Ortaokul (Hauptschule) Hauptschule 5 yıl sürmektedir Bazı eyaletlerde bu okulun 10. sınıfı da vardır. Bu sınıfta öğrenciler başarı durumuna göre ikiye ayrılır. Not ortalamaları düşük olan öğrenciler Hauptschule diploması alabilirler.
Almanya'da lise eğitimi süresi eyaletler arasında farklılık gösterebilir. Bazı eyaletlerde 4 senelik lise eğitimi verilirken bazılarında bu süre 5 seneye çıkabilmektedir. Almanya'ya lise eğitimi almak için giden uluslararası öğrenciler lise eğitimi almak için Gymnasium seviyesindeki okullara gider.
ortaokul {isim}
Hauptschule {diş.}
Ortaöğretim I (Sekundarstufe I): 5. sınıftan 10. sınıfa kadar olan eğitim yıllarını kapsamaktadır. Yani Hauptschule, Realschule, Gymnasien ve Gesamtschule farklı seviyelerde,bu süre içinde alınan eğitimlerdir. Eğitim aldıkları okula göre öğrenciler ortaöğretim 9. veya 10. sınıftan sonra okulu bırakabilirler.
“Gymnasium”'dan alınan diploma (=”Abitur”) ile bütün yüksek okullara ve üniversitelere başlanabilinir. “Gymnasium”'un süresi 8 yılldır. 2018/2019' dan sonra “Gymnasium” yine 9 sene sürecektir. “Grundschule'nin 4'sınıfından sonra “Realschule”'ye geçilebilinir (5'-10' sınıfa kadar).
İlgili 33 soru bulundu
Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe 4 yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
2012 yılında yapılan düzenlemelerden sonra; öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilmiştir.
İlk ve Ortaokul Dönemi (6-13 yaş) - Dönem Özellikleri - Okul Hayatı ve Okula Alışma.
Haftalık 20-30 ders saati, Bir ders saati 45 dk. İlkokulu bitirme sınavı yoktur. Ortaokul ve Lise bitirme sınavları vardır.
Almanya'da Lise Eğitimi için Gerekenler
Gymnasium, Türkiye'deki lise eğitimine karşılık gelen süreci de kapsamaktadır. Öğrencilerin Almanya'da lise eğitimi alabilmeleri için genellikle B1-B2 seviyesinde Almanca biliyor olmaları beklenmektedir. Okulların daha yüksek seviyede dil bilgisi talep etmesi de mümkündür.
Almanya'da yaz tatili altı hafta ile diğer ülkelere kıyasla oldukça kısadır. Ancak tatil süresi hazirandan eylül ayına kadar yayılır.
Almanya'da okula gitme zorunluluğu vardır: Çocuklar 9 yıl okumak zorundadır. Bazı eyaletlerde (Bundesländer) okul zorunluluğu, ikamet durumu (Aufenthaltsstatus) kesinleşmemiş çocuklar için de geçerlidir.
Dünyanın en iyi eğitim sistemi olan ülkelerden Norveç eğitim sistemi ile örnek teşkil etmektedir. Norveç eğitim sistemi genel olarak şu özelliklere sahiptir: Norveç eğitim sistemi, ücretsiz ve zorunlu eğitimi içeren bir sistemdir.
Çocuğunuzun doğumundan 18. yaş gününe kadar ödeme alabilirsiniz. 18 yaşını doldurduktan sonra eğitim veya öğrenimine devam eden çocukların ebeveynleri ödeme almaya devam ederler. 25 yaşından sonra normal şartlarda ödeme sona erer. Kendi geçimini sağlayamayan engelli çocuklar bu durumdan muaftır.
Ortaöğretimle ilgili en önemli gelişmelerden birisi de 2005–2006 öğretim yılından itibaren ortaöğretim kurumlarının süresinin üç yıldan dört yıla çıkarılmasıdır.
(1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
Ortaokul kademesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati yapılmaktadır.
İlk ve Ortaokullar: Japonya'da zorunlu eğitim 6 yıl ilkokul ve 3 yıl ortaokul olmak üzere toplam 9 yıldır. Zorunlu eğitim çağındaki çocukların okula devam etme oranları % 100'dür. Her veli çocuğunun 6 yaşından 15 yaşına kadar zorunlu eğitim almasını sağlamaktan sorumludur.
66 - 67 - 68 ayını tamamlayan çocukların velileri isterlerse dilekçe ile bu ay grubunda yer alan çocuklarını birinci sınıfa kaydettirebilir. 72 aydan daha büyük çocuklar zorunludur. Hiç bir surette erteletme hakları yoktur.
Finlandiya eğitim sistemi örnek olarak gösterilen bir ülkedir. 9 yıllık eğitim zorunludur ve öğrenciler için fırsat eşitliği mevcuttur. Özel okul diye bir kavram olmadığından herkes ücretsiz bir şekilde eğitim almaktadır. Ayrıca dersler günlük olarak en fazla 4, haftalık olarak ise en fazla 20 saat olarak yapılır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
12 Yıllık Zorunlu Eğitim Sistemi (4+4+4 eğitim sistemi) 2012-2013 döneminde Türkiye'de başlayan eğitim sistemidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri