Almanya turist vizesi Schengen vizesiyle Almanya'da 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde kalabilirsiniz. Başvuru formunuzda seyahat amacınızı doğru işaretlemeniz önem arz eder. Örneğin bir yakınınızı ziyaret etmek turistik amaçlı değil, ziyaret amaçlı bir gezidir.
180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Almanya´da veya Schengen Bölgesinde kalmak istiyorsanız bir Schengen Vizesine (C Tipi Vize) ihtiyacınız olacaktır.
Tüm Schengen vizelerinde olduğu gibi başvuru sonucunda vize en fazla 90 günlük olarak verilebilir. Vizenin en uzun süre olarak verilip verilmeyeceği Konsolosluk kararına bağlıdır. Ziyaret vizesi başvurusunda sunulması gereken evraklar da yine kişinin mesleğine göre değişiklik gösterir.
Davetiye ile Almanya vizesi başvurusunu yapacak kişi belediye onaylı davet mektubunuzda tarih aralığı yoksa orijinal davet mektubunuz çıktığı tarihten itibaren 6 ay geçerliliği olup en fazla 90 gün kalabilirsiniz.
Eksik evrak yoksa İdata veznesine vize ücreti ödenmeli akabinde Almanya davetiye vizesi için parmak izi verilerek vize başvurusu tamamlanmalıdır. Vize başvurusunun tamamlanmasının ardından 3-6 hafta arasında işlemi tamamlanan davetiyeli Almanya vizesi başvuru yapılan İdata'dan teslim alınmalıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Vize davet mektubu yalnızca vize almanızı kolaylaştıran bir yapıya sahiptir. Gitmek istediğiniz ülkeden herhangi birisinden alacağınız bu mektup sayesinde ekonomik ve barınma anlamında gittiğiniz ülkeye bir güvence sağlamış olursunuz.
Almanya turistik vize için maximum seyahat süresi 7 günden fazla gösterilmemesine dikkat edilmelidir. Daha fazla kalışlar için davetiye talep etmeniz önerilmektedir. Almanya turistik vizesi bankada olması gereken para minimum baz da 7000TL olarak Konsolosluk talep etmektedir.
Almanya'ya davetiye ile gitmek için Almanya'daki yakınlarınızdan pasaport bilgilerinizi içeren ve seyahat tarihlerinizi kapsayan bir belediye onaylı davetiye almanız ve bu davetiyeyi müşteri temsilcinizin sizin için oluşturduğu vize randevu gününde hazır bulundurmanız gerekir.
Almanya iş davetiyesi ile vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları kalacakları süreye göre vize türünde bulunmaları gerekmektedir. Almanya'dan gelen iş davetiyeleri 90 gün ve altı ise kısa süreli çalışma vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Vize ret kararı çıkmasından itibaren en geç 1 ay içerisinde başvuru sahibinin itiraz etmesi gerekir. Sürenin aşılması halinde vize reddine itiraz yapılamamaktadır. Konsolosluklar, vize reddi itiraz dilekçelerine cevap vermek için 3 ay süreye sahiptir. En geç 3 ay içerisinde itiraz dilekçeleri sonuca bağlanmaktadır.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Almanya'da bu hafta Meclis'te oylanacak yasa ile, ülkeye turist vizesi ile gelen nitelikli yabancılar uygun bir iş teklifi aldığı zaman bu ülkede izne gerek kalmadan çalışabilecek.
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
Almanya aile ziyareti vize kaç günde çıkar sorunuza gelirsek vize başvurunuzu yaptıktan sonra işleme alınan pasaportunuzun çıkma süresi 3-4 hafta içerisinde sonuçlanmakta olup süre vize başvurusu yaptığınız bölgeye göre değişiklik göstermektedir.
Schengen devlet ya da devletlerinde ikamet eden/vatandaş olan aile ya da arkadaşları ziyaret etme amacıyla Schengen bölgesinde 180 günlük süre içerisinde 90 güne kadar kalmanızı sağlayan bir tür kısa dönem (C Tipi) vizedir.
Almanya'nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi.
Davet eden kişinin illa o ülkenin vatandaşı olması gerekmez. İş, eğitim, araştırma, mültecilik gibi çeşitli sebeplerden o ülkede yasal oturuma izni bulunan herhangi bir kişi de sizi onu ziyaret etmeniz için yanına davet edebilir ve konsolosluğa hitap ederek sizin için vize davet mektubu gönderebilir.
Almanya'ya davetiye ile gitmek zor bir işlem değildir. Tek ihtiyacınız olan size resmi bir ziyaret davetiyesi gönderebilecek bir yakın, akraba veya iş kurumudur.
Davet mektubunu davet eden kişi yazar. Yani akrabalarınızı, tanıdıklarınızı veya iş yapacağınız kişileri davet etmek istiyorsanız, davetiyeyi yazıp davet edilen kişiye gönderirsiniz. Davet edilen kişi daha sonra vize başvurusunda bulunurken davet mektubunu Alman Büyükelçiliğine sunar.
Dublin Sözleşmesi'nin 12/2 ve 12/4 maddesi gereğince vizeyi veren ülke ilticadan sorumludur. Davetiye gönderen kişi hangi ülkede olursa olsun fark etmez, vize hangi ülkeye aitse Dublin'den (ilticadan) o ülke sorumludur. Ancak genelde bu tarz davetiyeler 3 aylık verilmektedir.
İşten ayrılarak Almanya'ya gitmeniz her ne kadar yeterli finansal kanıt sunsanız da çalışmamanız red ihtimalini güçlendirir. Bunun yerine, Almanya Schengen vize başvuruları 6 ay öncesinden başvuru yapılabildiği için çalıştığınız dönemde vize başvurusu yapmanız tavsiye edilir.
Kimler Vize Alamaz? Konsolosluğun istediği vize başvuru evraklarını hazırlayamayan kişiler, Düzenli bir iş ve gelire sahip olmayan kişiler, Asgari ücretle çalışanlar (çalışılan şirkete, çalışma süresine ve iş yerinde ki görevine göre değişkenlik gösterebilmektedir.)
İşyerinden kaşe ve imzalı son 3 aylık maaş bordrosu. gerekmektedir.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri