Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
İkamet Yasası'nın 81a maddesi, işverenlerin gelecekteki çalışanları için göçmenlik dairesine hızlandırılmış kalifiye eleman prosedürü için 411 Avro ücret karşılığında başvurabileceğini öngörmektedir. Hızlandırılmış prosedür için, işverenin ilgili kalifiye elemandan konuya ilişkin bir vekalet alması gerekir.
Almanya hızlandırılmış 81A işçi vizesi için başvuran kalifiye elemanların yeterliliği tanındıktan sonra Federal İş Ajansının onayının alınması gerekmektedir. Denklik değerlendirmesi olumlu sonuçlanan kalifiye çalışanlar için Yabancılar Kurumu Federal İş Ajansının onayını almaktadır.
Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Dil Şartı Var mı? Almanya çalışma izni vizesi oturma izni almanız için bazı meslek grupları dışında dil şartı aramamaktadır. Buna göre sağlık çalışanları, B1 düzeyinde Almanca dil sertifikası sunmalıdır. B1 sertifikası olmayan sağlık çalışanları için başvuru işleme alınmamaktadır.
Almanya iş arama vizesinde, dil bilme şartı bulunmamakta ve başvuru esnasında çalışıyor olma mecburiyeti bulunmamaktadır. Türk vatandaşlarının bu vizeye başvuru hakkı bulunmakla birlikte, bir meslekte deneyim sahibi olmak yada bir mesleğe sahip olmak başvuru dosyanızı güçlendirmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
İkamet Yasası'nın 81a maddesinin şart koştuğu ön onay, Almanya içi bir yabancılar dairesi tarafından başvurunuza verilmiş bir ön onaydır. Söz konusu ön onay ücrete tabidir ve ör. gelecekteki işvereniniz tarafından dilekçe ile Yabacılar Dairesi'nden istenmiş olması gerekmektedir.
Almanya iş arama vizesi için A1 veya B2 gibi Almanca veya İngilizce dil bilgisi yetkinlik belgeleri talep edilmemektedir.
İkamet Yasası'nın 81a maddesinin şart koştuğu ön onay, Almanya içi bir yabancılar dairesi tarafından başvurunuza verilmiş bir ön onaydır. Söz konusu ön onay ücrete tabidir ve ör. gelecekteki işvereniniz tarafından dilekçe ile Yabacılar Dairesi'nden istenmiş olması gerekmektedir.
Almanya'ya iş bulmadan da gidebilirsiniz. Bunun için diploma denkliği almalı ve B1 seviyesinde Almanca bilmeniz gereklidir. ¹ İş arama vizesiyle 6 ay Almanya'da yaşayabilirsiniz.¹ İş bulmanız durumunda çalışma iznine başvurabilirsiniz.
Profesyonel araç sürücülerinin çalışması için gereken Federal İş Ajansı izninin çıkması da kolaylaştırılıyor. Önceliği olan Alman-AB vatandaşı tespiti ve dil bilme zorunluluğu kaldırılıyor. Tüm bu değişiklikler, 18 Kasım'dan itibaren geçerli.
Ulusal vize başvurusunun işlem süresi genellikle 8-10 haftadır, fakat bazı münferit durumlarda daha uzun sürebilir. Bunun nedeni ise, çoğunlukla Almanya'daki yetkili yabancılar dairesinin onayının gerekmesidir. Bunun için dosyanız Almanya'ya gönderilir. Vize bölümü ancak bu onay geldikten sonra vizenizi düzenleyebilir.
Almanya'da çalışmak istiyor, ancak henüz burada yaşamıyorsanız, buna uygun bir oturum iznine ihtiyacınız vardır. "Nitelikli istihdam için oturum izni" (Aufenthaltserlaubnis zur Ausübung einer qualifizierten Beschäftigung) olarak bilinen bu oturum izni, İkamet Yasası'nın §18a veya §18b 1. paragrafta düzenlenmiştir.
Belgeler tamam ise, sonucu içeren haberi almanız azami 3 ay sürmektedir. Bazı durumlarda yetkili merci denklik prosedürünü bir ay kadar uzatabilmektedir. Prosedürde meslek tecrübeniz de dikkate alınabilir. Denklik prosedürü daha uzun da sürebilir.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
Almanya ikamet yasasının Madde 81a'sı uyarınca hızlandırılmış bir vize prosedürü mümkündür. Hızlandırılmış prosedür, yabancı niteliklerin tanınmasını, çalışma koşullarının incelenmesini, yani Federal İş Bulma Kurumu'nun onayını içerir ve üçüncü ülkelerden gelen vasıflı işçi ve kursiyerlere hitap etmeyi amaçlamaktadır.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden 6 ay önce gerçekleştirebilirsiniz.
A1 düzeyinde Almanca öğrenmek:
Evlilik sebebi ile Almanya'ya gitmek isteyen kişilere vize sadece A1 düzeyinde Almanca öğrendiğini ispat edince verilmektedir. Bunun için de kişinin Alman Kültür Merkezinin Goethe- Institut, ÖSD'nin veya TesDaf'ın yaptığı sınavı geçmiş olması gerekmektedir.
Almanya sizden vize başvurusu için A1 seviye dil sertifikası talep etmektedir ancak başvurduğunuz iş yeri sizden B1 veya C1 seviye dil isteme hakkına sahiptirler.
Seyahat amacına Almanya vize türleri; turistik vize, ticari vize, transit vize, aile ziyareti vizesi, aile birleşimi vizesi, yatırımcı vizesi, öğrenci vizesi, kültürel ve sportif etkinlik vizesi,şoför vizesi ve çalışma vizesi olarak sıralanabilir.
Vize reddi işleminden en geç 1 ay içinde itiraz talebi oluşturmalısınız. Vize reddi itiraz belgesi hazırlayıp, vize reddi için itiraz ettiğinizde; en geç 3 ay içerisinde dönüş alacaksınız. Acil bir vize işleminiz var ise, yeniden başvuru yapmanızda fayda var.
A1 Almanca Dil Sertifikası aslı ve 2 fotokopisi. Sadece Goethe-Institut ve ÖSD ( Österreichische Sprachdiplom) dil sertifikaları geçerlidir. İstisnai durumlarda A1 sertifikası istenmemektedir.
Schengen vizeleri için en kolay yol olarak iDATA bürolarında başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru formları iDATA veya dış temsilcilikler tarafından ücretsiz olarak verilir veya internetten indirilebilir.
Almanya çalışma vizesi ücreti 2024 yılı için 180 Euro olarak güncellenmiştir. Almanya çalışma vizesi, Almanya Hükümeti tarafından belirlenen meslek grupları kapsamı altında uygulanmaktadır. Çalışma Vizesi Almanya hükümeti tarafından 6 aylık ya da 1 yıllık sürelerle verilir.
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri