İş arama vizesi için aşağıdaki ek belgelere ihtiyacınız vardır: Almanya'da denkliği olan nitelikli bir mesleki eğitim veya üniversite diplomasına sahip olmalısınız. Çalışmak istediğiniz iş için yeterli Almanca bilgisine sahip olduğunuzu kanıtlamalısınız.
Bu vize türünde asıl amaç 6 ay içerisinde hem dil öğrenmek hemde iş aramaktır. 6 ay içerisinde iken iş bulunduğu takdirde ilgili makamlara (Belediyelere vb) bildirilerek çalışılabilir. Almanya iş arama vizesinde, dil bilme şartı bulunmamakta ve başvuru esnasında çalışıyor olma mecburiyeti bulunmamaktadır.
Almanya dil kursu vizesi ve çalışma izni
Durumunuz için geçerli ise Almanca dil bilgisinin sizin mesleki gelişiminiz için gerekli olduğunu belirten, işveren tarafından hazırlanmış onay yazısı. Yazıda şirkette istihdam edileceğiniz zaman aralığı, pozisyonunuz ve aylık kazancınız da belirtilmelidir.
Almanya'da göç yasasındaki gelişmeler doğrultusunda; yükseköğrenim diplomasına sahip yabancılar, Almanya'da en fazla 6 aylık bir süre için kalifikasyonlarına göre Almanya iş arama vizesi ile iş arayabilmektedirler. Bu süre zarfında bu kişiler, 10 haftaya kadar deneme amaçlı staj yapabilir veya çalışabilirler.
İş arama vizesi başvurusunda kişinin 6 ay boyunca aylık minimum 853 Euro'su çekilebilir olmak üzere 5118 Euro hesabı sunulmalıdır. Bloke hesaplar Türkiye'de İş Bankası şubelerinde açılabiliyor ancak banka uygulamaları takip edilmelidir.
İlgili 20 soru bulundu
Almanya'da denkliği olan nitelikli bir mesleki eğitim veya üniversite diplomasına sahip olmalısınız. Çalışmak istediğiniz iş için yeterli Almanca bilgisine sahip olduğunuzu kanıtlamalısınız. İhtiyacınız olan seviye, işinize bağlıdır. İş arama süreci boyunca geçiminizi sağlamayı garantilemiş olmalısınız.
Uygun bulunan başvuru, yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde karara bağlanır. Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre daha da uzun sürebilmektedir. İstisnai olarak, bazı özel durumlarda ek belgeleri sunulması gerektiğinde, bu süre daha da uzayabilmektedir.
Vize işlemleri, konsoloslukların yoğunluğuna bağlı olarak, resmi tatiller hariç 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Başvuruları İDATA sitesi üzerinden takip etmek mümkündür.
Ulusal vize sınıfına giren D tipi vize kategorisindedir. Çünkü 6 ay boyunca geçici ikamet hakkı tanıyarak Almanya topraklarında bulunmanıza izin verir.
Almanya çalışma vizesi ücreti 2023 yılı için 180 Euro olarak güncellenmiştir. Almanya çalışma vizesi, Almanya Hükümeti tarafından belirlenen meslek grupları kapsamı altında uygulanmaktadır. Çalışma Vizesi Almanya hükümeti tarafından 6 aylık ya da 1 yıllık sürelerle verilir.
Puanlama ile işçi statüsü alacak olan vatandaşlar için Almanca dil bilme zorunluluğu kalktı. Yasa kapsamında, 67 yaş üstü olanlar için dil bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık içinse ikamet etme süresi 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.
ALMANYA'DAN EN AZ 38 BİN LİRA MAAŞLA İŞÇİ ALIMI | Yeni yasa geliyor: Dil şartı yok!
Almanya çalışma vizesi başvurusu yapabilmek için yapılacak mesleğe bağlı olarak dil şartının aranıp aranmadığı değişmektedir. Özellikle mühendisler, yazılımcılar ve doktorlar, diş hekimleri gibi sağlık çalışanları açısından dil bilme şartı aranmamaktadır. Diğer meslekler açısından ise dil bilme şartı aranmaktadır.
Görüşme Türkçe yapılır. Vize memurları Almanca bilir. Eğer Almanca bildiğinizi söylerseniz sizi denemek için sizinle Almanca konuşabilirler. İngilizcenizi de test edebilirler.
Almanya 6 aylık iş arama vizesi. Almanya iş arama vizesi, iş arayan kişilere maksimum 6 aya kadar ülkede oturma ve çalışma izni vermektedir. İş arama vizenizle niteliklerinize uygun bir iş bulursanız Almanya'dayken Yabancılar Dairesine AB Mavi Kart veya nitelikli iş gücü için oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz.
Almanya'da çalışma izni almak için mesleki yeterliliğe sahip olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ulusal vize başvurusunda yeterliliğinizi göstermek için yüksek okul mezuniyetinizi ve en az 2 yıl süren bir nitelikli meslek eğitimini bitirdiğinizi ispatlamanız şart.
Almanya'da çalışma izni alabilmek için Türk vatandaşlarının ulusal vize başvurusu yapması gerekmektedir. Almanya Çalışma Vizesi başvuruları Almanya Konsolosluklarına veya Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır.
Evet çalışabilir. 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren göç yasasının getirdiği en önemli yenilik, üniversite mezunlarının yanı sıra, mesleki eğitimi ve iş tecrübesi olanlara Almanya'nın kapısını açıyor olması. Mesleki yeterliliği olan ve Almanca bilen kişiler, ülkede çalışmak için iş arayabilecektir.
Üniversite eğitimi alacaksanız ve bunun için vize başvursunda bloke hesaba ihtiyacınız var. Aylık 934 Eur'dan 1 senelik 11208 Eur'yu Almanya'da açtığınız hesabınıza yatırarak banka mektubunu vize başvurusunda dosyanıza eklemelisiniz.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Bu durum başvuru tercihinin kabul edilmesini kolaylaştıran bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Seyahat edilecek ülkede bulunan birisiden gelmesi gereken bu mektup sayesinde vize işlemleri daha kolay halledilmektedir.
Almanya hükümeti basit bir dilekçe yerine kurumlardan somut bir iş teklifi veya sözleşme isteyebilir. Ayrıca herhangi bir ek belgenin gerekip gerekmediğini Türkiye'deki Almanya temsilci kurumla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Verdiğiniz bilgiler ve iş davetiyesinde yer alan bilgiler tutarlı olmalıdır.
Buradaki önemli ölçüt, kişinin denklik yaptırabileceği bir diplomasının olmasıdır. Meslek lisesi mezunları, önlisans, meslek yüksek okulları mezunları bu kapsamda şartları yerine getirmek şartıyla çalışma amacıyla Almanya'ya gidebilirler.
Almanya'ya davetiye ile gitmek için Almanya'daki yakınlarınızdan pasaport bilgilerinizi içeren ve seyahat tarihlerinizi kapsayan bir belediye onaylı davetiye almanız ve bu davetiyeyi müşteri temsilcinizin sizin için oluşturduğu vize randevu gününde hazır bulundurmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri