Ekstra Trafik Sigortası ve Trafik Yol Yardım Sigortası ürünlerimiz kapsamında herhangi bir kaza veya arıza durumunda 7/24 ve nerede olursanız olun, 0850 724 0850 Anadolu Sigorta Müşteri İletişim Merkezimizi arayarak Anadolu Hizmet Trafik kapsamındaki tüm hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
Anadolu Sigorta Kasko sigortası yaptıranlar beklenmedik kaza ve arıza durumlarında kurtarıcı olarak çekici hizmetinden faydalanabiliyor.
Trafik sigortasının kapsamı genel şartlar ile belirlenmiştir. Tüm sigorta şirketlerinde trafik sigortasının kapsamı aynıdır. Ancak standart trafik sigortası teminatları içerisinde yol yardım hizmetleri yer almamaktadır. Trafik sigortalarına ek olarak yol yardım teminatları eklenebilmektedir.
Kasko Çekici Teminatı Şartları
Çekici hizmeti genel olarak sigorta sahibinin ikamet adresinden 0 km mesafeden hizmete girer. Aracın çekildiği adres en yakın anlaşmalı servislere yapılır.
Çekici hizmeti, standart trafik sigortası teminatları içerisinde bulunmadığı için trafik sigortası yaptırdığın sigorta şirketi çekici hizmeti sağlamaz. Fakat artı ya da ekstra trafik sigortaları gibi bazı ürünlerde ek teminat olarak yol yardım hizmeti yer alır.
İlgili 29 soru bulundu
ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, sosyal yardımdan faydalanıcı ailelerdeki Türk vatandaşı üniversite öğrencilerine (sadece 25 yaş altı lisans öğrencileri) şehirler arası ulaşım desteği sağlanacak.
Aracına sigorta yaptıran kişilerin poliçeleri çekici ücretinin karşılaması şeklinde düzenlenir. Bu bilgiler doğrultusunda sigorta yaptırılan aracın çekici masrafını sigorta şirketi ödemekle mükelleftir diyebiliriz.
Yaşadığınız kaza sonrasında zor durumda kalmış olan aracınıza yönelik olarak oto kurtarıcı çağırmak için sadece sigorta şirketlerine bağlı olarak çalışan Çağrı Merkezi ile iletişime geçmeniz yeterli olur.
Yol yardımı sürücülerin araçlarıyla seyahat ederken karşılaşabilecekleri her türlü soruna yönelik çözüm sunan bir hizmet türüdür. Yol yardım hizmeti genel olarak kazalar, araç arızaları, lastik patlamaları ve yakıt bitmesi gibi acil durumlara karşı sürücülere yardımcı olur.
Kazaya karışan araca bağlı gelir ya da kar kaybı, iş durması ve kira mahrumiyeti gibi dolaylı olarak meydana gelen zararlar trafik sigortası kapsamında değildir. Kaza sırasında zarar görenlerin yanlarında bulunan bagaj ve eşyaları dışında, römorklarda taşınan malların zararları sigorta tarafından ödenmez.
ÜCRETSİZ ÇEKİCİ 153'TEN ÇAĞRILABİLİR
Bunun için yolda kalan araç sürücüsünün 153 numaralı telefondan TKM'ye bağlanması, ardından konumunu bildirmesi gerekiyor. En yakın noktadaki çekici sürücüsü, TKM'den aldığı talimat doğrultusunda yolda kalan araca müdahale etmeye gidiyor.
Anadolu Sigorta'nın geniş anlaşmalı özel sağlık kurumu ağının yanı sıra yurt dışında ve anlaşmasız sağlık kuruluşlarını/ doktorları tercih ettiğinizde de poliçeniz kapsamındaki sağlık giderleriniz karşılanır. Yurt içi ve yurt dışı tüm sağlık kurumlarında hizmet alabilirsiniz.
Çekicinin sorumluluk sigortası, çekiciyi işletenin, römorkun sebep olduğu zararlardan dolayı sorumluluğunu kapsar.
yılda 4 kez, her bir çekim hizmeti için 2.500 TL'ye kadar teminat kapsamındadır. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde çekim işlemi, il sınırları içerisinde gerçekleştirilir.
Çekici teminatı aracın üretim maliyetini, servis ücretlerini karşılamaz. Aracın çekilme maliyeti ise sigorta kapsamındadır, sigortalı kişi aracın çekilmesi için ekstra herhangi bir ücret ödemez. Çekici ek teminatı aylık kasko sigortası primlerine eklenerek, rutin olarak ödenir.
Tam Bakım Trafik Sigortası ile boya yüzeyi parlatma, kaporta dış boya parlatma, araç check-up, ekspres motor temizleme hizmetlerinden oluşan Tam Bakım Paketi'nden ve Anadolu Trafik Mini Onarım Hizmeti'nden poliçeniz kapsamında ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Çekme kararı trafik görevlilerinin kanaatinde olacak ve aracın plakası ile ihlal durumu görüntülenecek. Bu kayıtlar uygun ortamlarda muhafaza edilecek. Aracın çekimi esnasında sahibinin gelmesi halinde ödenecek ceza karşılığında araç teslim edilecek. Araç sürücüsünün çekici üzerinde seyahat etmesine izin verilmeyecek.
Aracım otoparka çekildi ne kadar ceza öderim? Hatalı park cezalarında çekici ücreti: Aracın çekildiği otoparka gidince, 300 TL'lik araç çekme ücreti görevli tarafından istenir. Otopark ücreti: Çekilen araç için diğer bir kalem ise aracın götürüldüğü parkta ödenecek park etme ücretidir 1 günlük ücret 50 TL'dir.
E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “E-Hizmetler” bölümünden “Trafik ve Ulaşım” sekmesine giriş yapılır. Sonrasında sayfada “Aracımın çekildiği otopark bilgisi sorgulama” bölümüne ulaşılır. Burada aracın plaka bilgileri ile sorgulama yapmak mümkün olur.
Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankası kimlik numaraları üzerinden yapılacak. Toplu taşıma ile gitmek isteyenler: Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvurabilecek.
Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, başvuru işlemlerini ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Öğrencinin yanı sıra aileleri de başvuru yapabilirler. Vakıf tarafından başvuru değerlendirilirken öğrencilere geri dönüş sağlanacak.
Milli Savunma Bakanlığı askere gidecek olan kişilerin yol masraflarını karşılamak adına 'Askeri Yol ve İaşe Bedeli' öder. Bu bedel halk arasında yol parası olarak bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri