Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Bu nedenle lütfen yeterli süreyi hesaba katarak vakitlice başvuruda bulununuz.
Almanya vize başvurunuz genel olarak 15 gün içerisinde değerlendirilir. Bazı özel durumlarda 45 güne kadar sürebileceği de belirtilmektedir.
iDATA üzerinden Almanya vizesine başvuranlara pasaport ve barkod numarasını kullanarak sorgulama yapma imkanı verilmektedir. Resmi internet sitesinde yer alan ilgili alanları doldurarak Sorgula butonuna tıklandığında vize durumu öğrenilmiş olur.
6. Başvurumun sonucu ile ilgili bilgiyi nereden alabilirim? Başvuru sonucunuzu sadece pasaportunuzu teslim aldıktan sonra öğrenebilirsiniz. iDATA başvuru sonuçlarına ait bilgiye sahip değildir.
Ulusal vize başvurusunun işlem süresi genellikle 8-10 haftadır, fakat bazı münferit durumlarda daha uzun sürebilir. Bunun nedeni ise, çoğunlukla Almanya'daki yetkili yabancılar dairesinin onayının gerekmesidir.
İlgili 19 soru bulundu
Bu amaçla öncelikle ilgili ülke konsolosluğuna müracaat etmelisin. Daha sonra konsolosluk müracaat sırasında verdiğin evrakları inceleyerek ülkeye girişe onay veya red verir. Ancak ülkeye giriş yapabilmek için mutlaka vize başvurunun onaylanmış olması gereklidir.
İlke olarak, yabancılar dairesinin de başvurunuzu onay vermesi gerekir. Vize başvuru formunu doğrudan sizden sorumlu Alman büyükelçiliği veya konsolosluğundan alabilirsiniz. Ayrıca formu auswaertiges-amt.de adresinden indirebilir ve yazdırabilirsiniz (konsolosluğa iki kopya başvuru sunmanız gerektiğini unutmayın).
Schengen vizesinin verilmesi için normal koşullarda 15 iş günü gerekmektedir (iDATA Altunizade, Bursa ve Trabzon, Antalya,Bodrum, Adana ve Gaziantep şubelerinden yapılan başvurular için 2 iş günü eklenmelidir) ama başvuru sahibinin uyruğu, başvuru yapılan dönem ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde ...
Vize sonucu yani vize başvurusunun onaylanıp onaylanmadığı bilgisi genellikle pasaport teslim alındığında öğrenilmektedir.
Eğer vizeniz onaylandıysa: vize paketiniz ve pasaportunuz şahsen teslim almanız için seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilecektir. Eğer eksik evrakınız varsa ya da idari işlemler gerekliyse: Göçmen vize için başvuru yapan herkes (K nişanlılık vizesi başvuranları da dahil) idari işlemlere tabi olabilir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sonuç süreleri farklı olmaktadır.
En sık karşılaşılan Almanya vize red sebepleri belgelerin seyahat amacını yeterince desteklememesinden ve evrakların inandırıcı bulunmamasından kaynaklanır. Unutulmamalıdır ki vize bir göç politikasıdır ve vize başvurusu deneyim isteyen bir süreçtir.
Eski Vize Redleri Yeni Başvurunuzu Nasıl Etkiler
Vize reddi aldığınızda, tekrar başvuru yapmanızda bir sakınca yoktur. Vize başvurunuz reddedildiğinde konsolosluk size ret sebebini açıkladığı bir mektup verir.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Davet eden kişinin adınıza belediye onaylı davetiye göndermesinden ve başvurunuzun yapılmasından itibaren 1 hafta ile 3 haftayı bulabilen sonuçlanma süresi vardır.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Dosyanızda tüm evraklarınız tamamsa pasaportunuz ve vize paketiniz 5 iş günü içinde seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilmek üzere kuryeye teslim edilecektir. Dosyanızda hala eksik evrakınız varsa pasaportunuz tamamlanması gereken eksik evrakları açıklayan bir belgeyle birlikte size geri gönderilecektir.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Almanya çalışma vizesi kaç günde çıkar? Almanya çalışma vizesinin çıkması 3 ayı bulabilmektedir. ¹ Bu süre, evrakların seyahat amacına uygun olarak eksiksiz tamamlanmasına bağlıdır. İstisnai durumlarda daha uzun sürebilmektedir.
Vize Reddi Nasıl Anlaşılır? Vize reddi, başvuru sahiplerine bir mektup yolu ile bildirilmektedir. Konsolosluklar vize reddi sebepleri hakkında bir liste hazırlamaktadır. Vize başvuru sahipleri, reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektupta bulunan liste ile öğrenmektedir.
Vize süresini aşan, oturum izni süresini aşan ve çalışma izni süresini aşan yabancılar vize ihlali yaparak kaçak konumuna düşer. Somut olayın özelliklerine göre haksız olarak deport edilen veya haksız olarak hakkında Türkiye'ye giriş yasağı uygulanan yabancılar buna itiraz edebilir.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
4) Vizeler, konsolosluklarca, istisnai durumlarda ise sınır kapılarının bağlı olduğu valiliklerce verilir. Konsolosluklara yapılan başvurular doksan gün içinde sonuçlandırılır. 5) Yabancı ülke diplomatlarına, Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerince resen vize verilebilir.
Almanya Kimlere Vize Vermiyor? Almanya, özellikle Schengen ülkelerinin sınırları içerisinde suça karışmış, daha önceden uzun süreli hapis cezası almış veya COVID-19 aşılarını tamamlamamış başvuru sahiplerine vize vermemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri