Prizlerimiz aynı. IEC Type C ve F kullanıyoruz. Avrupa ülkelerinin çoğu da böyle.
Prizler aynı.Bir tek İsviçre'nin prizleri bizimkinden farklı yanılmıyorsam. Onlarda Amerikan tarzı prizler var. Hort ama kesin olsun söyleyeyim prizler aynı. Türkiye'den aldığını al Almanya'da kullan.
F Tipi Fiş ve Priz. Bu sistem ülkemizde bazı yerlerde kullanıldığı gibi bazı Avrupa ülkeleri ile Rusya ve Büyük Britanya'nın bazı bölgelerinde yer alıyor. 220 – 240 Volt aralığında çalışan F tipi fiş ve priz sistemi, 1. Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya tarafından tasarlanmış.
Ayrıca ülkemizde kullanılan fiş ve prizler de F tipidir.
c, e ve f tipi prizler
modern avrupa sistemidir. kıta avrupasında, rusya'da, türkiye'de, asya ve güney amerika'da sıkça kullanılır. 2.5 amper, 220 – 240 volt, 50 hertz değerlerinde çalışır. standart olarak iki diş yuvasından oluşan c tipi sistemlerde topraklama hattı bulunmaz.
İlgili 41 soru bulundu
Japonya, Orta ve Kuzey Amerika'da A tipi fiş ve prizler kullanılmaktadır. İki düz birbirine paralel çatallardan oluşan topraksız fişler, bulundukları ülkelerde standart kabul edilmektedir.
Bazı priz türleri daha yaygındır ve pek çok bölgede kullanılır. Avrupa'da prizler genellikle C tipidir, ABD'de ise genelde A tipi prizler vardır.
F tipi fiş ve prizler Avrupa, Rusya ve Birleşik Krallıkta kullanılmaktadır. Türkiye'de de F tipi fiş ve prizler kullanılır. 16 Ampere kadar akım şiddetini destekleyen sistem 220 – 240 Voltları arasında çalışmaya uygundur. Tip F fiş ve prizler tip C'nin topraklama hatlısıdır.
Birleşik Krallık: İngiltere, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda
Birleşik Krallıkta pek çok ülkeden farklı olarak fiş ve prizler için G Tipi sistem kullanılır. Bu sistem sadece Birleşik Krallık ülkesinde değil, İrlanda ve Malta'nın yanı sıra birkaç başka ülkede de kullanılmaktadır.
7) Kaynak fişi: Avrupa Birliği, Türkiye, Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Hollanda, Norveç, Polonya, Belçika, Güney Kore, vb.'den E/F tipi fiş. 8) Hedef soketi: İtalya, Şili, Uruguay, Etiyopya, Eritre, Libya, Suriye, vs.'den 3 pinli Tip L için.
Ülkeden ülkeye genellikle 110-250 volt arası değişmekle birlikte gerilimin frekansı da 50 veya 60 hertz'dir. Türkiye için şebeke gerilimi 230 V ve 50 Hz'dir.
Aşağıdaki tabloda ülkelerin çoğunda kullanılan, farklı pin konnektör modelleri ve bunlardan bazılarının kombinasyonları gösterilmektedir: AB tipi Kuzey ve Güney Amerika Bölgesi. CF tipi Almanya, Avrupa'nın bir kısmı, Asya'nın bir kısmı D tipi Hindistan, Orta Doğu'nun bazı bölgeleri, Afrika'nın bazı bölgeleri.
Evlerde kullandığımız elektrik Türkiye standartlarına göre 220 volt 50 hertz dir. Tüm illere şalt sahalarından dağıtılan elektrik şehirlerde ve mahallelerde bulunan trafolar yardımıyla 220 volt olacak şekilde ayarlanır.
Üçlü priz denmesinin sebebi, ilk modellerinin 3 adetten prizden oluşması.
Prizler arasında topraklı priz, topraksız priz, UPS prizi, sıva üstü priz ve sıva altı priz gibi çeşitler bulunur.
G tipi fiş ve prizler İngiltere, İrlanda, Malta, Kıbrıs, Singapur, Malezya gibi ülkelerde yaygın şekilde kullanılır. Üç dişli sistemde topraklama mevcuttur. 13 Ampere kadar akım şiddetini destekleyen sistem 220-240 arasındaki Voltajda çalışır. G Tipi prizler İngiliz standartıdır ve BS 1363 kodu ile bilinir.
Voltaj Düzeyi: Türkiye'deki gibi 220 Volt'tur. 2 girişi priz kullanıldığından yanınızdaki elektrikli aletleri kullanmanız için adaptöre gerek yoktur. Zaman Dilimi: Paris, Central European Time Zone'da (Merkez Avrupa Saati Bölgesi) bulunur.
İngiltere'de koruma amaçlı üç uçlu prizler bulunur. Avrupa ve biz Türklerin çoğunlukla kullandığı 2 uçlu.
Yazımızdan çıkan sonuçları özetlersek: Almanya'da 2017 yılında fosil, nükleer ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen toplam 654 Milyar kWh'lık elektriğin, 105 Milyar kWh'lık bölümü (% 16,1) rüzgar, 40 Milyar kWh'lık bölümü (% 6,1) ise güneş kaynaklıdır (*).
Prizlerin kullanma amacı ve güçleri belirtilecek, kullanma amacı belli olmayan priz güçleri bir fazlı priz için en az 300 watt, üç fazlı priz için en az 600 watt kabul edilecektir. Priz linyelerine en çok yedi priz bağlanabilecek, ancak priz güçleri toplamı 2000 VA.'yı geçemeyecektir.
Dubai'de 220v 50Hz elektrik kullanılır ve İngiltere tarzı G Tipi prizler bulunur. Amerika'dan veya Japonya'dan seyahat ediyorsanız fişler için adaptör bulmak kolaydır, ancak şarj cihazlarınızın Dubai'nin voltajına uygun olup olmadığını kontrol edin. Telefonunuzu kontrol edin.
amerikadan GELEN 500watt a kadar olan 110volt cihazları türkiye'de 220voltta çalıştırmaya yarar. ebat 150x90x85 Tolerans koymanız gerekir, 250watt a kadar ürünleri sorunsuz çalıştırır.
Amerika'da ise iki tane birbirine paralel ince düz priz ucu ve onların altlarında bir tane yuvarlak girişli priz ucundan oluşur. Ancak bazı ürünlerde alt kısımdaki yuvarlak girişli priz ucu bulunmaz. Yani Amerika'daki priz uçları 2 ya da 3 uçlu şeklinde kullanılabilirler.
A Tipi: Çoğunlukla ABD, Kanada, Meksika ve Japonya'da kullanılan bu tip, . B Tipi: Yalıtılmamış U şeklinde bir topraklama pimine sahip bu tip fişlerde çıkışlar duvara gömülü değildir. C Tipi: Birleşik Krallık, Türkiye, İrlanda, Malta ve Kıbrıs hariç tüm Avrupa ülkelerinde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri