Almanya vize randevusu 24 saat önce ertelenebilir.
Bununla ilgili bilgi, randevu işlemini tamamladığınızda web sitesinde bildirilmektedir. Buna göre randevu tarihinizden 3 gün öncesine kadar randevu gün ve saatinizi değiştirebilir, ileri bir tarihe erteleyebilirsiniz.
Randevunuzu, randevu tarihinden 120 saat önce iptal etme hakkınız bulunmaktadır. Randevunuzu, randevu tarihinden 120 saat ile 48 saat arasında iptal ettiğiniz takdirde ön ödeme olarak ödediğiniz tutarın %50'sine tekabül eden ücret tarafınıza iade olacaktır.
Sistemimiz üzerinden Randevu Düzenle bölümünden doğum tarihiniz ve Randevu PNR numarası ile adınıza atanan randevunuzun değişikliğini veya iptalini gerçekleştirebilirsiniz.
Vize uzatma işlemleri Almanya C tipi vize için söz konusu olmamaktadır. 90 günün altında olan vizeler yani C tipi vizelerde uzatma işlemi yapılamamaktadır. Eğer seyahatiniz var ve vizenizin süresi yetersiz kalmakta ise yeni bir vize başvurusu gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Vize Yasası'nın 33. Maddesi uyarınca, başvuru sahibinin mücbir sebepler veya insani nedenlerle Üye Devlet topraklarından bitiş tarihinden önce veya vize süresinin bitiminden önce ayrılamayacağını kanıtlaması halinde, vizenin geçerlilik süresi uzatılır. yetkili kalma. ayrılma.
Belli Bir Vizenin Geçerlilik Süresi ve/veya Kalma Süresi:
Ciddi kişisel nedenler, geçerlilik süresinin uzatılmasını veya kalış süresini uzatıyorsa uzatılabilir. Bir uzatma sadece gerekli süre için yapılabilir. Son 180 gün içindeki toplam konaklama 90 günü geçemez.
Kaydınız sonrasında randevu tarihiniz henüz belirlenmemiş olacaktır. Randevu tarihiniz Elçilik/Başkonsoloslukların belirlemiş olduğu kotalara bağlı olarak ilerleyen günlerde belirlenecek ve sizinle mail olarak paylaşılacaktır. Randevu tarihiniz yer aldığı mail sizinle randevunuza 10-15 gün kala paylaşılacaktır.
Randevunun, kısa süreli seyahatler için vize danışmanlık merkezleri tarafından alınması gerekmektedir. Vize başvurusu ilgili konsolosluğa şahsen yapılmaktadır. Vize işlemleri, konsoloslukların yoğunluğuna bağlı olarak, resmi tatiller hariç 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.
Verilen vizeler iptal edilebilmektedir. Vize iptal kararları vize verilen kurum veya vize talebinde bulunan kişi tarafından gerçekleştirilmektedir. Her ülkenin farklı vize düzenleyici yasaları bulunmaktadır.
Vize randevusu iptal edilmeyip randevuya gidilmediği takdirde tekrardan randevu alınması gerekmektedir. Vize randevusunun ücretli olduğu ülkeler için randevu iptali sonucunda randevu için ödenen ücret başvuru sahibine iade edilmemektedir.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir.
Muayene tekrarı için randevu alınır fakat yeniden ücret ödenmez. Eğer gerekli tamirat yapılmamışsa ücret tekrar alınır. Verilen süre olan bir ayı geçilmişse muayene ücreti alınır.
e-Vize - Sıkça Sorulan Sorular. Bilgi e-Vize aldıktan sonra seyahat tarihim değişirse e-Vizemin tarihini değiştirebilir miyim? Hayır, yeni bir e-Vize almanız gerekmektedir.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
İptal ettiğiniz randevuyu 10 dakika boyunca sizin için bekletiyor, diğer vatandaşlarımızın alımına bu sürenin sonunda açıyoruz. "Geri Al" butonuna basarak iptal ettiğiniz randevuyu tekrar alabilirsiniz.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun. Schengen vizesi 22 farklı ülke tarafından veriliyor. 26 ülkede de geçerli. Bu ülkelerin her birinin bu vize için farklı istekleri olmakta.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir). varsa sadece 2 tanesi eklenmesi yeterlidir.
Vizenin giriş geçerlilik süresi, vize sahibinin vizesi ile ülkeye giriş yapması için geçerli olan zaman aralığıdır. Verildiği makam tarafından belirlenmediği sürece, vize veriliş gününden itibaren geçerli olup, ülkeye giriş geçerlilik tarihinin sona ermiş olduğu tarihte Pekin saati ile 24:00'te sona erer.
Konsolosluk işlemlerinde Randevulu sisteme geçilmiştir. İşlemler için Başkonsolosluğumuza gelmeden önce web sayfamızdaki randevu modülünden mutlaka randevu alınması gerekmektedir.
10. iDATA'dan yapacağım başvuru için nasıl randevu alabilirim? iDATA ofislerimizden acil bir durum olmadığı sürece randevusuz başvuru alınmamaktadır. Bu nedenle www.idata.com.tr adresimizde Randevu bölümünden talep ettiğiniz, uygun gün ve saat aralığında ön ödeme yaparak randevunuzu alabilirsiniz.
Vize süresini aşan, oturum izni süresini aşan ve çalışma izni süresini aşan yabancılar vize ihlali yaparak kaçak konumuna düşer. Somut olayın özelliklerine göre haksız olarak deport edilen veya haksız olarak hakkında Türkiye'ye giriş yasağı uygulanan yabancılar buna itiraz edebilir.
Vize süresi uzatma işlemi için yapılması gereken ilk şey, hangi gerekçeyle vize yenileme başvurusunda bulunmak istenildiğine karar vermektir. Sebep belirlendikten sonra birey zamanında, vize süresi dolmadan vize uzatma başvurusu gerçekleştirmelidir.
- Her türlü vize başvurularında, dış temsilciliklerimizce en fazla 90 gün ikametli vize verilmekte olup, 90 günden fazla ülkemizde kalmak isteyen yabancıların İl Göç İdaresi Müdürlüklerine “Kısa Süreli İkamet” başvurusunda bulunarak ikametlerini uzatabilmeleri mümkündür.
Yurt Dışında Vize Süresi Uzatmak Mümkün Mü? Yurtdışındayken vize sürenizi uzatmanız mümkündür. Vize tipinize de bağlı olarak bulunduğunuz ülkedeyken vize sürenizi uzatabilirsiniz. Çalışma ve eğitim vizelerinde durumunuzun devam ettiğiniz kanıtlayan belgeler vize sürenizi uzatmak için yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri