Almanya'da ev almak, mülk edinmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak için oturum izninizin olması şart değil. Ancak, bu yatırımız oturum izni almanızı kolaylaştırabilir.
Kanuni Altyapısı Öncelikle Almanya'da ev almak size doğrudan bir oturma izni hakkı kazandırmaz. Bunun bir diğer anlamı ise Almanya'da ev alınması için oturma izni ya da vatandaşlık kısıtlamasının bulunmamasıdır.
Mütekabiliyet Yasası (uluslararası antlaşmalarda karşılılık ilkesi) gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın alma hakkına sahip oluyor.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Uygun bütçeyle başvuru, esnek ikamet şartları ve vatandaşlığa geçiş için kısa süre göz önünde bulundurulduğunda, Portekiz oturma izni ile AB vatandaşlığı almak için en doğru ülkedir.
Bu nedenle, 27 Nisan 2022 tarihinden itibaren yabancı vatandaşların gayrimenkul sahibi olarak Türkiye'de oturum izni alabilmesi için gayrimenkulün değerinin, aşağıda yer alan büyükşehirlerde en az 75.000 Dolar ve geri kalan küçük şehirlerde ise en az 50.000 Dolar olması gerekmektedir.
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
- Almanya'da en az 8 yıl yasal olarak oturmuş olmak. (Müsamaha (Duldung) statüsünde geçirilmiş süre yasal oturum sayılmamaktadır), - Vatandaşlık için başvuru yapıldığı anda “oturma izni”ne (süresiz veya sınırlı) veya “yerleşim izni”ne sahip olmak, - Yeterli derecede Almanca bilmek.
Almanya'da ev alarak oturma izni
Almanya'da yatırım yoluyla oturum vizesi almak sadece iş kurmakla mümkündür. Almanya'da konut satın alma yoluyla oturum izni opsiyonu bulunmamaktadır. ¹ Yine de yabancılar konut alma hakkına sahiptir, ancak bu onlara oturum izni hakkı vermez.
Türk gerçek ve tüzel kişiler, Almanya'da taşınmaz satın alabilirler. Bunun için Almanya'da ikametgahları ya da ikamet izinleri veya Alman vatandaşlığı olması gerekmez.
Almanya'daki Türkler, Kuzey Ren-Vestfalya, Baden-Württemberg ve Bavyera'da bulunan en yüksek oranlarla birkaç eyalette yoğunlaşmıştır. Örneğin, Kuzey Ren-Vestfalya'da, eyalet nüfusunun yaklaşık %6,2'sini oluşturan yaklaşık 1,1 milyon Türk kökenli insan bulunmaktadır.
Evlilik durumuyla oturma izni talebinde bulunan her iki eşin de 18 yaşını doldurmuş olması, Asgari düzeyde Almanca bilgisine (A1) sahip olması, Almanya'daki eşin en az 1 yıl oturum iznine sahip olması, kişilerin dilekçe tarihinde evli olması, barınma ve yaşam masraflarının yeterli gelirle beyan edilmesi gerekmektedir.
Yasaya göre, evlilikten bağımsız oturum hakkı elde edebilmek için en az üç yıldır evli olmanız gerekmektedir. Aynı süre sınırı yasal partnerlikler için de geçerlidir. Ancak, yalnızca Almanya'da evli bir çift veya yasal partner olarak geçirdiğiniz yıllar hesaplanır.
Başvuru sahiplerinin ayrıca sabıka kaydı veya herhangi bir cezai mahkumiyetinin olmaması gerekiyor. Başarılı olan adaylara genellikle 10 yıllık oturum izni veriliyor. Daimi ikamet kartının maliyeti 225 euro.
Almanya vatandaşlık şartları
Vatandaşlığa kabul edilebilmek için kişinin Almanya'da en az 8 yıl yasal olarak yaşamış olması ve uygun oturma iznine sahip olması gerekir.¹ Entegrasyon kursunu başarıyla tamamlayan yabancılar, 7 yıl sonra vatandaşlığa başvurabilir.
Kim AB Mavi Kartı alabilir? AB Mavi Kartı, ABD Yeşil Kartına benzer. Almanya'da kalifiye uzman olarak çalışmak isteyen kişilere özel bir oturum iznidir. Almanya'da bulunuyorsanız veya Almanya dışında (başka bir AB ülkesinde veya "üçüncü bir ülkede") kalıyorsanız AB Mavi Kart başvurusunda bulunabilirsiniz.
6. Almanya. Almanya 250 bin Euro'luk yatırım yapıp istihdam sağlayanlar için önce oturum hakkı veriyor. Sonra bir takım prosedürlerden sonra vatandaşlık hakkı veriliyor.
Geçici koruma hakkına sahipseniz, süresiz oturum izni alabilmek için yerine getirmeniz gereken bazı şartlar vardır: En az beş yıldır oturum iznine sahip olmalısınız. İltica prosedürünüz boyunca geçen süre hesaplamaya dahil edilir. Jobcenter veya Sosyal Yardım Dairesinden herhangi bir para almıyor olmanız gerekir.
Almanya, mevcut yasa ile istisnai durumlar dışında çifte vatandaşlığa izin vermiyor. Ancak yeni yasa ile Alman vatandaşlığını almak isteyenler, artık daha önce sahip olduğu vatandaşlığı bırakmak zorunda kalmayacak ve birden fazla ülkenin vatandaşı olma hakkına sahip olacak.
İkamet tezkeresi geçerli pasaport veya pasaport yerine geçerli seyahat belgesi ile birlikte ibraz edilmesi halinde yabancılara Türkiye'ye vizesiz giriş hakkı tanımaktadır.
İskan, inşaatın yapıldığı ve ruhsatın alındığı bağlı belediyeden ya da valiliğe bağlı olan İl Özel İdaresi'nden alınabilir. İskan almak için yapı ruhsatı alırken verilen projeye uygun hareket edilmesi gerekir. Ruhsat ve eklerde belirtilen uygunlukta tamamlanan yapılara iskan verilir.
İkamet iznini yalnızca, konutun tapudaki yasal sahibi alabilmektedir. Tapuda isimleri belirtilmediği takdirde, söz konusu kişinin resmi nikahlı eşi ve 18 yaşından küçük çocukları ancak aile ikamet izni alabilmektedir. Ortak tapu yolu ile daire alarak oturum izni almak mümkün değildir.
Başvurunun yapılmasının ardından iskan ruhsatı İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenir ve müracaatlar en geç 30 gün içinde değerlendirilerek sonuçlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri