Hacamatın en faydalı olduğu bölgeler iki kürek arasının 10 cm üstü, iki kulak arası ve kalbin arkasıdır. Kulak rahatsızlıkları, sinüzüt, boğaz hastalıkları, baş ağrısı, migren, karaciğer ve safra kesesi hastalıkları için kulak arkasına hacamat yapılır.
Sülük, Hacamat gibi uygulamaların çınlamada hiç bir etkisi yoktur.
Kulak çınlamasının azaltılmasına yönelik yüksek sesli müziğe maruz kalmaktan korunma, kan basıncının kontrolü, tuzlu yiyeceklerden uzak durma, kahve, kola ve sigara tüketiminden kaçınma, egzersiz yapma gibi tavsiyeler kulak çınlamasına ne iyi gelir sorusuna verilebilecek en iyi cevaplar arasında yer alır.
İbrahim Saraçoğlu Önerisi:
Ayrıca aslan pençesi adı verilen bitkiyi sıcak su ile demleyip bitki çayı olarak tüketmeniz de etkili olacaktır. İbrahim Saraçoğlu bitkilerden gelen şifaya inanarak, kulak çınlaması şikayetinde olan hastalar için aslan pençesi bitkisini ve lahana suyunu önerir.
Uykularınızı bölen ve neredeyse hayatınızı zehir eden kulak çınlamasından kurtulmak artık mümkün. Halk arasında kulak çınlaması sorunu olarak bilinen “tinnitus” rahatsızlığı, kulağa lazerle biyo-uyarıcı etki oluşturularak yapılan "tinnitus tedavi sistemi”yle 2 ayda tedavi edilebiliyor.
İlgili 21 soru bulundu
Çınlamayı azaltmak için en sık başvurulan yöntem ilaç tedavisidir. Çınlama eğer hastanın günlük yaşamını etkileyecek kadar şiddetliyse, tinnitus maskeleyici denilen ve işitme cihazına benzer cihazlar faydalı olabilmektedir ya da çınlama bir tümor varlığı dolayısıyla oluşmaktaysa cerrahi yaklaşım izlenir.
Ev yapımı kulak damlası hazırlamak için eşit miktarda elma sirkesi ile ılık su karıştırılmalıdır. Daha sonra damlalık yardımıyla 4-5 damla kulak içine damlatılmalıdır. Damla damlatıldıktan sonra baş, bir dakika kadar yatık tutulmalı daha sonra akan damlalar silinmelidir.
Kan tahlilleri ile eksik olan vitaminler tamamlanır, özellikle d vitamini eksikliği son dönemde kulak çınlamasına sebep olduğu saptanmıştır. Diğer bir ilaç tedavisi de kan dolaşımını hızlandırıcı ilaçlardır.
Tıbbi çalışmaları yapılmayan, ilaç maksatlı dönüşüme tabi tutulmayan hiç bir bitkisel ürünün tedavilerde anlamı yoktur.
Sebebi belli olsun olmasın çınlamayı azaltmak için en sık başvurulan yöntem ilaç tedavisidir. Bu amaçla; iç kulağa giden kan akımını arttırıcı ve veya iç kulak işitme hücrelerinin aktivitesini düzenleyen ilaçlar kullanılır (Tebokan, Vit B, Vastarel, Gingo Biloba, Kortikosteroidler).
Sol kulakta oluşan çınlamanın nedeni yoğun sese maruz kalma, yüksek tansiyon, alerji veya anemi sinüzit, enfeksiyon, ilaç kullanımı veya kulak yaralanması olabilir. Nadir durumlarda bu kulaklarda olan çınlama, tümör veya anevrizma gibi ciddi bir sorunun işaretidir.
Kulak çınlamasına yönelik olarak üretilen bir ilaç henüz mevcut değildir. Ancak bazı ilaçlar kulak çınlamasının nedenlerini azaltabilmektedir. Bazı ilaçlar ile de duyulan ekstra seslerden geçici olarak kurtulmak mümkündür. Bu ilaçlar arasında trisiklik antidepresanlar yer almaktadır.
Feridun Kunak, içerisinde maydanoz, mısır püskülü, kiraz sapı ve limon suyu olan kulak çınlamasına iyi gelen karışım tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, on beş dakika kaynatıp on beş dakika demledikten sonra süzülmesini, ardından gün boyu içilmesini önerdi.
Özellikle başağrısı, vertigo, kulak çınlaması, epilepsi, eklem romatizması, eklem ağrıları, bel ağrıları gibi rahatsızlıkların Hacamat ile tedavini mümkün olduğunu ve sistematik olarak nasıl yapılması gerektiğini kitabında anlatmıştır.
Akupunktur tekniğinde olduğu gibi deri üzerinde, beyin ile organlar arası iletişimi sağlayan enerjiyollarındaki akımı düzenler. Kafadan düzenli hacamat unutkanlığı önler, hafızayı güçlendirir. Özellikle çocuk yaşlarında kafadan hacamat beyin kapasitesini maksimum kullanma yönünde yardımcıdır.
Dikkat Edin: Burada Anlattığımız Şekilde Hazırlanan Çörek Otu Yağını , Kulak Ve Burun İçin Kullanmayın. Çünkü Süzme İşlemi Ne Kadar İyi Yapılırsa Yapılsın Yine De Ufak Parçklar Kalmaktadır. Bu Yüzden , Burun Ve Kulaklara Uygulama Esnasında Bu Parçklar ya Neden Olabilirler.
Kulakta yaşanan uğultu, çınlama ve ağrı gibi durumların acısını yaşayan bilir. Böyle bir durumda yapılması gereken, soğanın cücüğünü ikiye bölüp kulaklara tıpa gibi koymaktır. Birkaç saat içerisinde soğan sıkıntı neyse inanılmaz şekilde tedavi edecektir!
Kulakta çınlama, daha az duyma ve uğultu gibi nedenler kişilerin sosyal hayatlarını doğrudan etkilediği için kulak kirinin kulaktan atılması gerekir. Doğal yollar ile tam olarak atılamayan kirlere Boriclean yardımcı olmaktadır.
Elma sirkesi: Kulak çınlamalarını ve kulak içi problemleri azaltmakta kullanılır. Zeytinyağı: Kulak içerisine 3 damla şeklinde damlatıldığı an kulakta oluşan iltihabı yok etmektedir.
Kulak çınlamasının sebebinin bulunamadığı durumlarda ise genel tedavi yöntemleri kullanılabilir. Kulak çınlaması sistemik nedenlere bağlı gelişiyorsa yüksek tansiyon, kolesterol, B12 veya demir eksikliği gibi hastalıkların tedavisinin yapılması gereklidir.
İşitme kaybı/kulak çınlaması
İşitme, işitme sinirleri tarafından sağlandığı için; magnezyumun beyin üzerine etkileri (sakinleştirici, uyarılabilirliği azaltıcı, oksidatif stresi azaltıcı, damar açıcı, antienflamatuar etkileri) işitme kaybının önüne geçmede ve çınlamanın kontrolünde işe yaramaktadır.
Kadınlarda menopoz döneminde de sıkça görülen çınlama problemi için en iyi fizik tedavi yöntemi sakız çiğnemektir. Günde 1 saat sakız çiğneyerek buradaki kasların çalışmasını sağlamak mümkündür. Kulak çınlamasını azaltmak için alınacak basit tedbirler de rahatlamaya yardımcı olacaktır.
Elma sirkesi, bakteriler de dahil olmak üzere bazı mikroorganizmaların etkisiz hale getirilmesine yardımcı olur. Geleneksel olarak tırnak mantarı, saç biti, siğil ve kulak enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmıştır.
Nelerde var: Muz, enginar, patates, ıspanak, domates ve brokoli. Çinko, vücut için en yararlı elementlerden. Bağışıklık sisteminden gözlere kadar birçok soruna iyi geliyor. Son araştırmalar kulak çınlamasının tedavisinde de çinkonun etkili olduğunu ileri sürüyor.
Saraçoğlu'na göre atmadan önce kulağa damlatılan birkaç damla sarımsak yağı kulak çınlaması için tedavi edici etkiye sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri