Bu vize türünde asıl amaç 6 ay içerisinde hem dil öğrenmek hemde iş aramaktır. 6 ay içerisinde iken iş bulunduğu takdirde ilgili makamlara (Belediyelere vb) bildirilerek çalışılabilir. Almanya iş arama vizesinde, dil bilme şartı bulunmamakta ve başvuru esnasında çalışıyor olma mecburiyeti bulunmamaktadır.
İş arama vizesi için aşağıdaki ek belgelere ihtiyacınız vardır: Almanya'da denkliği olan nitelikli bir mesleki eğitim veya üniversite diplomasına sahip olmalısınız. Çalışmak istediğiniz iş için yeterli Almanca bilgisine sahip olduğunuzu kanıtlamalısınız.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır. Yabancı dilinizi kanıtlayan belgeler mevcutsa vize başvurusu sırasında bunları ibraz edebilirsiniz.
Almanya'da göç yasasındaki gelişmeler doğrultusunda; yükseköğrenim diplomasına sahip yabancılar, Almanya'da en fazla 6 aylık bir süre için kalifikasyonlarına göre Almanya iş arama vizesi ile iş arayabilmektedirler. Bu süre zarfında bu kişiler, 10 haftaya kadar deneme amaçlı staj yapabilir veya çalışabilirler.
İlgili 23 soru bulundu
Vize için gerekli dil düzeyi en az A2'dir. Ancak eğitime başlanıldığında dil seviyesinin B2 olması zorunludur.
Almanya iş arama vizesi 6 ay süre zarfında Almanya'ya uyum sağlayabilecek ve iş bulabileceğini düşünen 4 yıllı üniversite mezunu(lisans) sahibi tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı başvurabilir.
İş arama vizesi başvurusunda kişinin 6 ay boyunca aylık minimum 853 Euro'su çekilebilir olmak üzere 5118 Euro hesabı sunulmalıdır. Bloke hesaplar Türkiye'de İş Bankası şubelerinde açılabiliyor ancak banka uygulamaları takip edilmelidir.
Uygun bulunan başvuru, yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde karara bağlanır. Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre daha da uzun sürebilmektedir. İstisnai olarak, bazı özel durumlarda ek belgeleri sunulması gerektiğinde, bu süre daha da uzayabilmektedir.
Vize işlemleri, konsoloslukların yoğunluğuna bağlı olarak, resmi tatiller hariç 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Başvuruları İDATA sitesi üzerinden takip etmek mümkündür.
O YAŞ GRUBU İÇİN DİL ŞARTI KALDIRILDI
Yasa kapsamında, 67 yaş üstü olanlar için dil bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık içinse ikamet etme süresi 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.
Almanca biliyor olmak ne kadar önemli? Üçüncü ülkelerden gelen iş arayanların, daha vize başvurusu çerçevesinde Almanca dil becerilerinin en az B1 seviyesinde (Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) olduğunu kanıtlaması gerekiyor.
Almanya sizden vize başvurusu için A1 seviye dil sertifikası talep etmektedir ancak başvurduğunuz iş yeri sizden B1 veya C1 seviye dil isteme hakkına sahiptirler.
Ülkeye giriş için ön koşul
Avrupa Birliği uyum süreci gereğince Almanya'ya yerleşmek isteyen yabancıların Almanca öğrenme zorunluluğu bulunuyor.
Almanya'da üniversite eğitimine başlayabilmeniz için öncelikle Almanca yeterlilik seviyesine gelmeniz gerekiyor. Bunun için de en geçerli yöntem TestDAF sınavıdır.
Almanya çalışma vizesi ücreti 2023 yılı için 180 Euro olarak güncellenmiştir. Almanya çalışma vizesi, Almanya Hükümeti tarafından belirlenen meslek grupları kapsamı altında uygulanmaktadır. Çalışma Vizesi Almanya hükümeti tarafından 6 aylık ya da 1 yıllık sürelerle verilir.
Almanya 6 aylık iş arama vizesi. Almanya iş arama vizesi, iş arayan kişilere maksimum 6 aya kadar ülkede oturma ve çalışma izni vermektedir. İş arama vizenizle niteliklerinize uygun bir iş bulursanız Almanya'dayken Yabancılar Dairesine AB Mavi Kart veya nitelikli iş gücü için oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz.
Evet çalışabilir. 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren göç yasasının getirdiği en önemli yenilik, üniversite mezunlarının yanı sıra, mesleki eğitimi ve iş tecrübesi olanlara Almanya'nın kapısını açıyor olması. Mesleki yeterliliği olan ve Almanca bilen kişiler, ülkede çalışmak için iş arayabilecektir.
Üniversite eğitimi alacaksanız ve bunun için vize başvursunda bloke hesaba ihtiyacınız var. Aylık 934 Eur'dan 1 senelik 11208 Eur'yu Almanya'da açtığınız hesabınıza yatırarak banka mektubunu vize başvurusunda dosyanıza eklemelisiniz.
Almanya'da çalışma izni alabilmek için Türk vatandaşlarının ulusal vize başvurusu yapması gerekmektedir. Almanya Çalışma Vizesi başvuruları Almanya Konsolosluklarına veya Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır.
Almanya hükümeti basit bir dilekçe yerine kurumlardan somut bir iş teklifi veya sözleşme isteyebilir. Ayrıca herhangi bir ek belgenin gerekip gerekmediğini Türkiye'deki Almanya temsilci kurumla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Verdiğiniz bilgiler ve iş davetiyesinde yer alan bilgiler tutarlı olmalıdır.
Dil kursu vizesi için öncelikli olarak Almanya'da bir kursa veya dil kursu veren üniversiteye kayıt kabulü yaptırdığınıza dair belge ibraz etmeniz gerekir. Yani dil kursu vizesi alabilmeniz için önce Almanya'daki dil kursunu belirlemiş olmanız ve ön kabul veya kayıt kabul belgesi almış olmanız gerekir.
Kimler İş Arama İzni Kullanabilir? Belirsiz süreli sözleşmeyle çalışan herkes, iş arama izni kullanma hakkına sahiptir. Geçici süreli çalışanlar ve deneme sürecinde olanlar ise bu haktan yararlanamaz. Başka bir ifadeyle kayıtlı ve yasal koşullara uygun olarak çalışan herkesin izin kullanma hakkı mevcuttur.
İhbar öneli tanınması gerekmeyen hallerde iş arama izni de gündeme gelmez. Örneğin emeklilik, askerlik, kadın işçinin evlilik nedeni ile bir yıl içinde sözleşmeyi feshetmesi gibi ihbar süresi tanınması gerekmeyen hallerde iş arama izni de söz konusu olmayacaktır.
İş arama izni ücreti çalışana ödenecek asıl ücrete ilaveten yapılıyor. Örnek verecek olursak; 5000 TL brüt ücret alan bir çalışanın 14 gün ihbar süresi olduğunu ve bu kişinin cumartesi günleri çalışmadığını varsayalım. Bu durumda çalışanın iş arama izni ücreti 22,22×20×2=888,80 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri