“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
3) SEKİZ YERİNE, BEŞ YIL: Vatandaşlığa geçiş için Almanya'da sekiz yıl yaşama şartı yumuşatıldı ve beş yıla indirildi. Böylece, Almanya'daki neredeyse tüm Türkler'in Alman vatandaşlığı hakkı doğdu. Yeni gelenler de, eğer işinde başarılıysa ve Almanca biliyorsa üç yıl içinde Alman vatandaşlığını alabilecek.
- Almanya'da en az 8 yıl yasal olarak oturmuş olmak. (Müsamaha (Duldung) statüsünde geçirilmiş süre yasal oturum sayılmamaktadır), - Vatandaşlık için başvuru yapıldığı anda “oturma izni”ne (süresiz veya sınırlı) veya “yerleşim izni”ne sahip olmak, - Yeterli derecede Almanca bilmek.
Ebeveynlerden birinin beş yıldır yasal olarak ikamet etmesi halinde, ülkede dünyaya gelen çocukları otomatik olarak Alman vatandaşlığını kazanacak. Bu kişiler, ebeveynlerinin vatandaşlığını da koruyarak “çifte vatandaşlık” hakkına da sahip olacak.
Vatandaşlığa alınma işleminin ücreti kişi başına 255 Euro'dur. Ebeveynleri ile birlikte vatandaşlığa alınan küçükler için 51 Euro ödenmelidir. Ebeveynleri olmadan vatandaşlığa alınan küçükler için de 255 Euro ödenmesi gerekir.
İlgili 28 soru bulundu
Almanya Vatandaşlık Şartları
-Hakkında Yabancılar Yasasının 46 maddesine göre sınır dışı edilme kararı bulunmamak, - Almanya'da en az 8 yıl yasal oturum, Eşi Alman vatandaşı ise 5 yıl. - Almanya'da temelli olarak yerleşmiş olmak (geçici bir nedenle Almanya'da bulunanlar bu aktan yararlanamaz);
Almanya. Almanya 250 bin Euro'luk yatırım yapıp istihdam sağlayanlar için önce oturum hakkı veriyor. Sonra bir takım prosedürlerden sonra vatandaşlık hakkı veriliyor. Bunun için bazı testlere de tabii tutuluyorsunuz.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Almanya'da Bakanlar Kurulu, çifte vatandaşlık imkanını herkese tanıyan ve Alman vatandaşlığına geçişleri kolaylaştıran yasa tasarısına onay verdi.
Alman vatandaşlık yasası, yıllar içinde pek çok kez değişime uğradı. Vatandaşlıkla ilgili yasalar tüm ülkelerin vatandaşları için geçerli, ancak mevcut durumda Türk vatandaşlığından vazgeçmeden Alman vatandaşlığına geçmek mümkün olmuyor. Yani Türk vatandaşları Almanya çifte vatandaşlık hakkından faydalanamıyor.
Antigua ve Barbuda yatırım yoluyla vatandaşlık almanın en kolay olduğu ülkelerin ilk sırasındadır. Karayip Denizi'nin doğusunda yer alan ada ülkesi Antiqua ve Barbuda'da vatandaşlığa hak kazanan yatırımcılar dünyadaki 151 ülkeye vizesiz seyahat edebilmektedir.
Vatandaşlık maaşı, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen aylık bir ödemedir. Bu ödeme, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamasına ve sosyal refah seviyesinin yükselmesine yardımcı olmak amacıyla yapılmaktadır.
Türk gerçek ve tüzel kişiler, Almanya'da taşınmaz satın alabilirler. Bunun için Almanya'da ikametgahları ya da ikamet izinleri veya Alman vatandaşlığı olması gerekmez.
Çalışma izni ile Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı, vatandaşlık kanunda belirtilen şartları taşıması halinde yetkili makam kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir. Bunun için ön koşul Türkiye'de kesintisiz 5 yıl çalışma izni ikamet etmenizdir.
ALMANYA MAVİ KART NEDİR? Almanya mavi kartı, Avrupa Birliği (AB) veya Avrupa Ekonomi Alanı (AEA) ülkeleri vatandaşı olmayan, geleceğe yönelik olan mesleklerde iş yapma niteliğine sahip olan kişilerin Almanya'da çalışma ve oturma izni almalarını sağlayan bir Almanya oturma izni programıdır.
Oturum izinleri her yıl İtalya'da ki gerekli kuruluşa giderek yenilenmektedir. 10 yıl ikametten sonra ise sizlere belirli koşullar sağlandığı takdirde vatandaşlık hakkı verilir.
Almanya'da doğan çocuklar Alman vatandaşı olacak
Ebeveynlerden birinin 5 yıl Almanya'da yasal olarak ikamet etmesi durumunda ülkede doğan yabancı çocuklar Alman pasaportu alabilecek. Ayrıca çocuklar ebeveynlerinin vatandaşlığını da koruyarak çifte vatandaş olabilecek.
18 yaşından büyük T.C. vatandaşları 5 yıl süre ile Hollanda'da ikamet ettikten sonra Hollanda vatandaşlığı başvurusu yapabilirler. Bu 5 yıllık ikamet izni, süresiz oturum izni veya geçici oturum izni mahiyetinde olabilir.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
AB'de kalış limitini aşmak aynı zamanda para cezası riskini de beraberinde getiriyor. Bu, diğer cezalarla birlikte alınabilir ve miktarlar ülkeye göre değişir. Örneğin İtalya'da ceza 5 bin euro ile 10 bin euro arasında. Almanya'da ise bu rakam en fazla 3 bin euro'ya kadar.
Almanya'da Ev Almak İçin Oturum Şart mı? Hayır. Almanya'da ev almak, mülk edinmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak için oturum izninizin olması şart değil.
Almanya iş davetiyesi ile vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları kalacakları süreye göre vize türünde bulunmaları gerekmektedir. Almanya'dan gelen iş davetiyeleri 90 gün ve altı ise kısa süreli çalışma vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Almanya'nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün (NVİ) web sayfasında da evlenme, boşanma ve yabancı boşanma kararlarının Türkiye'de tanıma ve tenfizine dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu'na göre yapılan evlilikler Almanya'da tanınmaktadır.
Almanya'da yaşam maliyetleri diğer Avrupa ülkelerine kıyasla oldukça uygundur. 2020'den itibaren Almanya'daki konaklamanız dâhil tüm yaşam giderlerinizi karşılamak için aylık 934 Euro bütçe ayırmanız yeterlidir, yani yılda 11,208 Euro gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri