Üniversitelerde her yıl bölümlere Türkiye de olduğu gibi belli sayıda ögrenci alınır. Şayet başvuru yapan ögrenci sayısı, ayırılan kontenjana göre çok fazlaysa öğrencilerin lise notları göz önüne alınarak bekleme listesi oluşturulur. Bu bölümlerin, not ortalamaya göre oluşturduğu sisteme NC (Numerus Clausus) denir.
Bu bölümlerin , not ortalamaya göre olusturdugu sisteme NC ( Numerus Clausus ) denir. NC ortalamasinin Almanya da en yüksek oldugu bölümler TIP, Dis hekimligi ve eczacilik bölümlerindedir. Almanya daki temel not sistemi, Türkiye dekinin tam tersi seklindedir.
NC (Kredisiz): Dersin kredisinin olup olmamasına ve/veya kredi miktarına bakılmadan ilgili dersin kredisiz olarak alındığını gösterir.
Şartlı kabul, öğrencinin belirli bir koşula bağlı olarak üniversiteye kabul edildiğini ve öğrenci bu koşulu sağlarsa üniversiteye kayıt olup eğitim görebileceğini gösteren bir belgedir. Bu koşul Almanya'daki üniversitelerde Almanca yeterliliğinin sağlanmasıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Almanya'da şartlı kabulün süresi ne kadar? Şartlı kabul, henüz C1 seviyesinde Almanca bilmeyen öğrencilere verilen şartlı bir kabül türüdür. Almanya'da şartlı kabulu, tam kabüle çevirmeniz için size tanıdıkları süre genelde 1-2 yıl olmaktadır. Bu süre içerisinde istedikleri dil seviyesine (C1) gelmeniz gerekmektedir.
Avrupa ülkelerinin hepsinde sınavsız üniversite okuyabilirsiniz. Almanya hariç hiçbir ülkede okumak için Türkiye'de gireceğiniz üniversite sınav sonucunuz istenmez. Bazı istisnai durumlarda puan görmek isteyen üniversiteler olabilir ama bu oldukça nadirdir.
Kontenjan kısıtlaması uygulanmayan bölümlere NC frei, Ohne NC, Kein NC veya Zullasungfrei denir. Kontenjan kısıtlaması uygulanmayan bölümlere kabul almak çok daha kolaydır fakat bu başvuran her uluslararası adayın kabul edileceği anlamına da gelmez.
NC = ( 560 – 390 ) / ( 560 -180 ) x 3 + 1 ** YKS Max 560 Min 180 Puan alınabilir. NC 2,3 olarak hesaplanır bu not Almanya Devlet Üniversiteleri için yüksek bir nottur ve Almanya'nın önde gelen üniversitelerinde aynı veya yakın bir alanda eğitim yapmak için yeterlidir.
Numerus Clausus (Kontenjan kısıtlaması)
Almanya'daki üniversitelerde bazı bölümlere olan talep o bölümlerin kabul edebileceği öğrenci sayısını aşıyor. Bu sebeple kısaca NC olarak adlandırılan Numerus Clausus, yani kontenjan kısıtlaması uygulanıyor.
nc (north carolina) i.
Almancayı arkadaş canlısı dil olarak değerlendirmek mümkündür. Dilbilgisi olarak değerlendirildiğinde ve Latince veya Fransızca gibi diğer dillerle karşılaştırıldığında, öğrenmesi oldukça kolaydır.
Almanya da Üniversite Okumak için Gerekenler
Almanya'da öğrenim görme kararı verdikten sonra uygun üniversitede program seçimini önceden yapmak oldukça önemlidir. Özellikle başvurulardan önce mutlaka belirli seviyede Almanca dilinizin olması da gerekmektedir.
Almanya'ya alınacak personel kriterleri ile ilgili neler söylersiniz? Almanca bilgisi dışında personelin Türkiye'deki deneyimleri ve yaşı önemli olmaktadır. Temel prensip olarak 24 – 45 yaş aralığı belirlenmiştir.
Almanya dışında eğitim veren bir okuldan aldığınız diplomanız veya mesleki niteliklerinizi gösteren bir dereceniz varsa, bu belgelerin Almanya'da denkliğini alabilirsiniz.
Üniversitelerde her yıl bölümlere Türkiye de olduğu gibi belli sayıda öğrenci alınır. Şayet başvuru yapan öğrenci sayısı, ayırılan kontenjana göre çok fazlaysa öğrencilerin lise notları göz önüne alınarak bekleme listesi oluşturulur. Bu bölümlerin , not ortalamaya göre oluşturduğu sisteme NC ( Numerus Clausus ) denir.
Lise Diploma Notu: Türkiye'de lise bitirip Almanya'da üniversite okumak isteyen öğrencilerin lise diploma notunun en az 75 olması önerilir.
Temel olarak Türkiye?de herhangi bir lisans (4 yıllık) programında okumaya hak kazanmış lise mezunu (meslek liseleri hariç) öğrenciler (YKS?den en az 180 puan alarak) Almanya?da kendi alanlarında üniversite eğitimi alabilirler.
Almanya'da Üniversite eğitimleri tamamen ücretsizdir. Evet yanlış duymadınız Almanya eğitim sistemi üniversite öğrencilerinden yıllık sadece 500 ile 1.500 Euro arasında bölge ve üniversiteye göre harç ücreti almaktadır. Genel olarak da üniversitelerin yıllık harç ücreti 1.000 Euro civarındadır.
Daha kısa süreli eğitim: Almanya'da lisans eğitimi 3 yıl, master eğitimi 2 yıl sürer. İlk yıl Almanca hazırlığı alınması durumunda bile, Türkiye'de de hazırlık eğitimi olduğu için yine 1 yıl avantaj sağlar. Ayrıca master yapmak isteyen öğrenciler, lisans bitiminde doğrudan master eğitimine başlayabilir.
Dil eğitiminiz sırasında ve sonrasında Almanca Dil Yeterliliğini ölçen sınavlara katılarak; üniversitelerin DSH Hazırlık Programları için minimum B1-B2, lisans veya yüksek lisans programlarına kesin kabul için ise C1 seviyesinde dil yeterlilik belgesi sunduğunuzda eğitiminize başlayabilirsiniz.
Ön lisans mezunu olan biri Türkiye'de her hangi bir sınava girmek zorunda kalmadan Almanya'da lisans eğitimi alabilmektedir. Türkiye de bitirdiğiniz ön lisans bölümüne ya da benzer bir bölüme devam ederek lisans eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. DGS veya farklı bir sınava girmenize kesinlikle gerek yoktur.
Erasmus programıyla Almanya'daki bir üniversite eğitim alacaksanız bloke hesaba ihityacınız var. Eğitim alacağınız süre boyunca masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir aylık 934 Eur bulunan bir bloke hesap açmalısınız.
1. Münih Teknik Üniversitesi. Almanya'nın en iyi üniversitesi Münih Teknik Üniversitesi(TUM), bu sene yayınlanan listede dünyada 60. sırada yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri