LUSTRAL gıdalarla birlikte veya ayrı alınabilir. Alkolle birlikte kullanılması tavsiye edilmemektedir.
mümkünse aynı gün içerisinde lustral ve alkol kullanılmamalıdır. planlı olara alkol alacaksanız, o gün ilacınızı almayınız. plansız gelişen bir durum olur ise alkol ile lustral arasında bir beş-altı saatlik zaman dilimi bırakmaya çalışınız.
Psikiyatri ilaçları ile birlikte alkol alımının nöbet olasılığını arttırdığı bilinmektedir. Bazı antidepresan ilaçlarla alkol almak kan basıncı değişikliklerine neden olabilir. Alkol alabilmek için antidepresan ilacınızı birkaç günlük içmemezlik yapmayın.
Alkol ile birlikte antidepresan alımı kesinlikle tavsiye edilmez. Alkol zaten bir depresandır. Depresyonlu hastalar alkol kullandığında belirtiler kötüleşir. Alkolle birlikte antidepresan alırsanız, uyuşukluk ve baş dönmesi yaşayabilirsiniz.
Trankilizan ve anti depressanlar:Alkol ile beraber iyi bir karışım oluşturmazlar.Uyuşukluk,uyku hali,kendini kötü hissetmeye neden olabilir. Bu ilaçlarla beraber az miktarda bile olsa alkol alımı sürüş ve işletim kabiliyetlerini tehlikeli ölçüde azaltır.
İlgili 32 soru bulundu
Alkolün vücuttan atılma süresinin dört saat olduğunu belirten Dr. Filiz, "Bu yüzden vücuda 4 saat tanımak gerek. Alkol karaciğeri yorduğu için kullanacağınız ilaçlar çok zehirli dozlara ulaşır. Karaciğer o ilacı sindiremediği, parçalayamadığı için olumsuz sonuçlar oluşturabilir.
ALKOL İÇTİKTEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER
Alkolle birlikte alınan bu ilaçlar solunumun yavaşlamasına yol açabilir. Vücuttaki alkol tamamen atılmadan ilaç almamaya özen gösterin. Akşamdan kalma durumuna iyi gelen en iyi çare zamandır.
Alkol düşünce ve uyanıklığı bozulabilir. Antidepresanlar ve alkol kombinasyonu koordinasyonu, yargı ve reaksiyon süresini bozar. Antidepresan ile alkolün birlikte kullanımı sizi uykulu yapabilir.
Lustral'in etkisi, genellikle kullanıma başladıktan birkaç hafta sonra görülmeye başlar.
Alkolle birlikte kullanılması tavsiye edilmemektedir.
Ancak araç ve tehlikeli olabilecek makine kullanan hastalarda, Lustral, yeşil reçeteli ilaçlar ve sakinleştiriciler ile birlikte kullanılmamalıdır. Doktorunuz ilacı kesmenizi söylemedikçe, düzenli almaya devam edin. Tedavi çoğu zaman siz tamamen iyi hissettikten sonra 6 ay kadar daha devam eder.
LUSTRAL, sabah veya akşam günde tek doz halinde verilmelidir. Tedavinin Başlangıcı: Depresyon ve Obsesif Kompulsif Bozukluk LUSTRAL tedavisine günde 50 mg dozla başlanmalıdır.
Alkolun vücuttan atılması alkol oranına göre 48 ila 72 saat arasında değişir. Alınan alkol mideden başlayarak barsak ve sinirim sistemimizce hızla emilir ve vücut sıvısına geçer.
LUSTRAL SPECIAL'in yiyecek ve içecek ile kullanılması:
Alkolle birlikte kullanılması tavsiye edilmemektedir.
Lustral antidepresanının çözüm bulduğu bir çok ruh hali şikâyeti vardır. En yaygın kullanılan ve en zararsız olan antidepresan olarak bilinir. Tablet ya da kapsül halinde satışı bulunan bu ilaç tok karın ile alınması gerekir.
2- Sedergine (veya Alka Seltzer): Suda eritilerek içilen Sedergine veya Alka Seltzer, 25-20 dakika içerisinde kendinize gelmenizi ve alkolün yaratmış olduğu yıkıcı etkileri ortadan kaldırmasıyla bilinir.
Alkol enzim inhibisyonu yaparak bazı ilaçların etkisini artırır. Kronik alkol kullanılması ise en¬zim indüksiyonuna neden olur. Bu da bazı ilaçların metabolik biyotransformasyonunu artırır. Dolayısıyla atılım yarı-ömürlerini kısaltır, etkilerini azaltır.
Depresyonun kronikleşmesi (yaşam boyu devam etmesi) durumunda hastaların ömür boyu antidepresan kullanması da önerilebilir.
REDEPRA'nın yiyecek ve içecek ile kullanılması
Bu ilacı kullandığınız sürece alkol alımı önerilmez.
Bazın antidepresanların ise tiraminden zengin besinler olan, eski peynir, şarap, bazı biralar, viski, incir, bakla, soya sosu, tavuk ve dana ciğeri gibi besinlerle bir arada tüketilmemesi gerekir.
Sorun, alkolün ilaçla ters etkileşimi değil, vücudu yorması ve su kaybına neden olmasıdır. Bununla birlikte, bazı antibiyotiklerin bulantı veya baş dönmesi gibi yan etkileri olabilir ve bu etkiler alkolle daha da ağırlaşabilir.
Akşam yemeğinde bir büyük şarap içen kişinin ertesi sabah kanında alkol bulunabilir. Alkolün pek azı metabolize edilmeden idrar, ter ve solunum havası ile vücuttan atılır. Yüzde 90-98'i, büyük ölçüde karaciğerde olmak üzere, asetaldehid üzerinden asetata metabolize edilir.
Hangover'ı atlatmanın en önemli yollarından biri alkol tüketiminin neden olduğu sıvı kaybının önüne geçmektir. Bu nedenle alkolden sonraki sabah uyanır uyanmaz bol bol su içmelisiniz. Su veya diğer sıvı içecekler sindirim sisteminizde kolayca ilerlerler ve tahrişe neden olmadan, midenizi yormadan sizi rahatlatırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri