Yeşil pasaporta sahip emekli vatandaşlarımız Covid-19 süreci hariç Almanya'ya vize almadan seyahat edebileceklerdir. Pasaportunda geçerli Schengen vizesi olan emekli vatandaşlarımız Schengen kurallarını dikkate alarak bu vizeleri ile Almanya'ya seyahat edebileceklerdir.
Emekli olan kişiler Almanya vizesini alabilmektedir.
Merhaba, emekliler için Almanya vize evrakları meslek gruplarına göre değişmemektedir. Kişinin başvuru sırasında emekliliğini gösteren belgeleri sunması yeterlidir. Bu belgeler e-devletten alınan emeklilik belgesi, emekli maaşının alındığı banka hesap dökümü gibi belgelerdir. Uzun süreli bir vize almak istenilebilir.
Emekliyseniz ve Schengen vizesi almak istiyorsanız, bazı prosedürleri harfiyen yerine getirmeniz ve konsolosluk tarafından talep edilen evrakları doğru-eksiksiz bir şekilde hazırlamanız gerekecektir. Emekliler, emekli olduklarını gösteren özel belgeleri ibraz etmek durumundadır.
Emekliler için vize kolaylığı durumu, daha çok verilecek vize kararının kolaylığı konusunda olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yine de emeklilerin, vize başvuruları için diğer meslek gruplarına göre daha az evrak hazırladığını düşünürsek vize başvuru işlemleri için daha kolay bir ön hazırlık süreci geçireceklerdir.
İlgili 35 soru bulundu
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Banka dökümünün Almanya turistik vize randevusu tarihinden en geç 10 gün önce temin edilmesi gerekmektedir. Hesabınızda en az 35.000 TL bakiye bulunması gerekmektedir. Ailece başvuru yapılacaksa her bir aile bireyi için sunulacak hesap en az 35.000 TL bakiye içermelidir.
yurtdışında çalışmaya başlaması halinde emekli maaşları kesilmeyecektir. Bu durumun tek istisnası ise, sözleşmeli ülkede çalışılırken o ülkeyle yeni sözleşme yapılır ve sözleşmede “çalışıldığında maaş kesilir hükmü” bulunursa bu sözleşmenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra çalışmaya başlayanların maaşları kesilecektir.
Türkiye'den emekli olan bir kişi yurtdışında da başka işte çalışabiliyor. Ancak Türkiye'den borçlanarak emekli olan gurbetçilerin başka ülkede yaşamaları durumunda bir işte çalışmadığını, sosyal yardım almadıklarını belgelemesi gerekiyor.
- Bankadan emekli maaşını gösterir son 3 aya ait hesap dökümü. - SGK'dan alınmış barkodlu veya kaşe imzalı emekli dökümü. hesap dökümü. (alış tarihi 15 günden eski olmamalıdır.)
iDATA üzerinden vize başvuru - Randevu
Schengen vizeleri için en kolay yol olarak iDATA bürolarında başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru formları iDATA veya dış temsilcilikler tarafından ücretsiz olarak verilir veya internetten indirilebilir.
Almanya'ya turistik amaçlı ve 90 güne kadar seyahat edecek bordo (umuma mahsus) pasaport sahibi T.C. vatandaşları Schengen vizesi almalı ve Almanya turistik vize başvurusu yapmalıdır.
AFP haber ajansının bildirdiğine göre, 31 Aralık 2022 itibarı ile Almanya'da 45 sene sigortalı çalışmış bir erkek ayda ortalama 1637 euro emekli maaşı alıyor. Yine 45 yıl boyunca sigortalı çalışmış ve emeklilik aidatı ödemiş bir kadının eline geçen aylık emekli maaşı ise 1323 euro.
Hususi (yeşil), Hizmet (gri), Diplomatik (siyah-kırmızı) pasaport sahibi Türk vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmama kaydıyla vizeden muaftır. Almanya vizesi başvurusu direkt olarak konsolosluğa yapılmamaktadır.
Kesinti yapılmaması için 45 yıllık sigortalılık süresinin tamamlanması gerekir. 35 yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak. Bu emeklilik aylığından her ay için % 0,3 oranında kesinti yapılması şartıyla zamanından önce 60'ıncı yaş doldurulduktan sonra da faydalanılabilinmektedir.
Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin yurtdışı borçlanma yapmadan, yani Türkiye'deki geçmiş çalışmaları üzerinden EYT kapsamında emekli olmaları durumunda, yurtdışında çalışmaya devam ederek SGK tarafından Türkiye'den emekli maaşı almaları mümkündür.
Bu kişilerin ikametgahının Almanya'da bulunması gerekiyor. Türkiye'de yaşayan ama Almanya'dan emekli maaşı olanlar bundan yararlanamayacak. Almanya'da yaşayan emekli Türkler'in çoğu ve yaklaşık yüzde 90'ı, düşük gelirli olduğu için, bir tek oturduğu dairesi varsa bile bu yardımlardan alabilecek.
Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) yıllardır süren mücadelesi geçen aylarda olumlu sonuçlandı ve ilk maaşlar alınmaya başlandı. Yurtdışında yaşayan ve gerekli şartları tutturan Türk vatandaşları da EYT düzenlemesi kapsamında emekli olma hakkına sahip.
belge ibraz ederek yurt dışına çıkış yapabilmektedirler. Sadece emekli Emniyet Teşkilatı mensubu ile emekli asker eş ve çocuklarından yurtdışına çıkmalarına engel bir durum olmadığına belge istenecektir.
Aylık Miktarları
Türkiye'de emeklilik sigortasına prim ödemişseniz, bunu Alman Emeklililk Sigortasına bildirme sorumluluğunuz vardır. Eğer Türk emeklilik sigortasına prim ödemişseniz, Alman aylığınızda herhangi bir düşme olmaz, ama yükselme ihtimali olabilir!
6. Emekli veya çalışan olmanız fark etmeksizin taşıtınızı Türkiye'de iki yıl (730 gün) kullanabilirsiniz. 7. Türkiye'de oturma izni bulunan yabancı uyrukluların taşıtlarına verilecek süre 730 günü aşmamak üzere ikamet tezkeresinde belirtilen süre kadar olabilir.
Bir emekli olarak gelir vergisi ödeyip ödemeyeceğiniz, emekli maaşınızın miktarına ve diğer gelirlerinize (örneğin kira veya birikimlerinizden kazandığınız faize) bağlıdır. Geliriniz temel muafiyet seviyesinin üstünde ise ("Grundfreibetrag"), emekli maaşınızdan vergi ödemek zorundasınızdır.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Almanya turistik vize için maximum seyahat süresi 7 günden fazla gösterilmemesine dikkat edilmelidir. Daha fazla kalışlar için davetiye talep etmeniz önerilmektedir. Almanya turistik vizesi bankada olması gereken para minimum baz da 7000TL olarak Konsolosluk talep etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri