Teneffüsler için en az 10'ar dakika zaman ayrılır. Yemek ve dinlenme için en az 60 dakika ara verilir.
MADDE 14 – (1) Bir ders saatinin süresi elli dakikadır. (2) Dersler; zorunlu, seçmeli ve ortak zorunlu dersler olmak üzere üç türlüdür. (3) Öğretim programında seçmeli derslerin AKTS değerleri, mezuniyet için alınması gerekli toplam AKTS değerinin en çok %40'ını oluşturacak şekilde düzenlenir.
MADDE 12 – (1) Bir ders saatinin süresi elli dakikadır. (2) Dersler; zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki türlüdür.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim öğretim dönemine yönelik bazı değişikliklerin olduğunu belirtti. Ancak, derslerin süresinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Dersler hala 45 dakika olarak devam ediyor.
İkinci öğretimde eğitim gören öğrencilerin ders saatleri üniversiteler tarafından belirlenir. Ancak genellikle 17.00 civarında başlayan ve 20.00 saatlerinde biten dersler bulunur. Eğitim verilen programa göre 15.00'da başlayan dersler de bulunabilir ancak ders saatleri sabah erken vakitlerde olmaz.
İlgili 28 soru bulundu
Üniversitede de lise gibi hafta içleri ders vardır. Ama haftanın 5 günü ders olacak diye bir zorunluluk yok. Zorunlu dersler ve seçmeli dersler okulunuzun belirlediği gün ve saatlerde olur. Zorunlu dersleri seçmeme gibi bir lüksünüz olmadığı için o gün ve saatte okula gelmek zorundasınız.
Üniversitenizde devam zorunluluğu var mıdır? Üniversitemizde eğitim-öğretimde derslere devam zorunluluğu vardır. Öğrenciler teorik derslerin %70'ine, uygulamalı derslerin %80'nine devam etmek zorundadır. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır.
Yani 4 saatlik bir dersin ortalamanıza katkısı oldukça fazladır. Yaklaşık olarak 9 puan götürüsü vardır.
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici de “Her gün farklı iller karar alıyor ve ders saatleri 30, 35, 40, 50 dakika arasında değişiyor. MEB uygulama farklılıklarını ortadan kaldırmalı, geçen eğitim öğretim yılında tecrübe edilen tüm kademelerde 30 dakika uygulamasına geçmelidir” dedi.
(3) Milli eğitim müdürlüğünün onayı ile çalışma süresi günde 8 saati aşmamak üzere saat 22.00'ye kadar belirlenebilir." hükümlerine göre; hayat boyu öğrenme kurumlarında ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler iki ders saati süresiyle blok olarak yapılabilir.
Yükseköğretim kurumlarında okuyan tüm öğrenciler için kendi alan derslerinin yanı sıra eğitim-öğretim süresince Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe ve yabancı dil zorunlu derslerdendir. Ayrıca öğrenciler beden eğitimi veya güzel sanat dallarından birini de seçmek zorundadırlar.
büyük sınıf varsa bölmeyedebilir.ben normal sınıfta 90 kişi derse girdiğimi bilirim.zaten sıralar 4erli oluyor genelde. işin özü bölüme kaç kişi alınıyorsa sınıf mevcudu odur. gerekirse ikiye bölerler.bölümü 5 kişi tercih ettiyse 5tir.70 ise 70tir. Amfinin büyüklüğüne göre değişir.
İngilizce Dil Hazırlık Programı da dahil olmak üzere, Üniversitenin tüm lisans ve önlisans programlarında dersler Pazartesi-Cumartesi günleri arasında yapılır. İdari gerekliliğin bulunduğu hallerde, Rektörün kararıyla Pazar günleri de ders yapılabilir.
Üniversitede sınıfta kalma Genel Akademik Not Ortalamasına (GANO) göre belirlenir. Bir öğrenci ortalamayı tutturamazsa sınıf kalır. Her okulun Genel Akademik Not ortalaması farklıdır. Bazı üniversitelerde daha yüksekken bazı üniversitelerde düşüktür.
Bazı üniversitelerde örgün öğretim öğrencilerinin ders saatleri akşam vakti de olabilmektedir. Bunun için herhangi bir saat sınırlaması olmamakla birlikte birinci öğretim öğrencilerinin dersleri genel olarak 09.00-16.00 arasındadır.
MADDE 12 – (1) Bir eğitim-öğretim yılı dönem sonu sınavları hariç her biri on dört haftalık iki dönemden oluşur.
Son haftalarda iller bazında ders saatlerinin azaldığı açıklanınca, ders saatleriyle ilgili kafa karışıklığı yaşandı. MEB, 2021-2022 yılında ders sürelerinin 40 dakika olduğunu açıklamış, okullar haftada 5 gün tam eğitime başlamıştı.
İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.
Normal şartlarda sabahçı öğrenciler Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 07.30 ile 08.00 saatleri arasında açılıyor. Öğlenci öğrenciler ise 12:30 ile 13:30 saatleri arasında ders başı yapıyor.
Hocam yeni sisteme göre o dersin tüm sözlüleri ve projelerin notları toplanıp ortalama puanı bir yazılı notu gibi alınıyor. Yani artık sınavdan düşük alınca sözlülerden kurtaramayacağız.
Örnekler: mesela ben hep 45 puan alırsam sınıfta kalabilirim ama 100 puan alınca puan seviyem artar ve 50 ye kadar çıkabilir örneğin bir sınavdan 45, 45, 45, 45 puanları alırsam ortalamama 45 olarak geçer ama alırsam 58,75 olarak gösterir yani ortalamanı kurtarır.
3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Üniversitelerde devamsızlık 4 gün ile sınırlandırılmıştır. Devamsızlığınız 5 olmamalı. Eğer, olursa dersten kalmışsınız demektir. Bazı üniversitelerde bu durum değişebilir, ilgili hocanıza sormanızda fayda var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri