Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, Almanya oturma izni başvurularının sonuçları 3 ila 6 ay kadar sürebilmektedir. Almanya oturma izni başvuruları karmaşık bir sürece tabi olduğu için profesyonel danışmanlık hizmeti almak en başta sizin yararınıza olacaktır.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Türkiye'de Oturma İzni Almak Ne Kadar Sürer? Türkiye'de oturma izni alma işlemi için yapılan başvurular, en geç 90 gün içerisinde sonuçlandırılır. Başvurunun olumlu değerlendirilmesi halinde en geç 90 sonra oturma izni almak mümkündür.
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
Almanya oturum izni alabilmek için ulusal vize başvurusunda bulunmalı ve bu vizeyi edinmelisiniz. Almanya ulusal vize, Schengen vizesinden farklı olarak uzun süreli oturum izinlerinde Almanya Konsolosluğu tarafından verilmekte ve Schengen vizesinden farklı imkanlar sunmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
Almanya'da ev alarak vatandaşlık alınır mı? Hayır. Almanya'da ev alarak oturum da alamazsınız vatandaşlık da. Hatta, Almanya'da ev aldığınızda vize başvurusu yaparsanız herhangi bir şekilde avantaj elde etmezsiniz.
Almanya'dan ev satın alabilmek için Alman vatandaşı olmanız ya da oturum izninizin bulunması gerekmiyor. Yalnız, Almanya'dan ev aldığınız anda vatandaşlık veya oturum hakkına sahip olamıyorsunuz.
Entegrasyon kursunu tamamladıysanız, yedi yıl sonra Alman vatandaşlığı alabilirsiniz. Çok iyi bir şekilde ülkeye uyum sağladıysanız, örneğin çok iyi Almanca konuşabiliyorsanız veya uzun yıllardır Almanya'da gönüllü işlerde çalıştıysanız, sadece altı yıl sonra vatandaşlığa geçebilirsiniz.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Bununla ilgili ayrıntıları “vatandaşlık işleri” başlığı altında bulabilirsiniz. Türkiye´de nikah kıyıldıktan hemen sonra evlendirme memuru tarafından uluslararası geçerli bir „Aile Cüzdanı“ verilir. Fakat bu aile cüzdanı Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından tanınmamaktadır.
Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.
15 Günlük Çıkış-Giriş Hakkı İkamet İzni Müracaat Belgesi ilk başvuru sahibi yabancının e-İkamet sistemi üzerinden başvurması ve verilen randevu tarih ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğüne giderek başvurusunu tamamlaması halinde düzenlenmektedir.
Yabancılar yasal olarak ikamet izni başvuruları sonuçlanmamış olsa bile yasal olarak ülkeye giriş çıkış yapabilirler. Kesin bir kural olmamakla beraber, yabancıların ikamet izni başvuruları sonrasında Türkiye'de bulunmadıkları tespit edilirse, başvurularının olumsuz değerlendirilme ihtimalleri bulunmaktadır.
Serbest meslek sahiplerinin Almanya daimi oturma izni başvurusu için 200 € ücret ödemeleri gerekmektedir. Yüksek nitelikli kişilerin Almanya daimi oturma izni başvurusu için 250 € ücret ödemeleri gerekmektedir.
Kim AB Mavi Kartı alabilir? AB Mavi Kartı, ABD Yeşil Kartına benzer. Almanya'da kalifiye uzman olarak çalışmak isteyen kişilere özel bir oturum iznidir. Bu durum sizin için geçerliyse ve henüz Almanya'da veya başka bir AB ülkesinde yaşamıyorsanız, AB Mavi Kartı için başvuruda bulunabilirsiniz.
Almanya'da çalışma izni almak için mesleki yeterliliğe sahip olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ulusal vize başvurusunda yeterliliğinizi göstermek için yüksek okul mezuniyetinizi ve en az 2 yıl süren bir nitelikli meslek eğitimini bitirdiğinizi ispatlamanız şart.
Almanya'da 4 çeşit oturum izni vardır.
İkamet tezkeresinin süresi bitmeden veya sürenin bitim tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde yetkili emniyet makamlarına müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu süreyi geçiren yabancılara verilecek ikamet izinlerinden ihlal edilen sürenin harcı bir kat fazla ile tahsil edilir.
Almanya oturum izni sayesinde Avrupa Birliği üyesi olan Avusturya, İtalya, Danimarka Belçika, Fransa, Çek Cumhuriyeti, GKRY, Estonya, Finlandiya, İngiltere, Bulgaristan, Hırvatistan, İspanya, Macaristan, Hollanda, Portekiz, İrlanda, İsveç, Letonya, Litvanya, Romanya Lüksemburg, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya ve ...
Almanya Vatandaşlık Şartları
-Hakkında Yabancılar Yasasının 46 maddesine göre sınır dışı edilme kararı bulunmamak, - Almanya'da en az 8 yıl yasal oturum, Eşi Alman vatandaşı ise 5 yıl. - Almanya'da temelli olarak yerleşmiş olmak (geçici bir nedenle Almanya'da bulunanlar bu aktan yararlanamaz);
01 Ocak 2000 tarihine kadar hem Türk, hem de Alman vatandaşlığını elde etmiş olan vatandaşlar yasal olarak çifte vatandaştırlar. Yeni Alman Vatandaşlık Yasası, temel prensip olarak, Alman vatandaşlığına geçmek isteyen bir yabancının, mevcut vatandaşlığından ayrılmasını öngörmektedir.
1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek vatandaşlık yardımı prensipte çalışma yaşında ve çalışacak durumda olan, 15 yaşını aşmış emeklilik yaşını geçmemiş tek başına kalan veya yalnız çocuk yetiştirenlere veriliyor. Yardımın miktarı enflasyon göz önünde bulundurularak ayda 502 euro olarak saptandı.
Almanya
Almanya vatandaşlığı için gerekli olan minimum yatırım miktarı 250 bin Euro.
Almanya'da Ev Almak İçin Oturum Şart mı? Hayır. Almanya'da ev almak, mülk edinmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak için oturum izninizin olması şart değil. Ancak, bu yatırımız oturum izni almanızı kolaylaştırabilir.
1. ALMANYA. Almanya'da önce oturma, sonra vatandaşlık hakkı elde etmek için tek şart var: 250 bin Euro yatırımla bir iş kurmak ve bu iş yerinde Alman vatandaşlarına istihdam sağlamak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri