahsus olmak üzere jilet kullanılabilir, ancak bu sürekli hale gelmemelidir.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
Her kıl kökündeki büyüme fazının yakalanabilmesi için ayda bir, kırk beş günde bir gibi aralıklarla işlem yapılması gereklidir. Bu nedenle “15 günde bir lazer yapılır mı” benzeri sorulara “hayır” şeklinde yanıt verilebilir. Lazer işlemi genellikle aylık periyotlar hâlinde başlar.
7 gün boyunca peeling, kese gibi aşındırıcı işlemlerden mutlak suretle kaçınılması önerilir. Güneşe çıkmadan önce SPF 30 veya üzeri güneş koruyucu kullanmak da zorunludur. Ancak cinsel ilişkiyle ilgili hiçbir kısıtlama söz konusu değildir.
Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir. Kıl dökülmesini hızlandırmak için ölü derilerin temizlenmesi gerekmektedir.
Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en kalıcı ve güvenli yoludur, cildin pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlar. Lazer epilasyon, 1997 yılında FDA onayı aldığı günden bugüne kadar tüm dünyada yaygın olarak uygulanmaktadır.
Buz Lazer epilasyondan sonra diğer lazer epilasyon yöntemlerinde olduğu gibi tüyler 3-4 gün sonra cilt yüzeyine çıkmaya başlar. Bu kıllar ortalama 15-20 gün içerisinde kendiliğinden dökülür. Dökülme süreci tamamlandıktan sonra o bölgede 4-6 hafta süreyle yeni tüy/kıl çıkmaz.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon işleminde 21-28 gün aralığında kılların dökülme dönemleri gerçekleşmektedir. Bu dönemde gerçekleşecek dökülmeleri el yerine kese yaptırmanızı tavsiye ederiz. Sonuç için herhangi bi yan etkisi yoktur.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir. Bu doğrultuda ister buz lazer ister Alexandrite lazer olsun, işlem sonrası jilet yapılmasında bir sakınca yoktur.
Lazer epilasyon 1. seans ardından sauna, hamam ve sıcak duş almamanız gerekmektedir. Uygulama yapılan bölge 24 saat su ile temas etmemelidir. Peeling uygulaması yapabilirsiniz. Peeling tüylerin dökülmesinde etki gösterir.
Lazer Epilasyon Sonrası Kese. Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise, duştayken lazer epilasyon sonrası kese, ovma veya sert lif kullanmamanızdır. Lazer epilasyondan sonra bir hafta kese veya sert liflenme yerine sonra nazikçe elle ovma şeklinde yıkanma tercih edilir, ancak hemen sonra değil 24-48 saat sonra.
Bu sebepten bölgesine göre lazer epilasyon 6-8 veya daha fazla seans sürmektedir. Bu sebepler ile genellikle alt bacak, koltuk altı ve genital bölgeler 4-8 seans sürerken, sırt, kol ve yüz bölgelerine uygulanacak seans sayısı 6-8 seans ve hatta bazen daha fazla seans gerektirebilir.
Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir. Lazer epilasyondan yine 1–1, 5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir. Lazer epilasyon öncesinde kullanılan ilaçlar ve özellikle deri hastalıkları olmak üzere bilinen tüm hastalıklar doktora bildirilmelidir.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri