KALICI OLMASI İÇİN Çünkü yağlı ciltten krem veya likit allık hemen akar gider.Toz allık da yağlı ciltte çok uzun süre kalmaz ama bu konuda size bir ipucu vereceğim. Önce bir kat toz allık sürün. Sonra üzerine bir kat transparan toz pudra ile geçin. Son olarak da bir kat daha allık sürün.
- Krem allık, diğer krem ya da toz allıklardan farklı olarak, çok uzun süre kalıcı bir sonuç için cildinizle bütünleşirler.
Bu ürünler, allık fırçası kullanılarak uygulanır. Fırçanın ucuna biraz allık aldıktan sonra elmacık kemiklerinize ve yanaklarınızdan saç diplerinize doğru hafif dokunuşlar yapmak, doğru bir tekniktir. Likit allık, fırça yardımıyla uygulanabildiği gibi parmaklarla da sürülebilir.
Bize sorarsan, krem allıkları uygulamanın en iyi yolu parmaklar! Elin ısısıyla krem allıklar daha da yumuşayarak kolay uygulanabiliyorlar, üstelik kontrol etmesi de son derece kolay. Krem allığı parmaklarınla tampon hareketlerle yanaklarına dağıtabilirsin.
Makyajdan önce yüze baz uygulamak makyajın kalıcılığını arttırır. Düzeltici ve aydınlık verici bu bazlardan cildinizin tipine göre seçim yapmalısınız. Uygun bazı uyguladığınızda cildiniz pürüzsüz ve eşit tonlu hale gelir. Böylece fondöten için mükemmel bir zemin yaratmış olursunuz.
İlgili 22 soru bulundu
Kalıcı makyaj yani diğer bir adıyla permanent make up uygulaması yaklaşık olarak 3 ile 5 yıl arasında kalıcılık süresi olan bir estetik uygulamadır. Kalıcı makyajda kaş, göz, dudak ve göz altına uygulama yapılabilir. Uygulamanın kalıcılık süresi kişiden kişiye ve kullanıma bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Makyajdan önce cildin temizliğinden emin olmak gerekir. Ardından yüze nemlendirici sürülmeli ve kuruması beklenmedir. Temizlik ve nemlendirme adımlarının ardından makyaj uygulamasına geçilebilir. Pudra şeklindeki makyaj sabitleyiciler, fırça yardımıyla uygulanır.
5- Allık uygulamasıyla son dokunuşu yapın
Fondötensiz makyaj yaparken cildinizin sağlıkla ışıldamasının son adımını da allık oluşturuyor. Ayrıca içinde parıltılar olan ya da nemli bir bitişe sahip allıklar tercih ederseniz, elde etmek istediğiniz canlı görünümü çok güzel şekilde yakalayabilirsiniz.
Allığını, elmacık kemiklerinin çok azıcık altına, dışarı doğru, sanki aşağıdan yukarıya yarım daire çizer gibi uygulamalısın. Bunu yaparak yüz şeklinin daha ince ve uzun görünmesini sağlayabilir, yüz hatlarını daha da belirginleştirebilirsin.
Fondötensiz ve kapatıcısız cildin üzerine direk olarak şeftali bir allık uygulayarak bile hoş ve doğal bir görünüm elde etmek mümkün.Göz Şekline Göre Göz Kontür Makyajı Nasıl Yapılır? Şeftali tonlarında allık seçimi buğday tenli olan ve kumral saç rengine sahip kadınlar için en doğru seçim olacaktır.
Yanaklara allık sürmenin en temel nedeni, sağlıklı ve canlı görünmek. Allık renginiz ten renginizle bütünleşmelidir. Soluk ciltler için pembe tonları, buğday tenliler için şeftali ve kayısı tonları, koyu ten rengine sahip olanlar için de mercan renkleri uygundur.
Bunun için allığı yanaklarının doğru bölgelerine sürmen önemli. Allık sürme için en uygun nokta gülümsediğinde ortaya çıkar. Aynaya bakarak gülümse ve allığı fırça yardımıyla elmacık kemiklerinden hafifçe şakaklarına doğru uzanacak şekilde uygula. İşte, bu kadar basit.
Allık genellikle yanaklara uygulanır. Ancak, doğru allık kullanımı, yüz hatlarınızı belirginleştirebilir ve cildinize ışıltı katabilir. Allığı yanaklarınıza uygulamak için, fırçayı elinizin alt kısmına yerleştirin ve yanaklarınızın dışına doğru hareket ettirin.
4 - Allık ve fondöten
Yüzümüze renk veren allıklarda 12- 18 ay süre geçtikten sonra cildinize sürmemeniz gereken ürünlerden biri. Son olarak fondötenleri de 6-12 ay geçtikten sonra cildimizin sağlığı için kullanmamaya dikkat edelim.
Eğer cildiniz çok beyazsa, içerisinde kahverengi tonları barındırmayan pembe allıkları tercih etmelisiniz. Açık tenliyseniz, cildinizin alt tonuna göre sıcak ya da soğuk tonda pembeleri tercih edebilirsiniz. Buğday tenliyseniz, kahve alt tonlu pembe allıkları tercih edebilirsiniz.
Esmer tenliler için ideal allıkların başında, toprak tonları geliyor. İçinde şeftali tonları da barındıran terracota allıklar esmerler için uyumlu olabilirken, dore tonları da cesur ve canlı bir görünüm sağlayabiliyor.
Öncelikle bronzer sürmek her zaman daha doğru bir adımdır. Makyaj yaparken bronzer ile kontür yapıp elmacık kemiklerinizi ön plana çıkarabilir ve ardından allık ile renklendirebilirsiniz. Doğru bronzer ve allık fırçası ile muhteşem makyajlara imza atabilirsiniz.
Aydınlatıcı Sürme TEKNİKLERİ
Aydınlatıcı kullanmak istiyorsan, önce bir ten makyajı yapmalısın. Çıplak tenin üzerine aydınlatıcı sürersen doğal bir görünüm elde edemeyebilirsin. Fondöten sürdükten sonra mutlaka bronzer ya da allık da kullanmalısın, böylece derinlik/gölge efektini daha iyi yakalayabilirsin.
Köşeli yüzler güçlü çene hatları ile biliniyor. Bu yüzden allığı elmacık kemiklerinden başlayarak çeneye doğru hafif yuvarlak hareketlerle sürebilirsiniz. Bu şekilde daha yumuşak görünen bir görünüme sahip olursunuz.
Krem allık uygulanacaksa pudradan önce uygulanmalıdır. Toz allık pudra üzerine uygulanabilir.
Aydınlatıcı, allık, kontür ürünü hatta far olarak kullanabilirsiniz. “Dual Intensity allıkları makyajda çok severek uyguluyorum çünkü bu allıklar kelime anlamı ile sadece 'allık' değil. Aydınlatıcı hatta far olarak da kullanabiliyorum.
Allık konusunda en şanslı olanlar, buğday tenliler! Genel olarak tüm allık tonları, buğday tenlilere çok yakışıyor. Özellikle eğer sıcak alt tonlu buğday tenin varsa şeftali tonlarını kullanmanı tavsiye ederiz. Soğuk cilt alt tonuna sahipsen de pembe allıkları kullanabilirsin.
Vazelin, son yıllarda makyaj çıkarma işlemi için de sıklıkla tercih edilir. Yumuşak ve yağlı bir dokuya sahip olması, bu formülün kusursuz bir makyaj çıkarma ürünü olmasında etkili bir rol oynar.
Transparan pudra da makyaj sabitlemek için iyi bir yöntem. Fakat cildiniz kuruysa ve toz pudra çizgilerinize doluyorsa, makyaj sabitleme spreyi sizin için daha iyi bir seçenek olacaktır. Makyaj sabitleme spreyi, gün boyu taze ce canlı görünecek makyajınızın son dokunuşudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri