Pasaport süresi Ne Kadar Olmalıdır? Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen Almanya vatandaşlarından vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren en az 60 gün geçerli pasaport veya pasaport yerine geçen belge talep edilmektedir. Pasaportların 10 yıldan eski olmaması gerekir.
Türk vatandaşları ile yabancılar Türkiye'ye girebilmek ve Türkiye'den çıkabilmek için yolcu giriş - çıkış kapılarındaki polis makamlarına usulüne uygun ve muteber pasaport veya pasaport yerine geçerli bir vesika ibraz etmeye mecburdurlar.
Avrupa Konseyi'ne üye 17 ülkenin vatandaşları Türkiye'ye sadece kimlik belgesiyle girebiliyor. Almanya, Belçika, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, KKTC, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Ukrayna, Yunanistan, Polonya ve Bulgaristan vatandaşları.
Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport hamili Afgan vatandaşları belirli koşulları karşılamak şartıyla e-Vizelerini www.evisa.gov.tr adresinden alabilmektedirler. ALMANYA: Resmî Pasaport ve Umuma Mahsus Pasaport hamili Alman vatandaşları her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.
6-Türkiye'ye gelen her yabancılar ikamet tezkeresi almak zorunda mıdır? Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.
İlgili 43 soru bulundu
Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik Türk vatandaşı, çifte vatandaş veya mavi kart sahibi kişilerin (emekliler dahil) taşıtları Türkiye'de 730 güne kadar kalabilir.
Vize muafiyeti süreci biyometrik pasaport hamili tüm vatandaşlarımızın Schengen bölgesine (26 ülke) üç aylık vizesiz giriş imkânını kapsamaktadır. Yabancıların vizesiz girişlerinde 90 günlük kalış hakkı genel bir kural olup, ülkemizce de aynı kural uygulanmaktadır.
Almanya vatandaşı olan kişi Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde serbest dolaşım hakkına, Almanya'daki seçme ve seçilme hakkına, Almanya vatandaşlarına tanınan memurluk gibi ayrıcalıkları sahip olabilir. Yabancı uyruklu göçmenlerin Alman vatandaşlığına geçişleri, birden fazla yasada düzenlenmiştir.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Alman vatandaşlığından Türk vatandaşlığına geçmek isteyen bireyler için şart koşulmuş birçok şart vardır. Bunların ilki bireyin Türk kanunlarına göre ayırt etme gücüne sahip olmasıdır. Bir diğer şart ise vatandaşlık başvurusu yapmadan önce Türkiye'de kesintisiz beş yıl oturmuş olmaktır.
2023'ün başında Japonya 193 ülkeye vizesiz erişim ile en üst sırada yer alıyordu. Bu sayı şimdi 189 ülkeye düşerek Singapur'u birinci sıraya taşıdı. Güneydoğu Asya ülkesi son 10 yılda 25 ülkeye daha vizesiz erişim hakkı kazanarak sıralamada beş basamak yukarı çıktı.
Vizesiz veya sınırda vize
Vize Kısıtlamaları Endeksi 1 Şubat 2020 Raporu'na göre Almanya vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 191 ülkeye seyahat edebilirler. Alman vatandaşları bu sayede seyahat özgürlüğü açısından dünyada 3. sırada yer almaktadır.
Sınır kapısında vize, adından da anlaşılabileceği gibi yabancı ülkelerin sınır kapılarında alınabilecek vize türüne deniyor. Ülkeler arası yapılan anlaşmalar gereğince yurt dışına seyahat eden ülke vatandaşları, belirli güne kadar talep edecekleri turist vizeleri için kapıda vizeye başvurabiliyor.
Almanya vatandaşları 90 gün süreli turistik amaçlı seyahatlerde Türkiye vizesinden muaftır. 90 günü aşkın turistik ziyaretler için oturum izni alınması zorunludur. Esasen, Türkiye dış temsilciliklerince verilen vizelerin süresi de 90 günü aşamaz.
Pasaportsuz Gidilen Ülkeler
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Moldova ve Gürcistan" Pegasus ile gidebileceğiniz Türk vatandaşlarından pasaport istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.
5) Yabancılara mahsus pasaport. b) Pasaport yerine geçerli belgeler: 1) Pasavanlar, idari mektuplar ve hudut geçiş belgeleri. 2) Gemiadamı cüzdanları, demiryolu ve hava ulaşım araçları memur ve mürettebatına verilen belgeler. 3) Seyahat belgesi ve benzeri belgeler.
Alman süresiz oturum izninize ek olarak, bu oturum iznini almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Süresiz oturum izniyle, 90 güne kadar başka bir AB ülkesinde kalabilirsiniz, ancak orada yaşamanıza veya çalışmanıza izin verilmez.
Pasaport süresi Ne Kadar Olmalıdır? Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen İTALYA vatandaşlarından vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren en az 60 gün geçerli pasaport veya pasaport yerine geçen belge talep edilmektedir. Pasaportların 10 yıldan eski olmaması gerekir.
AB pasaportuna sahip olan kişi Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım hakkına sahiptir. Aynı zamanda Avrupa Birliği ülkelerinde istedikleri süre boyunca ikamet edebilirler.
- Yabancı vatandaşlığını korumak istediklerini bildirenler veya 23 yaşını doldurdukları tarihe kadar herhangi bir tercih bildirmeyenler Alman vatandaşlığını kaybederler. - Alman vatandaşlığına karar verenlerin 23 yaşına kadar, diğer vatandaşlıktan çıktıklarını belgelemeleri gerekir.
Alman vatandaşlığı avantajları beş ana noktada toplanabilir: - Seyahat özgürlüğü - Çalışma ve yaşama hakkı - Alman vatandaşları için ücretsiz veya burslu eğitim - Alman konsolosluğu tarafından korunma hakkı - AB çapında geçerli sağlık hizmeti Bu videomuzde Alman vatandaşı olmanın sizlere sağlayabileceğini avantajlara ...
Ebeveynlerden birinin 5 yıl Almanya'da yasal olarak ikamet etmesi durumunda ülkede doğan yabancı çocuklar Alman pasaportu alabilecek. Ayrıca çocuklar ebeveynlerinin vatandaşlığını da koruyarak çifte vatandaş olabilecek.
Almanya'nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi.
Almanya'da yasal olarak en az üç yıl ikamet etmiş olmalısınız. Bir Alman vatandaşıyla en az iki yıldır evli olmalısınız. Geçerli bir pasaporta veya pasaport yerine geçen bir belgeye sahip olmalısınız. Düzenli olarak ikamet ettiğiniz bir yer olmalı.
“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri