tadının pek tavuk etine benzemediği söylenir. ben değil, bear grylls söylüyor. ultimate survival teksas bölümü yılan eti yediği bölüm. sanırım şunu demişti; 'tadı daha çok ateşte pişmiş kemik ve deriye benziyor'. tavukla alakası olmayan ettir.
Kurbağa, kaplumbağa, yengeç, yılan ve timsah gibi hayvanlar Malikilere göre helal iken, Hanefi ve Şafilere göre haram kabul ediliyor. Hanbelîlere göre de timsah, kurbağa ve yılanın yenmesi haram, diğerleri helal.
Cevap: Avını köpek dişi veya pençesi ile yakalayan hayvanın etini yemek haramdır. Karada, suda yaşayan haşeratı yemek, helal değildir. Mesela, kertenkele, kaplumbağa, yılan, kurbağa, akrep, yengeç, fare, köstebek, kirpi, sincap yemek helal değildir.
bol kemikli, sert, tadı tavuğa benzeyen beyaz et. diğer etlere kıyasla beğendiğim ettir.
Manisa'nın Spil Dağı ve çevresindeki dağlık alanda canlı şekilde yakalanan bozyörük yılanlarının derisi şifa kaynağı olarak büyük ilgi görüyor. Bir zamanlar büyü bozma için toplanan yılan derileri şimdi basur tedavisi ve cilt hastalıklarında kullanılırken, saç çıkarmaya da yardımcı olduğuna inanılıyor.
İlgili 27 soru bulundu
Yılanlar omurgalıdır, genellikle üç metre öteyi göremezler. Koku almada burun deliklerini değil dillerini kullanırlar. Uzun ve çatallı dillerinin her iki ucu havadan ve yerden gelen kimyasal kokuları alır.
İrlanda hakkında en ilginç bilgilerden bir diğeri ise ülkede hiç yılan yoktur. Yılan ülkesinden kurtularak buraya gelen koruyucu azizleri Saint Patrick'in yılanları uzaklaştırdığına inanılır.
Timsah: Âlimlerin cumhuruna göre timsahın etini yemek câiz değildir. Çünkü timsah karada da yaşamasına rağmen azı (kesici) dişi vardır. Uzun süre suda kalsa bile dînen yasaklanmış (haram kılınmış) yönü ağırlık kazanır - ki o da karada yaşayan bir hayvan olmasıdır-.
Kur'an-ı Kerîm'de; "Size ölü hayvan etini, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilen hayvanı haram kılmıştır.
Timsah dört mezhepte de helâl değildir. Karada, suda yaşayan haşaratı yemek helâl değildir.
Mâlikî mezhebi içinde azınlıkta kalan bir görüş hariç tutulursa fakihlerin büyük çoğunluğu, köpeğin yırtıcı hayvanlar grubunda yer aldığı ve etinin yenmesinin haram olduğu görüşündedir.
Fıkıh kitaplarında (Mülteka, Dürr-ül-münteka, Kuduri, Cevhere, Dürer haşiyesi) tavşanın etinin helal olduğu belirtilmiştir.
Kurulun açıklamasında, "İslam âlimlerine göre hayvanların sütünün içilmesinin hükmü, etlerine tâbidir. Buna göre eti yenen hayvanların sütünün içilmesi caiz, eti yenmeyen hayvanların sütünün içilmesi ise caiz değildir. Buna göre, eşek etinin yenilmesi caiz olmadığından sütünün içilmesi de caiz değildir.
Malikilerce mutemet olan görüşe göre, ehlî köpek mekruhtur, fakat köpek balığı mubahtır. Akrep, yılan, fare, karınca ve arı gibi yer haşerelerinin yenilmesi de haramdır. Çünkü bunlar hem zehirlidir hem de selim tabiat sahibi kimseler bunlardan tiksinirler.
Kurt, ayı, aslan, kaplan, pars, sincap, samur, sansar, maymun, sırtlan, fil, köpek, kedi, keler, tilki, gelincik gibi hayvanlar etleri haram hayvanlardır.
Kirpi yenir mi? Yaratılışı bakımından iğrenç olan birtakım hayvanların etleri de haramdır, yenmez: Fare, yaban faresi, akrep, yılan, kene, kurbağa, kara ve deniz kaplumbağası, arı, kara sinek, sivrisinek, köstebek, kirpi, bit, pire gibi böcekler.
Kirpiler yılanların en büyük düşmanlarıdır. Kirpilerin azalması ve göçmen kuşların da gecikmesi, yılanların daha fazla olmasına neden oldu.
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Papuan kara yılanı, Elapidae ailesinden oldukça zehirli bir türdür ve hem Yeni Gine hem de Endonezya için endemiktir. Dünyadaki en ölümcül kara yılan türü olarak kabul edilen Bu zehirli kara yılanı, kurbanlarına ciddi zarar (ve ölüm) verebilecek inanılmaz derecede tehlikeli bir hayvandır.
Köpek, kurt gibi azı dişleriyle parçalayan hayvanların yenmesinin de Peygamber'in sünneti olduğunu bildiren üye, solucan, çekirge, bit, sinek gibi börtü böcek ile yılan, kurbağa, salyangoz, ıstakoz, midye, istiridye gibi hayvanların yenmemesi ile ilgili kesin bir yasağın bulunmadığını ifade etti.
bir de bu yılan hayvanı süte ekstra düşkün oluyor. gece ahıra girip inekleri emmeye çalışırlar misal. süt kokusu aldıklarında oraya doğru yönelirler. bu yüzden sütü kaynatıp açık havada soğumaya bırakmak tavsiye edilmez.
Zehirsiz yılanların insana hiçbir zararı yoktur. Isırmazlar, saldırmazlar, eşlerinin intikamlarını almak gibi bir fonksiyonları yok, süt içmezler.
Kur'an ve Sünnette at eti yemenin hükmü hakkında açık bir delil bulunmamaktadır. Hanefî mezhebinde Ebû Hanife'den rivayet edilip tercih edilen görüş ile Malikîlerden gelen bir görüşe göre, at etinin yenilmesi tenzihen (helale yakın) mekruhtur.
Öncelikle Türkiye'de at eti tüketen kişilerin genellikle Kırgızlar, Tatarlar ve Altay Türkleri olduğu düşünülüyor. Orta Asya geleneğinde bahar aylarının gelmesiyle at kesme geleneği bulunuyor. Ancak Türkiye'de at eti tüketilmiyor.
Zebra eti helal mi haram mı? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurul.diyanet.gov.tr resmi internet sitesinde 12 Temmuz 2017 tarihinde yayımladığı fetvada, zebra eti yemenin İslam dinine göre helal olduğu aktarıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri