Bu işlem genellikle birkaç ay, ama bazen de bir yıldan fazla sürebilir. Yabancılar Dairesi başvurunuzu kabul ettiği takdirde, ailenize bir vize verilir ve "yasal" olarak Almanya'ya seyahat edebilirler.
Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile Birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.
Aile birleşimi başvurunuzu gönderdikten sonra, Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Dairesi (IND) başvurunuzu inceler. IND'nin aile birleşimi başvurunuz hakkında karar vermesi birkaç ay ila bir yıl arası sürer.
Almanya, iltica edenlere kişi başı 1500 Euro'ya kadar ödeme yapıyor. 4 kişilik bir aileye verilen 'ilticacı harçlığı' ise, yan ödemelerle birlikte 2000 Euro'yu aşıyor. Bu da Almanya'yı ilticacıların gözdesi yapıyor.
Aile birleşimi vizesi almak için yapılan müracaatların sonuçlanması yaklaşık olarak 3 ay sürmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Aile birleşimi vizesinin en büyük reddedilme sebebi, evrakların eksik ve yanlış hazırlanmasıdır. Ayrıca gireceğiniz mülakatta yetkili birimler evliliğinizi inandırıcı bulmazsa, vizeniz yine olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir. Bu gibi durumlarda doğru bir yönlendirme ile başvuru yapmak çok önemlidir.
Onaylanan Türkiye Aile Birleşimi Vizesi ile İngiliz Vatandaşı Eşe 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet hakkı verilir. Bu süre zarfında evliliğin devam etmesi ve koşullarının değişmemesi, İngiliz Vatandaşı eşin süresiz oturum hakkı almasına ve sonrasında vatandaşlık başvurusunda bulunabilmesine olanak sağlar.
İltica başvurusunda bulunmak
Bu oturum izni 5 yıl geçerlidir. Göç ve Vatandaşlık Dairesi'nde (IND) iltica başvurusunda bulunuyorsunuz. IND de, sizin iltica dolayısıyla bir oturum izni hakkınızın olup olmadığını değerlendirecektir.
Almanya'ya iltica kararı sonucu
Üç ila beş yıl içerisinde de belirli seviyede Almanca bilgisi gibi bazı ön koşulların sağlaması halinde yerleşme izni veriliyor.
İltica başvurusu ne kadar sürer? Her iltica davasının süreci birbirinden farklıdır. Bu süreç iki aydan beş yıla hatta altı yıla kadar uzayabilmektedir.
Kendi geldiğim ülkemdeki vatandaşlığımı kaybeder miyim? Türkiye hükümetinin sizin burada iltica başvurusu yaptığınıza dair herhangi bir bilgisi olmuyor. Yani Amerika'da ilticaya başvuran kişinin iltica başvurusu, Türkiye ya da kendi ülkesinin vatandaşlığına herhangi bir olumsuz etkisi olmuyor.
Önemli. İltica prosedürünüz hâlâ devam ediyorsa ve aileniz başka bir AB ülkesinde veya Lihtenştayn, Norveç, İzlanda veya İsviçre'deyse, Almanya'da veya diğer ülkede aile birleşimi yapma hakkınız vardır.
Vizeyi veren ülkeye iltica etmek için 6 ay beklemeye gerek yoktur. Ülkeye indikten sonra vizenin geçerlilik süresi içerisinde de iltica başvurusu yapma hakkınız bulunmaktadır.
10.07.2014 tarihinde Avrupa Adalet Divanı'nın Almanya'nın Aile Birleşimi için gerekli gördüğü dil şartı ile ilgili kararından sonra Almanya, uygulamaya dair kararını büyükelçiliğin web sayfasında bir yazıyla duyurdu. Buna göre: -Aile Birleşimi Vize başvurusunda A1 Almanca Dil Sertifikası şartı devam etmektedir.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
Gönüllü geri dönüş, iltica süreci sona ermeden de mümkündür. Bu durumda iltica başvurunuzu ülkeden çıkmadan önce geri çekmeniz gerekir.
Eğer iltica talebiniz “kabul edilemez” (“unzulässig”) veya “temelsiz olduğu açık olan” („offensichtlich unbegründet“) olarak reddedilirse, Almanya'dan gönüllü olarak ayrılmak için sadece bir haftanız vardır.
Davet eden kişinin ekonomik sorumluluğu altında kalacağını beyan ederek garantörün sağlayacağı imkanlarla o adreste kalarak iltica başvurusunda bulunabilir.
Ayrıca bulunduğu ülkede savaş, iç çatışma, katliam, soykırım gibi durumlara maruz kalan halklar kitlesel sığınma isteminde de bulunabilir. İLTİCA ETMEK SUÇ MU? 28 Temmuz 1951'de Birleşmiş Milletler Mülteci Hakları Sözleşmesi gereği iltica etmek suç değil yasal bir haktır.
Buna göre geriye dönüşümlü olarak 29 Mart 2023 itibariyle iltica başvurusunda bulunmuş ve iltica prosedürleri devam eden kişiler, geçimlerini sağlayacak iş bulmaları durumunda istihdam piyasasına dahil olabilecek.
İltica başvurunuz kabul edildiyse, örneğin mülteci, iltica hakkı veya geçici koruma hakkı kazanmış biri olarak tanındıysanız, herhangi bir kısıtlama olmaksızın bir çalışan veya serbest meslek sahibi olarak çalışabilirsiniz.
Aile birleşimi ile Almanya'ya giden bir kişi doğrudan çalışma iznine sahip olamamaktadır. Çalışma izni de almak için, aile birleşimi yapmak üzere aldığınız oturum hakkınız ile, Almanya yabancılar dairesinde iş bulduğunuz ve çalışmak istediğinizi belirterek çalışma hakkı talep edebilirsiniz.
İngiltere Aile Birleşimi Vizesi başvurusunun oldukça karmaşık olduğu bu vizeye başvuru yapacak olan bağımlı aile üyelerince bilinmelidir. Başvuruları değerlendiren vize memurları en ufak bir hatada veya eksiklikte vize reddi verebilmektedir.
Bununla ilgili ayrıntıları “vatandaşlık işleri” başlığı altında bulabilirsiniz. Türkiye´de nikah kıyıldıktan hemen sonra evlendirme memuru tarafından uluslararası geçerli bir „Aile Cüzdanı“ verilir. Fakat bu aile cüzdanı Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından tanınmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri